header_1606_3.jpg

Veckorapport Team Rögle v17


 
I min regi har Quiz Töll haft spår 12-11-8 bakom bilen och knepiga spår 5 i voltstart. Ja, jag säger nästan som Peter Strömberg sa om Xanthis Amazing och spårlottningen i senaste Travronden; det verkar vara större chans att vinna en miljon på lotto än att vi får framspår i V75 ...
 
Nåja, vi har ju framspår men spår nio eller tio hade passat betydligt bättre i detta häftiga startfält.
 
Nu krävdes det minst 1678 poäng för att komma med i Quiz Tölls V75-lopp. 28 hästar var anmälda, tolv kom med och Guiden väljer att spika en, nämligen den norske i fem starter obesegrade 4-åringen Fabian BR. Den hingsten har slagit Ferrari BR, låt vara att den sistnämnde då gjorde årsdebut och stod med 20 meters tillägg.
 
Denne Ferrari BR har vunnit V75 på Momarken och V86 på Åby i överlägsen stil efter den andraplatsen, så ni förstår att Fabian BR därmed är en riktigt bra häst. Och, det finns flera klassklättrare i startfältet.
 
Guiden har rankat Quiz Töll sjua, Ronden tia, Expressen åtta och Aftonbladet elva. Vi slår alltså ur underläge – och det på grund av spår åtta bakom bilen, det sämsta av alla spår. Taktiken är nu att snabbt söka sig ner mot sargen och sedan får vi hoppas på en icke alltför dålig position utan en hygglig rygg samt att tempot blir högt.
 
Många önskemål men det kan gå vägen och då kan Quiz Töll ta en bra placering. Att vinna blir nog svårt, fast jag har ju skrällt i ett par V86-lopp på slutet så osvuret är bäst ...
 
Untouchable In var lite röd i halsen efter starten på Jägersro, inte så att han behövde medicineras och efter någon dag var han klart bättre i halsen. Om han är helt okey på torsdag kan det bli aktuellt med att anmäla till ett lopp på Åby torsdag 4 maj. Den 28 april är det anmälningsdags, alltså på fredag.
 
Mvh
Thomas Uhrberg