header_1606_2.jpg

V75 i sista stund - Östersund 10 juni

First Love Boko och Fender är fräcka spikar i streck-krävande lopp denna högintressanta lördag. Dels är det en sportligt vass V75-omgång i Östersund, dels har jag öppet hus för Team Rögles hästägare i Rikstravet.


Jag hoppas att det blir en lyckosam lördag, givetvis helst sju rätt på systemet och att det kommer många besökare till gården i Munka-Ljungby för att se på sina Rikstravs-hästar och på den anläggning jag har.
Hur många? Ja, vi har 400 varmkorvar – så där går nog gränsen ...
Skämt å sido; vädret styr mycket, precis som det kommer att göra i Östersund. I fjol kom drygt 6000 åskådare till banan och det kan bli ännu fler nu.
Jämtlands Stora Pris med 700.000 kronor till vinnaren bjuder på ett bra startfält med tanke på att Oslo Grand Prix avgörs på söndag och det är en mycket tuff konkurrent.

Streckar en kvartett
Daniel Redén har med tre hästar och jag streckar spetskandidaten Västerbo Highflyer och Tobin Kronos, en 5-åring som gör sitt stora eldprov mot en rad elithästar. Harper Hanovers-tvåan Sorbet med Daniel i sulkyn står jag dock över.
Mosaique Face och Spring Erom står för rutinen och den högsta kapaciteten. En smaksak vem man tippar som etta.
Mosaique Face ska tävla barfota och kanske med helstängt huvudlag, dessutom jänkarvagn. Ja, det lyser rött för ett offensivt upplägg.
Spring Erom var skön att skåda i Elitloppet, inte minst när 12-åringen sökte fritt slagläge bakom Bold Eagle i finalen. Vilken häst!

Annorlunda spikar
I de kanske två mest streckkrävande loppen väljer jag att singelstrecka. Rätt eller fel? Ja, det vet vi på lördag – men det finns goda skäl för mina val.
First Love Boko är nerstruken ett spår, hon bör spetsa, körs av skicklige lärlingen Oskar J Andersson och det 5-åriga stoet är från Jörgen Westholms formtoppade stall.
Fender då? Ja, jag tar rygg på kusken Ulf Ohlsson. Han spikar sig själv och Fender.
I övrigt; Cruzado Dela Noche är draget i Oslo GP.

First Love Boko/Fender fräcka spikar i Östersund
V75-1: 1 Vidivici CC mötte Cyber Lane senast och var riktigt bra. Nu är motståndet inte lika tufft, men han har varit struken för en hovböld. Han lär inte spetsa men Christoffer Eriksson kör i ett härligt flyt, så visst lär han hitta en väg utvändigt eller invändigt. Jag streckar en kvintett, där 12 Mellby Diamant är rysaren.
V75-2: 8 First Love Boko är nerstruken ett spår och då hon är snabb ut talar det mesta för ledningen. Hon höll så när på att vinna senast i V75 från spets. Ja, jag spikar i ett annars mycket streckkrävande lärlings- och stolopp.
V75-3: 5 Lexington Hall är snabb ut och skulle det bli spets talar mycket för seger. Stallkamraten 6 Edgy Look har visat toppform på slutet. 1 Vincent Zaz är väl den som kan utmana min tipsetta om ledningen – ja, det kan gå riktigt fort första 500. Jag streckar sex hästar och det känns heltäckt.
V75-4: 9 Fender körs av Ulf Ohlsson och han väljer att singelstrecka i Guidens tipstävling, så med tanke på att Ulf har fullständig koll på kallbloden tar jag rygg på honom. En häftig spik i ett normalt streckkrävande lopp.
V75-5: 1 Spitcam Jubb svarade för två spektakulära insatser i Sweden Cup som tvåa i försöket och fyra i finalen. Han är hyggligt snabb ut och det finns inga startkanoner utvändigt – ja, det kan bli ledning runt om. Samtidigt finns det några grovjobbare med, så jag plockar med 5 Valeur, 7 Balfour, 10 Zenit Brick och 11 Queer Fish
V75-6: 3 Mosaique Face får ofta tunga resor och det kan bli så igen. Han är en riktig krigare och är draget före      1 Västerbo HighFlyer, 4 Spring Erom och 5 Tobin Kronos.
V75-7: 4 Linus Boy lär bli omgångens stora spikförslag och han har också högsta kapaciteten, men är också osäker. 10 Valentino Strix och 11 Bison Spiro är tuffa utmanare. Rysare är 3 Longcat Hanover.
 
Thomas system
V75-1: 1, 5, 6, 7, 12. Res: 9-4.
V75-2: 8 First Love Boko. Res: 12-3.
V75-3: 1, 3, 4, 5, 6, 9.  Res: 2-10.
V75-4: 9 Fender. Res: 4-15.
V75-5: 1, 5, 7, 10, 11. Res: 4-9.
V75-6: 1, 3, 4, 5. Res: 9-10.
V75-7: 3, 4, 10, 11.  Res: 5-2.
Systemet är på 2400 rader och kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nr 1 Spitcam Jubb i avdelning 5 blir det systemet på 480 rader och det kostar då 240 kronor..