header_1606_4.jpg

Veckans mys och bus v43


 
Alltså, en härlig V75-dag på Jägersro med två V75-vinster med Rhesos Face till oddset 11.52 och Speedy Foxy Vicane till 7.91 – ja, vilka läckra gäststyrningar med hästar från stall Kolgjini och amatören David Källgren.
 
Jag tackar för förtroendet och har absolut inget emot att köra de här två vinnarna i finalerna på Solvalla 25 november.
 
Negativt? Ja, det gick tungt för stall Uhrberg då Youngblood Pellini galopperade då vi skulle attackera och Rapide du Pommeau kom aldrig in i matchen när Adrian Kolgjini fick bestämma i spets med vinnande Dante Boko. I klartext; det blev inget lopp alls – långt ifrån det när vi var fyra i SM på Åby.
 
Två V75-vinster, 238.000 kronor till i inkörda pengar och jag är nu uppe i närmare sju miljoner på kusksidan. På tränarsidan ligger jag på drygt 3,6 miljoner och målet är att slå 2013 års summa, nämligen 3,9 miljoner.
 
I klartext; Mulligan sitter på rekordleken. Hon ska ut i V75-1 på söndag i semifinalerna i Breeders´Crown och alla känns perfekt med henne. Om hon är fyra eller bättre på Solvalla är vi klar för finalen på Eskilstuna den 12 november och där får vinnaren 800.000 kronor. Och, jag och ägaren Per Nilsson andas klar optimism.
 
Ja, jag rekommenderar singelstreck på Mulligan i dag, då mycket talar för ledning och då fyra hästar går vidare till finalen kan det bli lugna takter till 700 kvar.
 
Men, åter till denna fantastiska lördag på Jägersro. Ja, det var blåsigt och allmänt besvärliga ytter omständigheter men vilken fantastisk tävlingsdag för mig.
 
Nu började det inte bra då Youngblood Pellini galopperade i en trång position när vi skulle ut för attack och då var det kört. Jag var sedan fyra med Scorpion Kiss där Now Or Never Flair bara var överlägsen. Vilken långsida!
 
I V75-3 blev det spetsvinst med Lutfi Kolgjinis Rhesos Face. Ja, det var tuff körning mest hela vägen men till slut blev det en säker seger och det här var en av Kolgjinis fyra V75-segrar denna dag. Och, jag varnade för Rhesos Face i mitt V75-snack för de som inte ville singelstrecka Veijo Heisklanens Mr Magnifique. En och annan följde kanske mitt råd ...
 
Mitos Gold kom bort i ett taktiklopp och var oplacerad, men därefter slog Speedy Foxy Vicane till. Oj, så duktig hon var när hon höll undan för storfavoriten Generaal Bianco trots att hon drog fram Peter Untersteiners stjärna.
 
När jag attackerade från tredje utvändigt var taktiken att nå ledning i sista kurvan och att Generaal Bianco skulle bli utan rygg – och det lyckades fullt ut.
 
Speedy Foxy Vicane är en hedersmärr, hon älskar när tempot är tufft och jag körde faktiskt inte för fullt i sista kurvan, utan väntade till 200 kvar då hon fick full marschorder.
 
Jag förstår att expertkommentatorerna och de flesta som spelat räknat med att Generaal Bianco skulle växla ner Speedy Foxy Vicane till slut, men han kom aldrig i närkamp med oss.
 
Snacka om en välförtjänt V75-seger. Hon är ett av Sveriges bästa ston, ärlig talat.
 
Veckans mys
 
• Äntligen V75-vinst för Speedy Foxy Vicane – hon är verkligen värd den här fullträffen. Hon satte alla hingstar och valacker på plats. Vilken fighter!!!
 
• Två V75-segrar till en viss Uhrberg och fyra V75-vinster för stall Lutfi Kolgjini denna lördag på Jägersro – ja, det är inte fel att göra vågen för Lutfi Kolgjini då han för andra gången under sin karriär lyckas ta fyra V75-vinster en och samma dag.
 
• ATG:s omsättning och vinst är kraftigt på ”g” och det är bra för oss som tränare och alla hästägare. Ju mer ni spelar desto bättre mår vi – och snart är det dags för Pokalåret 2018!
 
Veckas bus
 
Tråkigt när inget hände i Müllers Memorial efter att Dante Boko spetsat och öppnat första varvet på 1.16,5 – ja, det är synd för sporten och spelarna när ingen vill utmana och se till att det blir tävling. Dagens tråkigaste lopp? Ja, absolut!