pommeau_header.jpg

V75 i sista stund - Jägersro 13 jan.

Spets och slut – ja, det är det som gäller för mina två singelstreck Erwin och VästerboontheNews. Det sägs att ledning är guld värd på Jägersro, så jag är optimistisk.
Jag, Lars I Nilsson, Adrian Kolgjini, Jörgen Sjunnesson och några till i Jägersros tränarförening är i Österrike på skidsemester när dessa tips görs.
Vi är på samma ort där Sällskapsresan spelades in, så det är klassisk svensk mark – och härliga pister!

Läs mer...

V75 i sista stund - Bergsåker 6 jan

Zenit Brick från stall Nurmos, Angle of Attack från stall Bergh – det är två givna favoritspikar på ett vintrigt Bergsåker. Sol och kring 8 minusgrader, vassa startfält och något favoritbetonat. Visst låter det okey?!
Mycket regn och rusk när V75 kördes kring nyår, så mina två V75-segrar på Halmstad värmde lite extra med tanke på de yttre omständigheterna.
Bergsåker kan vara ett riktigt ”kallhål” men det är inget som stör hästarna. Värre är det då för kuskarna, även om de är härdade.

Läs mer...

V75 i sista stund - Halmstad 30 dec

Häftig klass på V75 denna lördag – sämre standard i V75 på Nyårsafton men då är det multijackpot där en ensam vinnare kan ta hem över 50 (!) miljoner. I klartext; spelet och sporten är i symbios.
I stort sett matchar vi fjolårets Winter Burts, så blir det spel kring 150 miljoner på Nyårsaftonen kan det bli ett litet plus jämfört med fjolårets åtta V75-omgångar. Summan att slå är 440 miljoner och jag andas försiktig optimism.
Däremot är jag rejält besviken över publiksiffrorna. 804 på Axevalla uppe-sittar-kvällen, hyggligt med 2510 på Umåker men bara 2697 på Annandagen – ja, det är visst den sämsta publiksiffran genom tiderna läste jag någonstans när det handlar om V75 på Solvalla.
På Åby kom det 1668 personer i torsdags. Inte så att jag direkt gör vågen ...

Läs mer...

V75 i sista stund - Solvalla 26/12

2018 blir fantastiskt tack vare Pokalåret, 2019 ännu bättre genom omregleringen av spelmarknaden, så travsporten går en ljus framtid till mötes. Ja, jag tror det liksom så många andra inom branschen, vilket är positivt.

V75 är ett starkt varumärke, liksom ATG. Inte IKEA-stuk precis men inte långt ifrån.

I klartext; jag har svårt att se hur något svenskt eller utländskt bolag riktigt ska kunna utmana ATG på spel på hästar.

Läs mer...

V75 i sista stund - Axevalla 23 dec

Vi spelade V75 för närmare 440 miljoner kronor i fjol under jul- och nyårshelgen. Ja, Winter Burst var en succé och jag tror på en repris – fast för att ni ska lira för en halv miljard krävs nog något speciellt ...

Precis som i fjol blir det V75 åtta av nio dagar, bara julafton är helig och då bjuds det endast på högklassigt trav från Vincennes med bland annat Readly Express på jakt efter en plats i Prix d´Amerique.

Läs mer...

Sida 1 av 52