header_1606_1.jpg

V75 i sista stund - Åby 30 april

En Nuncio i bra form vinner Olympiatravets final med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor. Visst, motståndet är hyggligt vasst men inte så att jag direkt gör vågen.

Egentligen är det lite fascinerande att av de fem finalisterna som inte har en seger i senaste starten återfinns Nuncio, Lionel NO, On Track Piraten, Your Highness och det stora frågetecknet, den franske Black d´Avril .
Ja, Black d´Avril har bara tre vinster på 58 lopp, vilket kan jämföras med Nuncios 39 fullträffar på 54 starter.
Det jag försöker säga är att flera av finalisterna har en något dunkel form, så har Stefan Melander Nuncio i 80-procentig form bör det ändå räcka långt.
Och, jag singelstreckar.En riktig chansspik
V75-omgången på Åby ser något lurig ut och när dessutom banan har dubbla open stretch tvingas ni spelare att tänka till lite extra i jakten på vinnare.
För mig var fjärde avdelningen så svårlöst att jag tog till en patentare; en eller alla – och då spikar man!
Sambuca Knight med Robert Bergh kan bli svårslagen om ekipaget når spets. Av vad jag sett av 5-åringen kan han öppna ruskigt snabbt. Robert lägger heller aldrig fingrarna emellan när han väl satsar på spets, utan det blir full gas – och frågan är om någon av de andra kuskarna vill utmana Robert nu när det finns dubbla open strech?!
Du har ju en giltig ursäkt för att du släppte, alltså rygg på ledaren på Åby är ju en kanonfin position.
Ja, förra veckan skrällde jag med en Heiskanens-häst från just den positionen i V86. Grainfield Ace vann på rekordtiden 1.11,9/1640a till oddset 22.77.

Hur två blir tre i stolopp
Lovely Godivas Minne är ett typiskt 2-hästarlopp med Wild Honey och Treasure Kronos – men jag plockar också med Otrobanda. Varför? Ja, hon är bra och växer i spets. Dessutom finns det ett fint spelvärde i 5-åringen.
Hon rensar enormt i kuponghögen vid vinst.
I övrigt; Team Rögle är värd en seger, så jag hoppas verkligen att det löser sig för Quiz Töll.


Nuncio given V75-bank – och Bergh är också het

V75-1: 5 Starzinner har fyra raka spetssegrar i Peter Untersteiners regi och det är inga bluffvinster. Vid spets känns han oslagbar. 3 Barkevious Mingo galopperade under drivning i spetsstriden mot mig och Västerbo Exact, så jag är inte alls säker på att han kan ta ledningen här. 6 Eldrick Boko är riktigt bra och detsamma kan sägas om 9 Aron Palema.

V75-2: 6 Fabian BR har slagit en kanon som Ferrari BR, visserligen stod han då 20 före men ändå. 4-åringen är obesegrad i fem starter, snabb ut och tränaren är inne på att körspöet är ett plus. Jag har Team Rögles Quiz Töll till start och med ett bättre spår hade jag varit optimistisk. 2 Trevli Dilli är ett starkt i sto och Flemming låter rejält positivt.

V75-3: 10 Bravo Navarone får segertipset med en viss tvekan då spåret kan ställa till det. 3 Trot Kronos lär bli favorit, men han var precis inte till sin fördel senast. Det var däremot 5 Part Nan Angelen, loppets verklige rysare!

V75-4: 6 Sambuca Knight har spetsläge och jag väljer att chansspika Robert Berghs 5-åring. Det är en eller många i detta öppna race.

V75-5: 3 Wild Honey eller 9 Treasure Kronos som tipsetta är en smaksak, det är två kanonston och båda var med i Prix d´Amerique, dock utan framgång. Ett typiskt 2-hästarslopp, men jag vill också ha med 2 Otrobanda. Hon vann Sto-Derbyt från spets i fjol och nu kan det åter bli ledning.

V75-6: 2 Slide so Easy har ett fint läge då han är snabb ut, han är van tufft motstånd och tål att göra grovjobbet. 9 Breidabliks Nubbe är en rysare, då han kan avsluta vasst. Han var ju duktig tvåa i Sprintermästaren i fjol, bara slagen av Uncle Lasse.

V75-7: 6 Nuncio fick oförtjänt mycket negativ kritik för den senaste insatsen. Han var helt okey efter omständigheterna. Given spik.

 

Thomas system

V75-1: 3, 5, 6, 9. Res: 12-1.

V75-2: 2, 6, 8. Res: 10-5.

V75-3: 3, 5, 7, 10, 13, 14. Res: 12-9.

V75-4:6 Sambuca Knight. Res:5-11.

V75-5: 2, 3, 9. Res: 10-4.

V75-6: 2, 6, 7, 9, 10. Res: 1-5.

V75-7: 6 Nuncio. Res: 7-5.

Systemet är på 1080 rader och kostar 540 kronor. Om man också singelstreckar nummer 5 Starzinner i avdelning 1 blir det systemet på 270 rader och det kostar då 135 kronor.