header_1606_4.jpg

Helg-mys och bus med Uhrberg v 37

I sex dagar från och med denna lördag är jag avstängd från allt tävlande, men det blir inte semester utan tiden är vikt åt arbete på gården.
Efter ett par dagar brukar jag få abstinensbesvär – saknaden av att tävla är stor liksom allt däromkring med förberedelser, själva loppen och snacket efteråt.
 
Ni som läser den här krönikan med en viss regelbundenhet vet att jag ådrog mig två avstängningar om vardera tre dagar och 2.000 kronor i böter under Derby-helgen på Jägersro, så nu är det dags att "sitta av" det straffen.

Läs mer...

Helg-mys och bus med Uhrberg v 36

Strålande sol, njutbara 25 grader, mycket golf, god mat och trevliga vänner – ja, här i Furengirola på solkusten i Spanien är allt toppen.

Rapporterna från Sverige om regn och småkallt och att Solvalla ska konkurrera med min hemmabana Jägersro på tisdagar under 2018 är givetvis inte bra, men jag tar först det positiva här i livet.

Läs mer...

Mulligan tvåa i Derbystoet

Det blev ingen seger idag, men vilken underbar häst hon är ändå - MULLIGAN
. Tvåa idag i Stoderbyt efter en fantastiskt prestation. Kom i mål på kanontiden 11,8a/2140 m och belönades med 1 milj kronor för andraplatsen eftersom hon fick dubbla prispengar i premiechansen. 

Snyggt jobbat Minna som sköter Mulligan samt ett extra stort grattis till delägande Per Nilsson.
Dessutom var Rapide de Pommeu 3:a i sitt lopp - så det blev en fin dag för stallet.

Helg-mys och bus med Uhrberg, v35

En av årets häftigaste travhelg smygstartade denna fredag på Jägersro, sedan väntar V75 på lördag där Youngblood Pellini är min hetaste chans och på söndag stundar Derby-Stoet med Mulligan, Derbyt och V75 med bland annat Rapide du Pommeau, utsedd till ”Dagens rysare” i programmet.

 

Jag kör i fem V75-lopp på lördag och fyra på söndag. Sammanlagt blir det 18 lopp för mig, där lördagen blir mest intensiv med sju uppsittningar. Totalt är sju av stallets 17 tävlingshästar i farten de här tre dagarna.

Läs mer...

Mulligan får bara en chans att vinna Derbystoet – trots sitt namn

Foto: Mikael Rosenquist, MiRo Media

Mulligan är en term som betyder att man får en andra chans – på ett lite tveksamt sätt.
Men Mulligan får bara en chans att vinna Derbystoet.
Men det kanske inte behövs mer, för hon har aldrig varit bättre.

– Nej, det stämmer. Så bra som hon är nu har hon aldrig varit, säger Thomas Uhrberg, hemmatränaren som känner det 4-åriga stoet bättre än alla andra.

Läs mer...

Sida 1 av 51