mulligan_1709_header.jpg

V75 i sista stund - Umåker 22 april

Propulsion är en häst för Olympiatravets final och jag tror att han vinner uttagningsloppet i Umeå. Sedan kan vi börja spekulera i vem som är Sveriges häftigaste hingst; Nuncio eller Propulsion?!

Jag utgår från att de här två världsstjärnorna är bakom startbilen i Olympiatravets final på Åby 29 april, liksom några riktigt bra franska hästar, en Nadal Broline som joker och dessutom hoppas jag att DD´s Hitman får ett wild card. Vilket lopp det kan bli, eller hur?!

 

Jag kunde ha skrivit vem som är Sveriges häftigaste häst i ingressen, men gjorde det inte. Varför? Jo, det där lilla flyfotade stoet Delicious US är något alldeles extra – ja, kanske utsedd till Sveriges bästa häst när vi gör bokslut för året 2017.

Skärpning sportchefer!
Nu var det bara kring tusen åskådare på plats i Halmstad när Delicious US flög fram till sin tolfte raka seger, nu på 1.10,4/1640a efter en i princip hopplös resa.
Delicious US är värd många fler åskådare, hon är en världsstjärna. Men, trots bra väder, en ledig dag under påsken och bra sport dök de inte upp fler.
Sportcheferna på landets banor gör nog så gott de kan, men dessvärre räcker det inte. De verkar ha accepterat att publiken sviker.
Nej, satsa på mer offensiv marknadsföring, gör den också mer riktad mot individen och mot homogena grupperingar i samhället.
Hur många i Halmstad med omnejd visste att världsstjärnan Delicious US skulle vara där 17:e april?
Inte många, tror jag ...

En fräck spik i Umeå
Givetvis spikas Propulsion i V75-starten i Umeå. Och, Daniel Redéns stjärna kommer att ha högre streckprocent än Månprinsen AM – ett kallblod som jag åter garderar ...
Däremot är Digital Archive en fräck chansspik. Loppet är egentligen vidöppet, men Robert Bergh har tagit till alla knep som man kan för att bana vägen för sin 7-åring från detta fina läge.
Han kom till Berghs ranch i Sundsvall i onsdags, så det är nära till Umåker.
Halvstängt huvudlag, jänkarvagn och barfota. Vasst.
I övrigt; nu dags för 7 rätt!

 
Digital Archive fräck spik – Propulsion given bank

V75-1: 10 Malkin var heroisk senast och Robert Berghs 5-åring lär åter få göra grovjobbet. Han är härdad över långt och van att ha besvärliga utgångslägen. 6 Mellby Diamant är Reijo Liljendahl uppåt på och Ulf Ohlsson kommer att ladda för spets från springspåret. 3 Helios Håleryd vill jag varna för, dels har han slagit Malkin och några till bra över långt, dels lär han stå kring 25 gånger. Sex streck här.

V75-2: 10 Månprinsen AM såg aldrig ut som en vinnare senast, undantaget sista hundra och det är ju då det gäller. Klart tuffare emot nu och jag vill varna för 4 Tangen Happ, nu med racerbalans. Och, glöm för allt i världen inte SM-vinnaren 11 Odin Tabac. Jörgen Westholm har säkert vässat 14-åringen ordentligt inför årsdebuten.

V75-3: 7 Propulsion var fyra i Prix d´Amerique och Daniel Redén är helnöjd med hur 6-åringen tränar inför den här comebacken. En given bank.

V75-4: 3 Global Trust snackades det gott om inför Kriterie-kvalet men han galopperade då, nerspelad till 26 för tian. Han spikas på mitt mindre system men på det större sex ekipage. Rysaren är 2 Vic de Luxe, nu barfota runt om.

V75-5: 3 Pointillist vann senast i överlägsen stil från ledningen och nu låter pappa Jim sonen Kevin köra, en påläst, skicklig och småfräck kusktalang. Läste att det blir jänkarvagn för första gången på länge. Motståndet är dock tufft och jag streckar en sextett.

V75-6: 5 Tobin Kronos har spetsläge, sedan lär de andra rada upp sig på innerspåret. Ska någon göra grovjobbet är det 7 Cruzado Dela Noche, om nu inte 8 In Vain Sund forceras utvändigt om stallkamraten och på sätt låser loppet. Tre streck – och det är klart fegt ...

V75-7: 4 Digital Archive har stått på Berghs ranch i Sundsvall några dagar, så det är ingen lång resa till Umeå. Barfota, jänkarvagn och halvstängt huvudlag – en spik!

 

Thomas system

V75-1: 2, 3, 6, 8, 9, 10. Res: 1-11.

V75-2: 4, 10, 11. Res: 5-9.

V75-3: 7 Propulsion. Res: 3-5.

V75-4: 2, 3, 7, 8, 9, 10. Res: 11-6.

V75-5: 3, 4, 8, 9, 10. Res: 12-11.

V75-6: 5, 7, 8. Res: 6-3.

V75-7: 4 Digital Archive. Res: 7-8.

Systemet är på 1620 rader och kostar 810 kronor. Om man också singelstreckar nummer 3 Global Trust i avdelning 4 blir det systemet på 270 rader och det kostar då 135 kronor.