header_1606_3.jpg

Mys o bus med Thomas, v48


 
Nu ska jag köra mot Frankrikes bästa kuskar och allt kan hända då det kan bli riktigt rörigt när 18 hästar ska ut på banan i jakt på ett perfekt utgångsläge. Rapide du Pommeau har bricka tre och vi är enda svenskekipaget i startfältet.
 
Loppet är öppet för 6- till 9-åriga hästar och stängt vid 209.000 euro. Rapide du Pommeau har drygt 1,7 miljoner på kontor och skulle vid seger passera två miljoner.
 
Inga större framgångar när Jägersro bjöd på en V75-jackpotomgång. Visserligen pengar i de fyra lopp jag körde men placeringarna var blygsamma. Akermann var väl bästa chansen men i starten blev det helt fel, då sulkyhjulen hakade ihop så både Akermann och Apamand fick en rejäl tappstart. Nu avslutade Akermann bra som femma, men segerchansen låg i att vi skulle ta hand om ledningen. Nåja, det var ju en viss glädje trots allt att Peter Ingves vann med Juan – och Peter hade verkligen en häftig dag på Jägersro,
 
Veckans mys
 
• Global Welcome var en grym vinnare av svensk Uppfödningslöpning för 2-åringar – ja, han lekte med motståndet från dödens. Svante Båth var tillfreds med sin stjärna som drog in 1,4 miljoner kronor. Dessutom kom Attraversiamo tvåa och där blev det 700.000 kronor till och när Fortune Mearas kom in som fyra tickade ytterligare 175.000 kronor in. Jag lyfter på hatten för stall Svante Båth.
 
• Dante Boko gjorde en Müllers Memorial, alltså till ledning och sedan lurade Adrian Kolgjini skjortan av motståndarna och tog en överlägsen seger – trots skor på hovarna. Ja, Adrian inledde och avslutade V75 med segrar. Starkt.
 
• Stefan Hultman och Lennart Forsgren gör tydligen succé som experter i ATG Live. Ja, jag hade inte en chans att se programmet från Jägersro men oj så många som tyckte att de två är i en speciell klass – ja, Stefan och Lennart kan trav.
 
• Nu är vi inne i december och vi kan ta fram kammen, precis som vi vuxna män har gjort när det var dags för muck från värnplikten. Och, när det blir första januari gör vi vågen får Pokalåret och alla de pengar som främst hästägarna kan tjäna under 2018.
 
Veckans bus
 
• Tufft satsat men mitt V75-system till Jägersro var inte mycket att hurra över. Nåja, så är livet och det gäller bara att se framåt. Nu närmast väntar V75 på Åby.