header_1606_2.jpg

V75 i sista stund - Örebro 6 maj

I lördags vann jag med Quiz Töll i V75 och det är förstås extra roligt när det handlar om en SHL-häst och att det var gott om delägare på plats.

Quiz Töll tävlar för Rögle och i och med segern i lördags klev vi upp till sjätte plats i tabellen.
Just det här med SHL-travet gör att det kommer in en del nytt filk som hästägare och det är klart att det är viktgt att de får sig till livs trevliga upplevelser med sina hästar.En informationsfråga?
Den här veckan har det skrivits om det kommande Pokalåret i svensk travsport som ska komma 2018. Nu är det kanske en viss oro som sprider sig när det snackas om att man ska ta en del av pengarna från travsportens fonder.
I och för sig är det pengar man själv betalat in tidigare så det kanske inte betyder så mycket. Däremot har nog inte folket ute i landet uppfattat att det var så det skulle gå till.
Jag har ingen riktig uppfattning om det hela, har helt enkelt inte hunnit sätta mig in i det hela, men det kanske är så enkelt att det helt enkelt är en ren informationsfråga där man inte lyckats få ut sitt budskap till de aktiva.
Jag hoppas i alla fall att det är på det sättet och ser fram emot att det nu snart är dags för Pokalåret.

Börjar bli spännande
Den här tiden på året är det mycket snack och spekulationer kring Elitloppet och det är alltid lika spännande när Elitloppsfältet börjar ta form.
Efter att man sett Bold Eagle på slutet känns det som man inte kan annat än att vara imponerad av honom och han är väl favoriten i dagsläget.
Svårt på Örebro
Veckans V75-omgång på Örebro ser på förhand mycket svårlöst ut. För min del har jag valt att singelstrecka Queer Fish (V75-1) och Athos Race (V75-2). Några av loppen är riktigt streckkrävande och överlag är det svårtippat i de loppen. En som säkert blir mycket betrodd är Sauveur (V75-7) som nu kommer hem till sin gamla hemmabana. Men är han riktigt på topp, det är frågan...

Vi inleder med starka singelstreck på Örebro
V75-1: Queer Fish tycker jag har övertygat på slutet. Han har ett bra läge och jag tror att Kaj Widell inleder den här omgången.
V75-2: Trots att Athos Race är aningen grön i de här sammanhangen så tvekar jag inte att singelstrecka honom. Han verkar vara stark och rejäl så jag är övertygad om att han kommer att klara distansen bra.
V75-3: Här är det minst sagt öppet och här måste man strecka på lite. Jag är lite på att Thai Broadway kan vara vinnaren om det klaffar. Hästar som Food Money och Magiccarpetride US är starka namn. Jag törs inte heller utelämna Dante Boko från systemet då han gick bra på Romme i sin första start efter Frankrikevistelsen.
V75-4: Jag tror mest på Now Or Never Flair men det kan bli lite stressigt för hans del med kort distans. Autobahn har jag kört tidigare i karriären och jag tycker det är en bra häst som nu verkar på gång, men hör streckar jag på ytterligare då det finns gott om intressanta hästar.
V75-5: Jag tror att Rigel Face kan vara hästen att slå. Detta trots att spåret gör det hela lite chansartat. Det saknas verkligen inte motbud och hästar som Niagara Broline, Mr Perfection och Order By Heaven bör man ha med.  Jag har också råd att plocka med Test Pilot och hoppas att han är lugnare den här gången.
V75-6: Moni To Spare är utan tvekan min förstahäst i det här loppet. Han har varit bra i sina bägge starter i år och läget är också bra för hans del. Jag tar med ytterligare tre hästar och en luring kan Björn Goops Say That Again vara från det här fina läget.
V75-7: Sauveur blir favorit och ska så vara men jag är inte helt övertygad om att han löser det här. Jag vill ha med den alltid lika duktige Alfas Da Vinci och sedan fortsätter Spitcam Jubb att utvecklas på bästa sätt.

Thomas system
V75-1: 2 Queer Fish. Res: 1-10
V75-2: 6 Athos Race. Res: 8-12
V75-3: 2, 5, 6, 7, 11. Res: 4-8
V75-4: 1, 4, 6, 7, 11, 12. Res: 5-3
V75-5: 2, 4, 5, 7, 8, 11. Res: 10-6
V75-6: 1, 2, 4, 9. Res: 8-5
V75-7: 7, 10, 14. Res: 1-9
Systemet är på 2160 rader (1080 kronor). Om man väljer ett billigare alternativ kan man spika Moni To Spare (passande namn) och då blir det 540 rader (270 kronor).