mulligan_1709_header.jpg

Quiz Töll på ”g” – sedan vintervilaJag vann med Quiz Töll i mitten av december i fjol och sedan dess har hon tävlat kontinuerligt i drygt sju månader. I de två senaste starterna i juni och juli har hon gjort bort sig med galopper men det blev ändå drygt 200.000 kronor på åtta starter under 2017. Och, än är det inte tävlat färdigt för i år.

Om det går som jag tänkt mig ska Quiz Töll få göra ett par till starter under hösten. Var och när är ännu inte bestämt, utan det bestämmer jag de närmaste veckorna.

Och, sedan ska Quiz Töll få återhämta sig under ordnade former i några månader innan vi sätter igång träningen för ett förhoppningsvis lyckat 2018. Hon kommer att må gott av det och det ska bli riktigt spännande att träna igång henne inför några riktigt intressanta uppgifter som 6-åring. Hon har ju, som jag sagt tidigare, kapacitet som räcker långt och kan jag bara få henne att hushålla med krafterna och inte bli het kan det bära långt.

Sex segrar på 16 starter, bland de tre tolv gånger och 345.000 kronor på kontot samt 2110 startpoäng är helt okey. Ja, det är 38 i segerprocent, 75 i platsprocent – och kan vi fortsätta hålla de siffrorna kan hösten och 2018 bli riktigt givande.

Mvh
Thomas Uhrberg