header_1606_3.jpg

Helg-mys och bus med Uhrberg v 41Speedy Foxy Vicane var femma i SM för ston efter det vassaste avslutet av alla upploppet ner men vi satt ju i köposition när attacken inleddes över Åbys korta upplopp. Vi hamnade sist från start, men oj så hon avslutade. Med ett bättre startspår hade vi fightas om segern. Nu vann Super Ariel efter en drömresa i rygg på Nancy America.

Rapide du Pommeau har verkligen utvecklats och slog hästar som Nadal Broline, Carabinieri, Spitcam Jubb, snackhästen Digital Ink, Dante Boko och Alfas da Vinci, det som fyra i SM. Med lite hårdare tempo, ja jag vet att det gick väldigt fort och att Readly Express vann på 1.11,8/2640a, men förstå mig rätt; ”Rapiden” är inte lika speedig som trean Reckless, så vi hade kunnat vara på pallplats.

Rapide du Pommeau har tjänat fina pengar i sina fem starter för mig, eller vad sägs om 250.000 – 50.000 – 25.000 – 17.500 – 62.500. Och, jag ser en klar utveckling i den 9-årige hingsten.

Ser vi tillbaka till veckans som gått var Cobbys Olifant klart bra som femma på Åby efter en del trafikproblem. Ja, han vinner snart lopp. Kendra Silvio var trea, visar fin form och var nära att bli tvåa och Conrads Alexandra var helt okey som fyra efter att ha dragits med halsinfektioner.

Närmast ut från stallet är Big Farmer i ett lopp på Jägersro på onsdag. Det känns som motståndet är lite lättare, så jag andas optimism. Navigator Face ska ut på Åby på torsdag och det är ett dåligt läge, men det blir offensiva takter då det är en startsnabb häst.

Veckans mys

Readly Express är en undantagshäst, kanske en av de bästa vi haft i Sverige när bokslut görs någon gång 2020 – oj, vilken löpskalle, vilket steg och fighterinstinkt. Och, en än en gång – Jorma Kontio är en av världens bästa kuskar, totalt i avsaknad av nerver.

Svensk Travsports överdomstol tog bort både avstängning och 40.000 kronor i böter för Jorma Kontio i Kriteriet. Att göra om och göra rätt är bra. Heders till överdomstolen.

Åbys bana denna lördag, den var fantastisk. Ja, jag vet att det är sonen Oscar som ansvarar för att banan – men det är väl helt okey att berömma sonen ...?

Veckans bus

Vissa herrars gnäll över att monté kom med i V75. Jag har svårt för att den här i gubb-maffian får så stort utrymme då de är så destruktiva i sitt tänk – fast å andra sidan, vem blir överraskad ...

Jackpot på Åby och nu tas fyra miljoner från denna jackpot för att läggas i en super-jackpot på nyårsafton. Känns som fel mot de som lagt pengar i Åbys V75:a, dessutom tycker jag att det ska var så att man betalar ut alla pengar till de som lirat i en V75-omgång – och den ”sjua” som jag tipsade er om hade gett mer tillbaka om det också blivit utdelning för fem rätt.