header_1606_2.jpg

Mys o bus med Thomas, v52


 
Legoholm Zon var rankad lågt på många håll, men hon kändes i riktigt fin författning i värmningen och det var inga problem när jag attackerade 700 kvar, även om jag hörde att Sofia som expertkommentator i TV4 och TV12 tyckte att hag körde för tidigt. Men Legohol Zon hade inga problem att vinna före Makera till oddset 15.34.
 
Västerbo Exact med helstängt huvudlag hade inga problem att bolla med motståndet och favoriten Niky Flax var helt utan chans att svara när jag körde till med den här fina 6-åringen, som verkligen har gjort sig förtjänt av den här segern.
 
En poäng i sammanhanget när det gällde V75-vinsten med Västerbo Exact var att en Harry Boy-spelare på ATG-se blev ensam med sju rätt på en Top7-kupong som kostade 48 kronor. Vinsten? Jo, 1.097.329 kronor.
 
Facit 2017 blev drygt 8,1 miljoner i inkörda pengar och 61 segrar som kusk, närmare 3,8 miljoner och 18 segrar i tränarstatistik och det är helt okey med tanke på förutsättningarna. Dels har jag dragit ner på att köra åt andra, dels har jag ett begränsat antal tävlingshästar.
 
Nyårsafton firades hemmavid, då jag har 42 hästar i träning och blir det mycket nyårsfirande i trakterna av oss gäller det att ha kontroll att inget allvarligt händer om hästarna skulle bli rädda. Ja, det här med smällar och raketer är något jag tycker vi kan avstå från – skänk i stället de pengarna till någon organisation som hjälper människor.
 
Rapide de Pommeau var femma i mellandagarna i Frankrike och var helt okey då tempot var dåligt och han fick vandra i tredjespår. Nicolas Roussel körde och prischecken blev 12.699 kronor. ”Rapiden” har tjänat pengar i åtta av sina nio lopp i min regi och i pengar har det blivit 448.575 kronor. Snacka om ett skönt nyförvärv till stallet.
 
Lördagen blev en dyster svenskdag på Vincennes då Alfas da Vinci gick omkull och bröt vänster framben och han avlivades efter ett beslut av veterinären. Björn Goop körde Joakim Lövgrens stjärna och han klarade sig hyggligt efter omständigheterna medan Pierre Vercrusse bakom Call Me Keeper fick föras till sjukhus efter krocken med Alfas da Vinci.
 
Jag lider med Joakim Lövgren, Björn Goop och de andra kring Alfas da Vinci.
 
På Nyårsafton kördes Grand Prix de Bourgogne på Vincennes och Propulsion, min stora favorit till segern i Prix d`Amerique, vann före Bold Eagle. Än har Propulison inte toppform sa Daniel Redén efter segern. Låter riktigt smaskigt, tycker jag.
 
Veckans mys
 • Absolut i topp, utan på att något sätt var självisk, mina framgångar i V75 på Halmstad. Två V75-segrar blev det, precis som för Peter Ingves och Peter Untersteiner – lägg därtill att Lutfi Kolgjini också vann i V75, så förstår ni vilken landsdel som är bäst på V75 i Sverige.
 
• Peter Ingves vann sju V75-lopp i december. Om jag är förvånad? Inte alls – däremot lirarna. Oddsen på Peters V75-vinnare är 13,44 – 5.56 – 3.71 – 11.61 – 6.41 – 17.34 – 18.93. Ett gott råd till ni som spelar V75 är att kolla in startlistorna, se om Peter Ingves är med och sedan strecka ”PI”.
 
• Nuncio blir kvar i Sverige, det som avelshingst på Menhammar Stuteri. Ett mycket positivt besked och bra för svensk travsport. Om det sedan blir start i Prix d´Amerique återstår att se ...
 
• Winter Burst omsatte 2017 knappt 439,9 miljoner. I år blev det drygt 439,1 miljoner trots datastrulet i lördags på Halmstad. Klart godkänt och egentligen fantastiskt att omsättningen respektive år hamnar så nära.
 
Veckans bus
 
• Åter tekniska problem hos ATG och på lördag var det omöjligt att spela under några timmar – ja, bolaget tvingades till en omstart av systemet. Skulle tro att det försvann några miljoner kronor på den fadäsen. Värre är dock att kunderna snart ger upp, då det inte går att lita på ATG när det gäller spel.
 
• Busvädret i Halmstad på lördag och i Örebro på söndag när det kördes V75. Regn och rusk förstör mycket för oss aktiva, men det är också klart negativt för arrangörerna och publiken.