mulligan_1709_header.jpg

V75 i sista stund - Åby lördag 13 maj

Jag är på plats under lördagens Åbytävlingar men har denna gång inga segerchanser att bjuda på. Tre uppsittningar under dagen, varav en i V75, men det handlar i första hand om hyggliga placeringar.
Det egna stallet har annars fungerat riktigt bra under årets första månader. Med egentränat har vi redan passerat en miljon och då skall vi veta att merparten i stallet är unghästar.


Pokalloppen
Under lördagen är det unghästarna som står i fokus då fyraåringarna drabbar samman i Drottning Silvias respektive Konung Gustav V:s pokal. 
  Bägge dessa lopp är högklassiga men också öppna. Mina två vinnare är Caddie Lisieux och Makethemark men båda är beroende av att det blir tempo och är därmed sårbara. Det skall i varje fall bli härliga drabbningar att skåda.
  Vägen till sju rätt bygger jag på två heta singelstreck. Bravo Navarone (avd 3) släpps till ledningen och kan sedan inte stoppas. Spets och slut är det även för Springfield (avd 5).

Gör något!
På tal om unghästar så hade vi i Halmstad i veckan topptävlingar i form av Breeders uttagningar. Det var elithästar på plats och allt var klappat och klart för en lysande tävlingsdag. Det tyckte i varje fall vi aktiva.
  Det var därmed beklämmande att se hur glest det var på publikplats. Blott 1100 räknades in, inklusive aktiva och personal. 
  Frågan är om man inte från arrangören måste agera. Det är trots allt så att tillhör man inte härdsmältan så vet ingen att det är tävlingar. Vi måste ut med vårt budskap om att det är topptrav. Paketera gärna upplevelserna men se till att locka folk. Vi klagar ofta och gärna på ATG men även den lokala banledningen och ST måste dra igång.

Här kommer folket
Vi har dock en helg att blicka fram emot då folket kommer nämligen Elitloppetshelgen. Tre dagars trav och dessutom auktion är det som lockar alla travintreseserade. Vem kan välja bort att se Bold Eagle live?

Vi bygger systemet kring två singelsteck!
V75-1: Tipsetta i Drottningens Pokal är tveklöst 6 Caddie Lisieux. Hon är en topphäst men samtidigt sårbar eftersom hon kräver hårt tempo där framme. Det måste alltså klaffa så gardera med i varje fall hästar som 1 Ginny Weasly och 4 Undine. Det finns dock fler.
V75-2: Voltstart och 2640 bör gynna 7 Donato E. som senast föll med flaggan i topp. Har spetsläge men missar han ledningen är det genast mer öppet så jag väljer att gardera med fyra hästar. Varnar speciellt för innerspårets 1 Gambino Degato vilken gillar distansen.
V75-3: Mitt första singelstreck är 6 Bravo Navarone som har övertygat. Riktigt bra tvåa från omöjligt läge senast. Jag räknar med att han tidigt blir släppt till ledningen och vem skall sedan kunna utmana.
V75-4: Det kanske knepigaste av eftermiddagens lopp. Tipset till 1 Bourbon Rain som är klart på rätt väg. 2 Rex Lane är jämnheten själv och är med där framme igen. Vidare 10 Leonardo Vici kommer från ett formstall. Även hästar som 6 Upstream och 3 Cexter Bob är givna på systemet.
V75-5: 4 Kadett C.D. har som 10-åring hittat en ny topp. Signerade ett jättelopp i Olympiatravet och gör han om den insatsen är han nu hästen att slå. 1 Spring Erom som har läget och 7 On Track Piraten, om än i tveksam form är givna motbud. Jag betalar även för 8 Canari Match.
V75-6: Här har vi så mitt andra singelstreck. 1 Springfield var ytterst nära att kvala in till Kungapokalens final. Får vinna det här loppet istället. Leder runt om.
V75-7: Årets upplaga av Kungapokalen är som vanligt ett topplopp. 4 Makethemark var ruskigt fin senast. Han har det lilla extra i spurten. Är given tipsetta men det är många bra där bakom så jag garderar på stora systemet.

Thomas system
V75-1: 1, 4, 5, 6. 12 Res: 3-8.
V75-2: 1, 3, 7, 11, 12. Res: 9-4.
V75-3: 6 Bravo Navarone. Res: 9-2.
V75-4: 1, 2, 3, 6, 10. Res: 12-5.
V75-5: 1, 4, 7, 8. Res: 9-3.
V75-6: 1 Springfield. Res: 9-3.
V75-7: 1, 2, 3, 4, 5, 7. Res: 6-10.
Systemet är på 3000 rader (1.500 kronor). Vill man göra ett mindre system kan man även singelstrecka 4 Makethemark i avdelning sju. Systemet kostar då 250 kronor