header_1606_playingtua.jpg

V75 i sista stund 27 maj - Solvalla


Quiz Töll är en rysare
Drömscenariot är att min och Team Rögles Quiz Töll vinner V75-finalen på lördag och att radiolyssnarna tycker att jag var helt okey som expertkommentator till Elitloppet på söndag.
Ja, jag tror som så många andra att franske Bold Eagle vinner.
Jag har under några år fått förtroendet att vara travexpert åt radiosporten under Elitlopps-söndagen och det är ett spännande uppdrag.
Oftast är ju jag på den andra sidan, alltså blir bevakad och värderad av andra. Nu får jag ta på mig samma kostym som Lennart Forsgren, Micke Nybrink och de andra experterna vilket är en ansvarsfull uppgift.


Quiz Töll riktigt vass
Samma kan man säga om den enda uppgift jag har på lördag, nämligen att försvara Team Rögles färger i Rikstravet med Quiz Töll.
Jag vann V75-försöket med henne på Åby i slutet av april, det efter ett vasst avslut och till närmare 20 gånger pengarna. Med rätt tempo och ryggar räknas hon igen även om det är tufft motstånd.
Drömscenario? Ja, att vi hamnar hyggligt bra till från start och att det blir tuff körning i täten.
Med rätt resa är den här 5-åringen riktigt vass till slut då hon har en ordentlig ”motor”. Nu möter vi ett gäng duktiga hingstar och valacker, så det krävs nog en maximal insats av både mig och Quiz Töll för att det ska bli seger.
På mitt system streckar jag fem hästar. Vinnartipset får Rushmore Face från stall Kolgjini men Svante Båth har också två klassklättrare till start, nämligen Upstream och National Prince. Floyd B. Boko får också plats på ”bongen”.

Två bra ston spikas
Jag tycker att det är en mycket svår V75-omgång och det bör bli riktigt bra betalt för sju rätt.
Wild Honey (avd 1) och Darling Hornline (avd 4) är två ston av mycket hög kapacitet för klassen, så de singelstreckas.
Båda kommer från starka insatser som tvåa respektive trea i sina senaste lopp. Nu vinner de, tror jag.
I övrigt; ja, Solvalla och alla travälskare är värd ett strålande väder denna helg. Jag håller tummarna.
 
Två häftiga ston spikas

V75-1: 3 Wild Honey har svarat för många starka insatser i år och från detta fina läge tror jag att hon blir svårstoppad. Sett till pengar och meriter känns hon oslagbar. Dessutom visade det 5-åriga stoet fortsatt fin form senast som tvåa i ”Vägen till Elitloppet”.
V75-2: 5 Rushmore Face känns svårslagen om han håller sig till trav och det lär bli ett offensivt upplägg. Båths duo Upstream och National Prince är båda snabba ut, så det kan bli ett oerhört tufft inledningstempo om Adrian Kolgjini laddar med Rushmore Face. Quiz Töll är en rysare och får vi en bra resa i andra/tredje ytter kan hon avsluta sylvasst.
V75-3: 9 Making Love visade vid segern näst senast att han kan avsluta starkt, så han är vinnardraget även om Robert Bergh valt att köra stallkamraten 8 Malkin.  Nu är det hårt emot så  jag streckar sex hästar. Glöm inte 4 Rafiki Fri.
V75-4: 11 Darling Hornline fick en tuff resa efter galoppen senast och hon visade verkligen hög kapacitet som trea i mål. Nu är det inte alls lika hårt emot, fast visst är det svårt att stå med 20 meters tillägg under en Elitloppslördag. Spik ändå.
V75-5: 3 Re Doc kommer att laddas för spets och i ledning är det hästen att slå. 1 Bravo Navarone kan hamna pyrt till från innerspåret men blir segerfarlig vid fritt. Per Lennartssons duo 6 Nappa Scar och 9 Order to Fly streckas också.
V75-6: 5 Moni to Spare är väl den som kan vara starkast till slut, det i kamp med 11 Barkevious Mingo. Sex streck, där 2 Aron Palema blir intressant med Svanstedt och de utrustningsändringar som ska göras.
V75-7: 13 Sauveur är värd en seger i Harper Hanovers lopp. Han var tvåa i fjol och denna gång är inte motståndet lika tufft. 2 US Male EP och 6 Aileron är givna av de på startfållan. 10 Sorbet står 20 före Sauveur men 20 bakom de från start – och Kihlström kör. Läckert.
 
Thomas system
V75-1: 3 Wild Honey. Res: 10-2.
V75-2: 1, 3, 5, 6, 9. Res: 11-4.
V75-3: 2, 3, 4, 7, 8, 9. Res: 6-1.
V75-4: 11 Darling Hornline. Res: 4-1.
V75-5: 1, 3, 6, 9. Res: 8-4.
V75-6: 1, 2, 5, 6, 8, 11. Res: 9-4.
V75-7: 2, 6, 10, 13. Res: 14-15.
Systemet är på 2880 rader och kostar 1440 kronor. Om man också singelstreckar nr 13 Sauveur i avdelning 7 blir det systemet på på 720 rader och det kostar då 360 kronor.