header_1606_2.jpg

V75 i sista stund - Halmstad 8 juli

Tjacko Zaz och Cruzado dela Noche har galopperat i sina två senaste lopp och är favoriter i fara. Fast det struntar jag i och väljer att spika de två kapabla 5-åringarna.


Många pratar om Tjacko Zaz fantastiska upphämtning efter galoppen senast. Jag såg att Ronden klockat till 1.10,6 i 1800 meter men vi ska ta de tiderna med en nypa salt.
Inte så att Ronden klockat fel, utan att det en häst presterat efter en galopp inte alltid ger en rättvis bild. Jag läste att Timo Nurmos känner sig trygg över att det inte ska bli galopp igen efter några ändringar på utrustningen. Perfekt.

Cruzado dela Noche vass
Precis som Tjacko Zaz galopperade Cruzado dela Noche i Elitlopps-försöket, det direkt i starten.  Han blev sedan störd till galopp senast på Bjerke, så där var han ursäktad. Normalt är Stefan Melanders hingst travsäker och han har tävlat starkt för Björn Goop, så valet att spika var egentligen inte svårt. På det lilla systemet har jag också singelstreckat Snow Angel vilket lär få en och annan att haja till. Jag hade Snow Angel framför mig i ett lopp i slutet av juni på Åby, hon låg näst sist och jag sist med Rubacuiri Acla i ett lopp som Malkin vann. När jag attackerade från köposition hängde Snow Angel med i rygg och som hon spurtade i vida svänger, ja hon tog sig förbi mig och var fyra i mål. Nu kör en orutinerad kusk men det kan gå vägen om Snow Angel får en bra resa i ryggar.

Hur kan det bli så här?
Fabrice Souloy dömdes till 15 års avstängning och 500.000 kronor i böter av den norska domstolen, men den svenska utdömde bara ett års avstängning men dubbelt så mycket i böter, alltså en miljon. Märkligt att det kan bli så här, att de som dömer kan tänka och agera så olikt. Nu talar allt för att Fabrice Souloy överklagar båda domarna – och att Svensk Travsport överklagar ansvarsnämndens dom till överdomstolen.
För mig ligger den norska domen nära mina värderingar; Fabrice Souloy har inte i travsporten att göra. 

Tjacko Zaz och Cruzado spikas trots galopperna
 
V75-1: 10 Magic Happens är en hemmahäst som är på gång, nu med två lopp i kroppen efter den paus han fick i april efter en rad tuffa V75-lopp. 7 Upstream är snabb ut och Erik Adielsson laddar från springspåret och ekipaget blir segerfarligt vid ledning. Jag streckar sex.
V75-2: 3 Tjacko Zaz har visserligen galopperat i de två senaste loppen men normalt är inte 5-årngen osäker. Jag väljer att singelstrecka, då han har högst kapacitet i startfältet.
V75-3: 3 Glida Newport är en segermaskin med åtta vinster på nio lopp och när hon var tvåa handlade det om Fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen. 1 Bugatti Brick har spetsläge och kan leda länge. 2 Unison Kronos och en barfota   6 Caddie Lisieux streckas också .
V75-4: 10 Snow Angel är lågt rankad på de flesta hållen, men oj så vasst hon avslutade senast och med rätt  ryggresa kan hon speeda ner hela det här fältet. Kusken är orutinerad, har en seger på sex lopp hittills i år men med rätt resa kan ekipaget överraska. På lilla systemet chansspikar jag Snow Angel. På stora streckar jag sex ekipage.
V75-5: 1 Handsome Pelle är snabb ut, så Ulf Ohlsson, förmodligen i en jänkarvagn, kör för ledning och från den positionen kan det bli seger. Men, det är flera startsnabba och det kan gå undan riktigt fort första 500.        8 Masterglide har ett svårt läge men han gynnas av hårt tempo. Se upp med 10 Phanter Face.
V75-6: 6 Cruzado dela Noche har också galopperat i de två senaste starterna, men precis som med Tjacko Zaz singelstreckar jag.
V75-7: 5 Nobel Amok verkar ha det mesta, ja han var riktigt duktig senast vid V75-segern. 4 Iago Zon kan bli riktigt het vid laddning, så där kan Lövgren få problem över 2140 om det inte blir en ryggresa. 3 Say the Again är också streckvärd.
 
THOMAS SYSTEM
V75-1: 1, 5, 7, 8, 10. Res: 2-11.
V75-2: 3 Tjacko Zaz. Res: 11-2.
V75-3: 1, 2, 3, 6. Res: 10-5.
V75-4: 1, 2, 5, 6, 8, 10. Res: 12-15.
V75-5: 1, 2, 3, 4, 8, 10. Res: 9-7.
V75-6: 6 Cruzado dela Noche. Res: 4-1.
V75-7: 3, 4, 5. Res: 11-6.
Systemet är på 2160 rader och det kostar 1080 kronor. Om man också singelstreckar nr 10 Snow Angel i avdelning 4 blir det systemet på 360 rader och det kostar 180 kronor .