header_1606_2.jpg

V75 i sista stund - Åby 12 aug

En svår V75:a, dessutom en regnig lördag och det missgynnar de hästar som ska tävla barfota. Ja, det finns risk att det blir en repris på fjolårets Åby Stora Pris-dag.
Då kom en förödande regnskur som gjorde banan svårbemästrad och många kuskar var mycket kritiska.
Efter det är banan omlagd och sonen Oscar, som sköter Åby-ovalen, tror och hoppas kunna bjuda på ett hyggligt underlag – och helst ser han att meteorologernas prognos från i torsdag om regn hela dagen inte stämmer ...Vänta med att lämna in
Jag tycker att ni ska lämna in V75-systemen först på lördag då ni har grepp om hur banunderlaget är.
Nu har jag inte den möjligheten, utan mina tips görs under onsdag/torsdag.
Jag väljer att singelstrecka Volstead i V75-1. 6-åringen är stark och rejäl, vass som sprinter och tillräckligt snabb ut för att leda runt om. Om det blir svårbemästrat underlag är han dock en favorit i fara.
Nobel Southwind i sista V75-avdelningen känns som en fräck spik då det är mycket snack om Nobel Amok och Broadway Appolo. Den sistnämnde borde ha kunnat lite bättre senast som V75-favorit och Nobel Amok såg inte alls bra ut senast ut och han galopperade också under attack.
Nobel Southwind däremot har visat gott gry efter kastrering och en halsoperation. Ju tuffare de kör därframme, desto bättre.

Två sköna (?) rysare
Några rysar? Ja, mitt nyförvärv Rapide du Pommeau (avd 6) står tuffare till nu än vid segern i debuten för mig men allt ser bra ut med honom. Han slog då Heartbreaker VS, El Mago Pellini, Titanium Gar, Alfas da Vinci och några till. Shorthanded Jag (avd 2) vill jag också varna för.
Jag har sett ikoner som Berndt Lindstedt och John Campbell segrat i Hambletonian utan att piska sina hästar – ja, Stefan Melander satt också cool bakom Scarlet Knight. Men i generationer av amerikansk travsport har hästar drivits hårt, så attackerna mot Åke Svanstedt känns lättköpta. Han är bara en av tusentals kuskar i USA som gjort och gör fel.

Volstead leder runt om – rätt Nobel bäst i V75-7
V75-1: 1 Volstead är en vass sprinter, han vann Sweden Cup i under Elitloppshelgen och senast V75-vann han från dödens på banrekordet 1.10 blankt på Hagmyren. Han kan öppna i 1.06-tempo och har svarat ut BBS Sugarlight tidigare.
V75-2: 9 Lukas Zaz är min vinnare i en billig Klass II-final. Ja, han spikas också på mitt lilla system. På det stora streckas dock en kvintett och där är 9 Shorthanded Jag är rysaren, då både läge och de senaste resultaten för Petri Puros häst är oddshöjande.
V75-3: 5 Bravo Navarone har svarat för starka insatser i Kolgjinis regi och hästen är värd en finalseger. En felfri 3 Re Doc lär ta hand om ledningen och han travade drygt 1.12 senast i två varv efter startgalopp. 1 Zenit Brick kan allt men löper risk att bli fast. 6 Aron Palema är rejäl.
V75-4: 6 Sobel Conway känns som bäst men 3 Havbergs Knight och 2 Antonio Trot har varit ute i tuffa lopp på slutet och det kan spela roll här. 12 Bålsta Palema är ett riktigt långskott från detta läge.
V75-5: 1 Muscle Hustle eller 2 Whitehouse Express vinner detta race. Ja, här går jag riktigt tunt, så ta rygg.
V75-6: 6 Reckless med Kaj Widell nu när Björn Goop är i Kanada för att försvara Sveriges färger i VM låter spännande. Kaj är offensiv, så jag räknar med ett händelserikt lopp. Med 4 Rapide du Pommeau siktar jag på tredje invändigt, att det körs på alla händer och att jag får luckan i tid. Förra gången gav ”Rapiden” drygt 60 i odds. Nu är vi väl nere på 20 gånger. Spela!
V75-7: 10 Nobel Southwind är mitt fräcka drag. Jag ser att Guiden streckar åtta hästar och att någon expert spikar Nobel Amok, men av vad jag sett på slutet så är Peter Untersteiners 5-åring det givna vinnartipset. Hästen är också Peters val före 2 Mellby Duke. Vid segern passerar Nobel Southwind en miljon och jag tror att han är i Gulddivisionen innan årets slut.
 
Thomas system
V75-1: 1 Volstead. Res: 4-6.
V75-2: 2, 5, 6, 8, 9. Res: 11-1.
V75-3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9. Res: 8-7.
V75-4: 2, 3, 6, 10, 12. Res: 4-5.
V75-5: 1, 2. Res: 8-3.
V75-6: 2, 3, 4, 6, 7. Res: 11-5.
V75-7: 10 Noble Southwind. Res: 11-9.
Systemet är på 1750 rader och det kostar 875 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Lukas Zaz i avdelning två blir det systemet på  350 rader och det kostar 175 kronor.