header_1606_2.jpg

Bästa spåret för Quiz Töll


Jag höll på med att vattna ranchens fyra olika träningsslingor när flera av ni delägare i Team Rögle hörde av er. Ja, man vill ju hinna med allt jobb innan VM-finalen i hockey mellan Tre Kronor och Canada kör igång i teven. Och, jag uppskattar verkligen att ni är på tårna och hör av er. Jag hade en riktigt trevlig stund i traktorn ...
 
Ni vet väl att jag hade önskat mig just spår nio bakom bilen, så det kan inte bli bättre. Vi har rygg på två hyggligt startsnabba hästar, nämligen Upstream och Fidgur UR.
Troligen väljer jag att rygga Fidgur UR då han har öppnat 1.09,5/500 och spetsat. Med tur och skicklighet kan vi kanske få tredje utvändigt.
 
Jag körde fort med Quiz Töll i lördags och hon känns fortsatt fin. Nu är det dock en riktigt tuff V75-final, så både hon och jag måste vara på topp om det ska gå vägen.
Vi möter flera bra hingstar och valacker för att inte tala om vassa kuskar – ja, det är i stort hela eliten i Sverige plus då Åke Svanstedt och Jimmy W Takter från USA. Åke kör Upstream åt Svante Båth och Jimmy sitter upp bakom Friend of Nature åt Lutfi Kolgjini. Floyd P Boko vann V75 i Gävle i lördags, då med Örjan Kihlström. Nu blir det Björn Goop, då Örjan valt att köra Uppohoppa.
 
Favorit till segern och 200.000 kronor kan bli National Prince med Erik Adielsson. 4-åringen har varit grym i några starter och spetsade senast i Kungapokalen, släppte efter 400 meter till Deimos Racing och galopperade 250 kvar som slagen. Nu lär Erik köra offensivt mot spets och satsa på ledning runt om, tror jag. Fast jag hoppas att Quiz Töll gör som vid V75-segern på Åby – ett vasst avslut och seger!
 
Jag räknar med att hålla er hyggligt väl informerad dagarna inför Quiz Tölls V75-finalstart.
 
Mvh
Thomas Uhrberg