QUIZTOLL_header.jpg

V75 i sista stund - Bergsåker 1 juli

Sex segrar på 19 lopp, två fullträffar i V75 – ja, jag har ett hyggligt facit med Västerbo Exact. Nu kör Christoffer Eriksson 6-åringen för första gången. Jag spikar – och det är härligt skönt att sätta press på kollegor!Jag gillar Christoffer Erikssons framfart, han är en frisk fläkt i kuskeliten, lagom fräck i sina styrningar och killen kör med ett stort självförtroende i både små och stora travlopp.
Visst, en och annat misstag gör han ju – precis som alla vi andra ...
Fast denna lördag på skrällbanan Bergsåker utgår jag ifrån att Christoffer vinner med Västerbo Exact.
Guiden har spikat, precis som jag, så det finns absolut inget annat alternativ för herr Eriksson än vinnarcirkeln i V75-epilogen. Motståndet är dock tufft. Jag skulle tro att MT Insider spetsar och när det nu handlar om medeldistans lär Olle Alsén släppa till någon bra. Därför kommer Christoffer att köra offensivt från start och då Västerbo Exact är snabb ut kan det mycket väl bli ledning.
I den positionen biter Västerbo Exact ifrån sig mycket bra.

Bruno Bagheera bäst?!
Bruno Bagheera var ute i Kriteriet, visserligen oplacerad men läget (spår 12) var ju hopplöst. Han har visat kapacitet för klassen och vann senast på ett övertygande sätt.
Jag gjorde inte vågen, men blev tillräckligt imponerade för att singelstrecka den här kapable 4-åringe från Stefan Melanders stall.

Vanquish Kronos grym
Det är sällan jag blivit så exalterad i en segerintervju efter ett travlopp som i oktober i fjol på Åby.
Jag hade då vunnit med Vanquish Kronos, det på 1.14,9/2140a. Hon var helt enkelt underbar att köra, ja vilken fantastisk 2-åring och det fick alla på Åby höra.
Nu är hon min tipsetta i E3-finalen med 925.000 till vinnaren. Och, jag håller tummarna lite extra för Jerry Riordans fantastiska sto.
Coin Perdu blir megafavorit i E3-finalen för hingstar och valacker. Jag garderar, men det är mest en spelteknisk fråga – ja, jag är mest ute efter en riktigt bra utdelning ...
I övrigt; trevlig sommar!
 
Västerbo Exact en fräck bank i sista V75-loppet
V75-1: 1 Volstead har öppnat i 1.06,5-tempo i V75 och kan Erik Adielsson få en sådan fart på vinnaren av Sweden Cup, ja då får de andra det tufft.  5 On Track Piraten och 2 In Vain Sund är dock svåra motståndare, så jag streckar de tre. 8 Västerbo HighFlyer vann  Jämtlands Stora Pris men det var från spets och nu har han bricka åtta bakom bilen. Jag står över.
V75-2: 9 Springfeld var nära att ta en plats i finalen av Kungapokalen, så det är en häst med hög kapacitet för klassen. Läget är perfekt, då det är upplagt för hårt tempo. Jag streckar en kvintett där 2 Etosha Boko känns som en rysare.
V75-3: 2 Vanquish Kronos körde jag när hon var två år och vi vann ett 175.000-kronorslopp med flera längder. Med tanke på vad hon presterade i försöket är hon min tipsetta. Känns heltäckt om man också streckar stallkamraten Vamp Kronos och Roger Walmanns obesegrade 3 Dibaba.
V75-4: 4 Bruno Bagheera var riktigt bra senast som vinnare, så med tanke på den insatsen och hur han såg ut väljer jag att singelstrecka. Ja, det är en eller många och jag tar ställning i denna Klass II-final.
V75-5: 7 Queer Fish har svarat för smått osannolika insatser och är han lika häftigt i farten i detta race, ja då får hästar som 3 Whitehouse Express och lägesmissgynnade 11 Balfour det tufft. 12 Fossens Bonus har ett knepigt läge, men det är en bra häst och en skicklig kusk så jag streckat ekipaget.
V75-6: 3 Coin Perdu är den givne vinnaren och han blir stor favorit. Jag sticker dock ut hakan och garderar med en kvartett. Huvudlöst? Ja, förmodligen, men hästen spikas på lilla systemet – om det nu kan vara till någon tröst ...
V75-7: 2 Västerbo Exact har jag kört och vunnit med flera gånger. Nu är det Christoffer Eriksson som sitter i sulkyn, så jag utgår att han kör som vanligt – alltså bländande!
 
THOMAS SYSTEM
V75-1: 1, 2, 5.  Res: 8-3.
V75-2: 1, 2, 4, 5, 9. Res: 10-3.
V75-3: 2, 3, 4.  Res: 7-11.
V75-4: 4 Bruno Bagheera. Res: 5-11.
V75-5: 3, 7, 11, 12. Res: 1-6.
V75-6: 2, 3, 5, 7, 11. Res: 9-6.
V75-7:2 Västerbo Exact. Res: 7-3.
Systemet är på 900 rader och kostar 450 kronor. Om man också singelstreckar nummer 3 Coin Perdu i avdelning 6 blir det systemet på 180 rader och det kostar då 90 kronor.