header_1606_1.jpg

Veckorapport Team Rögle v20Vi jobbar med programmet och det kommer ni att få ta del av i god tid. Fokus denna dag är givetvis våra två hästar Quiz Töll och Untouchable In.

Fokus i dag är helt inställt på Quiz Töll och hennes start i V75-finalen. Hon har skött sig bra i träning efter tredjeplatsen senast, då hon var väl het under loppet. Jag vet inte varför men placeringen var okey även om flera av er säkert räknat med ett vassare avslut och en favoritseger. Nu vann Peter Untersteiners duktiga Swish Lane före en starkt avslutande Talija Bi.

I går torsdag gick Quiz Töll ett tufft jobb; fyra heat i backen, fem heat på sandbanan – och hon kändes som vanligt, alltså fin.

På söndag sker spårlottningen och jag har ett klart önskemål, nämligen att vi får spår nio bakom bilen. Ni vet ju hur vasst hon kan avsluta, så får vi en bra resa i andraspår kan det räcka långt om hon håller sig hyfsat lugn.

På måndag och tisdag blir det åter träning, sedan lär Anja Jörgensen se till att Quiz Töll får några goda dagar och är på gott humör inför resan till Stockholm och Solvalla. Anja betyder mycket för Quiz Töll då hon har henne som passhäst.

Untouchable In har också varit ute och tävlat på Åby men det vill inte fungera i lopp. Han galopperade bort sig under attack i sista kurvan. Något stämmer inte och vi är inne på att det är något med luftrören. Han har fått medicin och har vilat en vecka från träning.

Untouchable In har nu gjort bort sig i tre raka starter för mig och det känns något frustrerande, i synnerhet då tiden inte är på vår sida. Rikstravet pågår ju juni månad ut, men hästens väl går före allt så vi får se hur det blir med den framtida matchningen.

En seger eller en andraplats för Quiz Töll i V75-finalen skulle betyda mycket för oss i Rikstravet. Ja, då bör vi höra till topp-tre-gänget inför slutspurten.

Örebro toppar fortfarande och de har i Donatella Center en kanonhäst och hon kan vinna V75-7 i Gävle på lördag, så bra är hon. Lyckas hon med det, ja då blir Örebro svårfångat – men vi kör det här racet ända in i kaklet. Än kan vi vinna!

Mvh
Thomas Uhrberg