header_1606_1.jpg

Mys och bus v 38

 

Just den tekniken gör att Mulligan kan gå längre än Playing Tua – drygt 2,3 miljoner på kontot efter 19 segrar på 73 starter och 32 gånger bland de tre främsta. Hon tog flera V75-segrar och satte också ett världsrekord.

Mulligan har gjort 20 starter, tagit pengar i varenda start och tjänat drygt 1,9 miljoner kronor. Och, merparten av dessa pengar har hon tjänat de två senaste månaderna – drygt 1,5 miljon!

För mig och Per Nilsson som ägare är det här helt fantastiskt. Per har haft häst hos mig sedan 1988 och vi har skördat fina framgångar tillsammans, men Mulligan slår alla rekord. För Per, som är svårt sjuk, betyder Mulligans insatser på tävlingsbanan väldigt mycket. 

En som betyder mycket för Mulligan är Minna Holopainen. Hon har det dagliga ansvaret för Mulligan och Minna har stor del i att Mulligan är så harmonisk och träningsvillig.

Vi siktar nu mot Breeders´ Crown och det är då först semifinalerna på Solvalla den 29:e oktober, så Mulligan får nu ta det lugnt någon vecka efter 150.000-kronors-segern i Vilhelm Johanssons Minneslopp på Kalmar.

Cobbys Olifant var trea på Kalmar, det efter en stark insats. Jag trodde att vi skulle få överta ledningen då Joakim Lövgrens häst inte såg helt hundra ut i ledningen. Nu blev det i stället tredje invändigt och Cobbys Olifant gjorde det klart bra bakom vinnande Magic Tile och tvåan Divino.

Efter den sex dagar långa avstängningen har det varit och kommer att bli full fart; Kalmar i fredags, Färjestad lördag, Stockholm och möte med Svensk Travsport på måndag, Jägersro tisdag, Åby onsdag – ja, det blir en hel del mil i bil och flyg.

På Färjestad är Västerbo Exact min bästa chans av de tre som jag kör inom V75, men även Balotelli och Speedy Fox Vicane har kapacitet att vara med i segerstriden, så bra är de.

På Jägersro ska stallets Navigator Face, Ridgehead Laurette, Flicka Kloster och Kendra Silvio ut. Chanser? Ja, Kendra Silvio har den klart bästa vinstchansen i den kvartetten. Jag kommer också att köra Pajas Face åt Lars I Nilsson, det för tredje gången i rad.

På Åby ska Rapide du Pommeau ut i V86, det från 20 meters tillägg över medeldistans. Nio ekipage drabbar samman och segerchecken är på 70.000 kronor. ”Rapiden” visade senast att han är i god form, då som V75-trea på rekordtiden 1.12,4 över 2140 meter bakom vinnande Star Advisor Joli och tvåan Beppe Am. Ja, jag är optimistisk då han svarat för tre starka insatser i min regi.

Jag ska köra ytterligare två hästar inom V86, nämligen Valter PC åt Lutfi Kolgjini och Big Mac DK åt Gordon Dahl. Den sistnämnde har tävlat stark i Danmark i tuff konkurrens och är klart streckvärd.

 

Veckans mys

Givetvis hur fantastisk fin Mulligan kändes vid segern på fredagskvällen i Kalmar. Ja, det var med gott humör jag körde den långa vägen hem den kvällen/natten.

Givetvis att Svensk Travsport kallade till ett möte med styrelsen i Travtränarnas Riksförbund efter Jägersro-tränarnas protest i samband med V86. Jag hoppas att vi kommer fram till något konkret denna måndag i Stockholm.

 

Veckans bus

Bara sex hästar anmäldes till EM för 5-åringar på Solvalla den 30 september trots att segerchecken är på närmare två miljoner kronor. Anledningen kan nog stavas Readly Express – men det är ju bra betalt för de som är med i klungstriden också och där finns Amazing Dynamite (Danmark), Cash And Go (Frankrike), Treasure Kronos (Italien), Nappa Scar (Sverige) och Tobin Kronos (Italien).