header_1606_1.jpg

V75 i sista stund - Axevalla 22 juli

V75 på lördag i all ära, men för mig personligen känns V75 på söndag häftigare. Jag har Mulligan i StoChampionatet och Quiz Töll i ett försök till Diamantstoet.
Bästa segerchansen? Ja, Quiz Töll.

Jag gillar att köra andras hästar, men att träna upp en häst och sedan nå framgångar på tävlingsovalen är något alldeles extra. Mulligan var inte på topp i försöket som tvåa, men stallet har dragits med förkylningar till och från i sommar. Nu känns Mulligan klart bättre, men att slå Petri Puros Cash Crowe och Stefan Perssons Darling Mearas blir tufft men Mulligan ska tävla barfota för första gången i karriären. Quiz Töll har en riktig ”motor”, så där finns stora förväntningar och ni som lirar V75 på söndag ska givetvis strecka Quiz Töll.

Kör en het och två rysare
På lördag kör jag favoritbetrodde Västerbo Exact. Ja, han är tipsetta i Guiden och de grabbarna brukar ha rätt känsla. Nobel Southwind och Linus Boy är två svåra motståndare.
Going to Press är ”Varningen” i Guiden och jag har vunnit med 4-åringen. Han är bra men bara så där ut och det kan bli problematiskt om jag inte träffar rätt från springspåret.
Om jag gör det? Ja, med lite flax bör det gå vägen och sedan hoppas jag på att tempot blir hårt.
Scorpion Kiss är snabb ut och kommer vi till ledning lär jag köra där.
De tre gäststyrningarna är klart streckvärda, så det kan bli en fin bra lördag.

Två hästar chansspikas
Jag blev klart imponerad av Bålsta Palema senast vid spetssegern i V75 och då en enig expertiskår pratar om att han har god spetschans chansspikar jag 5-åringen.
Barkevious Mingo har blivit en snackhäst, dels för att han är bra, dels för att han är amatörtränad. Nils Norelius har fått fram en miljonär, dessutom har Nils blivit en teve-kändis.
Så jag hoppas få se Nils i vinnarcirkeln igen – ja, visst spikar jag Barkevious Mingo. Carl Johan Jepson är skicklig, så han fixar ledning från spår två i volten.
I övrigt; Diamanten är  bästa 4-åringen, så det är synd att han missar Derbyt.
 

Bålsta Palema spikas precis som Nils stjärna

V75-1: 9 Jaques Noir har övertygat i tre tuffa lopp på slutet som etta, tvåa och trea – ja, det är en Timo Nurmos-häst som är klart på ”g”. 6 RK King lär bli klar favorit, kanske också mångas singelstreck.  Jag streckar en kvintett där 1 Massitj är den stora rysaren.
V75-2: 8 Bålsta Palema var bara bäst senast vid V75-segern och trots spår åtta bakom bilen tror jag att han åter tar ledningen. I den positionen blir han svårslagen. En chansspik.
V75-3: 5 On Track Piraten har vunnit SM över distansen och mycket talar för tidig ledning här. Jimmy Takter är inte den som bjuder in någon i onödan, så 4 Readly Express och de andra får säkert räkna med  tuffa tag till slut. 6 Anna Mix är titelförsvarare och snart ska det väl lossna för henne. 2 Reckless är ett riktigt långskott.
V75-4: 8 JH Mannerheim var till sin fördel senast vid V75-segern i ett överpacat lopp.  Jag kör Going to Press och han är inte så snabb ut, men jag ska försöka få en bra start från springspåret. Vid hårt tempo segerstrider han. Fem hästar streckas, där 1 Tsar Brodde är den som kan leda länge. Kanske med 6 Smevikens Crusier i dödens.
V75-5: 2 Gomez var inte till sin fördel senast trots en bra resa, utan föll tungt som stor V75-favorit. Han får en chans till då han är åtgärdad. Jag kör Scorpion Kiss och han är snabb ut, så jag räknar med en stark insats med tanke på vad han presterade senast. Fem hästar streckas, där 9 Callmesally är loppets rysare.
V75-6: 2 Barkevious Mingo är snabb ut och Jepson satsar på spets, en position där den amatörtränade 6-åringen blir svårslagen. Spik.
V75-7: 4 Nobel Southwind har genomgått en lyckad halsoperation pch han var klart bra i sin comeback. 2 Linus Boy var trea i Harper Hanovers och är given på kupongen, liksom den jag kör, nämligen 9 Västerbo Exact. Hårt tempo är plus för oss.
 
 
THOMAS SYSTEM
V75-1: 1, 2, 3, 4, 6, 9. Res: 4-12.
V75-2: 8 Bålsta Palema. Res: 11-2.
V75-3: 2, 4, 5, 6. Res: 8-7.
V75-4: 1, 2, 6, 8, 10. Res: 5-12.
V75-5: 2, 3, 6, 9, 10. Res: 1-4.
V75-6: 2 Barkevious Mingo. Res: 10-1.
V75-7: 2, 4, 9. Res: 6-7.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Jaques Noir i avdelning 1 blir det systemet på 300 rader och det kostar då 150 kronor.