header_1606_playingtua.jpg

Veckorapport Team Rögle v25


 
Jag förmodar att ni alla i Team Rögle hade moll-stuk denna afton. Quiz Töll kändes helt okey i värmningen, något het när vi kom upp bakom startbilen men jag var inte orolig – men när Jorma Kontio använde pisken på invändiga Amour Memory drog Quiz Töll iväg och galopperade hejdlöst.
Inget fel av Jorma att göra så, men Quiz Töll är känslig i starten och det här blev för mycket för henne. Hon gick sedan klart anständigt efter galoppen, men vi hade tappat för mycket mark på galoppen för att kunna blanda oss i den absoluta klungstriden bakom den för dagen överlägsna spetsvinnande Mellby Dashing.
 
Och, det här var sista starten, som jag ser det, för Quiz Töll i Team Rögles färger. Ja, nu är det internetauktion den 3 juli som avgör om jag och alla ni som köpt andelar för 6.000 kronor styck får ha kvar det här kapabla stoet i vår regi.
 
För mig har det varit en fantastisk tid i Team Rögles dress, där höjdpunkterna har varit V75-segern med Quiz Töll och att det kom över 400 personer till ”Öppet hus” hemma hos mig. Ja, besökssiffran har reviderats från 300 till 400 – och visst är det ett härligt bevis på att svensk travsport lever och frodas när så många kommer för att få se sina hästar i hemmiljö.
 
Jag kommer att informera i slutet av juni om hur ni kan följa internetauktionen den 3 juli. Och, ni som vill köpa andelar kan fortfarande göra det. Ju fler vi blir, desto bättre är det – och jag vidhåller att Quiz Töll har potential att bli riktigt bra, kanske till och med nå Stoeliten.
 
Mvh Thomas Uhrberg