header_1606_playingtua.jpg

V75 i sista stund - Solvalla

Nu vet jag vad vinterkräksjuka är. I tisdags på Jägersro, mitt under värmningarna, slog den till. Illamående, kallsvettningar och trötthet. Bara att stryka sig från tävlingskvällen. Tyvärr fick jag också lämna återbud till Åbys torsdagstävlingar.


Peppar, peppar - jag räknar med att vara frisk igen till lördagens V75-finaler på Solvalla där jag kör New Line i första avdelningen.
Om vi först backar bandet och tittar på den svenska insatsen i Prix de France är det inte mycket att orda om. Precis som jag trodde fick Ready Cash revansch för andraplatsen i Prix d’Amerique. Kul för Ulf Stenströmer med Noras Bean som fyra.

Ännu roligare och ett stort GRATTIS till Torbjörn Jansson som vann sin 4 000:e seger i karriären i söndags på Solvalla. Han har varit med om det mesta i travlivet, både med- och motgångar, och är en profil vi måste vara rädda om. Torbjörn Jansson mot 5 000 segrar? Tja, varför inte.

Själv närmar jag mig också ett jubileum då jag är 46 segrar från 3 000 segrar, en milstolpe som Johnny Takter passerade i början av året. Erik Adielsson spränger också snart en tusengräns då han står på 3 981 segrar och även om Björn Goop har 120 segrar kvar till 5 000 är han snart där.

På lördag kör jag bara en häst och jag hoppas resan till Solvalla blir givande. New Line svarade för en helgjuten insats då han spurtade ner alla och vann senast i Halmstad. Då ska man komma ihåg att han vilat i sex veckor före det loppet. Nu bör han vara ännu bättre, men samtidigt är motståndet också bättre. Vi ska ge Mr Picolit, som säkert många väljer att spika, en match.

Mina spikar finns i andra och femte avdelningen.

Mellby Amiral (avd 4) gör nästan aldrig ett dåligt lopp och hade tur i lottningen då Västerbo Highflyer är utlämnad lite åt slumpen från sitt tolftespår.

Quangaroo Zet (avd 5) gillar jag skarpt. Han är stark, travsäker och visar form som bör räcka till finalseger i Bronsdivisionen. Björn Goop vet vad han har att köra med.

V75-1
Jag vill så klart vinna med New Line, som kommer att vara ännu vassare med segerloppet i kroppen, men jag har stor respekt för Mr Picolit. Nu travade Mr Picolit inte som bäst senast och har han en mindre bra dag ställer jag tidigt frågan och då kan vi vinna. Sandringham Hanover har läget.

V75-2
Här kommer min första spik. Mellby Amiral visade senast både styrka och bra attityd då han vann från dödens och från det här spåret kan Örjan lägga upp taktiken när bilen släppt fältet. Vad som också talar för Mellby Amiral är att värste konkurrenten Västerbo Highflyer kan ha blivit bortlottad.

V75-3
Jo, jag har Strong Boy D.E. som förstahäst, men det känns som om Joakim Lövgrens 10-åring blir för stor favorit. Vad händer om Global Investment laddar för spets och inte släpper? Fem streck.

V75-4
Här var jag först inne på att spika Loads Of Dosh, men det är lägsta klassen och ”allt” kan hända. Claes Sjöströms hästar tävlar bra för dagen och Berkut Boko är därför ett logiskt första motbud. Varning för bakspårets Icebear.

V75-5
Inget streck för Björn Goop i förra loppet (Twitter), men singelstreck här då han kör Daniel Redéns Quangaroo Zet. I fjol var Quangaroo Zet sexa i Derbyt från svåra spår tolv och i år har han vuxit i kostymen på ett imponerande sätt i tre bra lopp. Oavsett spets eller inte tycker jag det är hästen att slå.

V75-6
Stoeliten med tio hästar och jag streckar halva fältet. Med ett bättre spår hade Nobodybeatsthebeat haft en toppchans. Senast var hon ju helt överlägsen. Nu vet jag inte var hon hamnar från spåret längst ut bakom vingen. Blir det körning stiger bakspårets Simb Ruby in i segerstriden.

V75-7
Ett stayerlopp där det krävs styrka och ofta lite hjälp på vägen för att skära mållinjen först. 3140 meter bär respekt med sig. Rolls Royce står för namnet i loppet, men trots att jag streckar sex hästar kommer han inte med på kupongen. På start tror jag mest på Önas Grym, tar tre hästar på tillägg och fyller på med ytterligare två hästar från dubbla tillägg. Finske Global Kid kan vara en rysare.

Thomas system
V75-1: 1, 5, 7. Res: 3-9.
V75-2: 4 Mellby Amiral. Res: 12-1.
V75-3: 1, 2, 6, 9, 10. Res: 3-8.
V75-4: 1, 2, 3, 4, 10. Res: 6-11.
V75-5: 6 Quangaroo Zet. Res: 3-11.
V75-6: 2, 3, 6, 8, 9. Res: 5-1.
V75-7: 3, 5, 6, 7, 10, 14. Res: 1-15
Systemet är på 2 250 rader och kostar 1 125 kronor. Om man också singelstreckar 2 Lods Of Dosh i avdelning 4 blir systemet på 450 rader och kostar 225 kronor.