header_1606_3.jpg

Nu leker livet...


 
Lördagen på Åby var underbar eller vad tyckte ni när ni fick höra följande; segrare i V75-2 på Åby; Quiz Töll med Thomas Uhrberg, Rikstravet Stall Rögle BK – vinnarodds 19.98, plats 3.94.

Jag kan lägga till att segern var värd 100.000 kronor. Det ni!
 
Flera av er delägare fanns i vinnarcirkeln på Åby, många mejlade eller skickade sms. En tackade för att nu är årskortet betalt till Rögles matcher i SHL nästa säsong. Ja, oddset var riktigt häftigt, hon rensade rejält i V75 och många av er kan ha gjort en bra slant på den här segern – precis som det ska vara!
 
Nu var det inte direkt motorväg till segern. Vi hamnade i kön, ja absolut sist efter en försiktig start. Favoriten och obesegrade Fabian BR ledde och jag och Quiz Töll fanns där bak i fältet. Vi var absolut sist men vi fick en bra bortre långsida och 300 kvar kände jag att vi var med i slutstriden.
 
Quiz Töll tog meter och meter på motståndarna upploppet ner och det kändes riktigt skönt, ja hundra kvar var jag säker på att hon skulle fixa det. Segermarginalen skrevs till en halv längd, det på tiden 1.13,6/2140a, alltså en rejäl rekordsänkning.
 
Intressant är också att Barkevious Mingo vann loppet före, det i Bronsdivisionen på 1.13,9/2140a – det från ledningen. Quiz Töll var alltså snabbare vid Klass II-segern, det från köposition.
 
Jag fick senare höra att de så kallade travexperterna öste beröm över Barkevious Mingo, att han svarade för en grym insats i ledningen på en självspringande bana – men så många superlativer hade de inte om Quiz Töll trots att hon vann på en snabbare tid och det efter att ha gjort grovjobbet ute i spåren sista 700.

Kanske hade de så kallade experterna lirat på fel vinnare i Quiz Tölls lopp och åkt ut på V75 menade en del. Vad vet jag, men oavsett detta kan vi glädjas över den här framgången.
 
Jag förstår att många av er jublade direkt efter målgång, men att ni också blev oerhört nervösa när det snackades om en eventuell träning i en trång situation – sedan kom alltså det förlösande resultatet; vinnare nummer 8 Quiz Töll!
 
Ja, jag åkte på 1500 kronor för snäv körning mot 12 Titlemania på bortre sista långsidan men de som dömde tyckte att det räckte med böter och jag håller fullständigt med om det men jag var inte ensam skyldig ...
 
Vi ligger nu på sjätte plats i Rikstravet på 64 poäng och 175000 kronor. Steget upp till den absoluta toppen är inte ointagligt och jag vill i detta sammanhang lyfta fram Untoucahble In, vår andra häst i Team Rögle. Han ska ut i ett P21-lopp på Åby nu på torsdag. Det är inte mycket pengar som står på spel men jag hoppas på seger och att sedan Untouchable In kommer mer och mer. Ja, han kan faktiskt vara nyckeln i vår jakt på slutsegern i Rikstravet.
 
Jag vill också ta tillfället i akt och peka på att ni ska våga ta ut svängarna i V75-spelet. Quiz Töll var rankad sjua i Guiden, tia i Ronden, åtta i Expressen och elva i Aftonbladet elva – och de åkte ut på henne i sina system ...
 
Mvh
Thomas Uhrberg