pommeau_header.jpg

V75 i sista stund - Jägersro 2 sept


Tre intensiva travdagar på Jägersro med stor final på söndag med Derby-stoet och Derbyt.
Jag ska köra 18 hästar varav åtta inom V75 och hetas av dem alla är Mulligan i Derby-stoet.
Stallet har sju hästar till start de här dagarna, där Mulligan, Rapide du Pommeau och Flicka Kloster är med i v75 på söndag. De två förstnämnda är för mig givna streck på kupongen.


På lördag kör jag fyra hästar i V75, där Youngblood Pellini är från mitt stall. Han har kapacitet att fälla den stora favoriten Global Trust från stall Timo Nurmos.
Ridgehead Laurette är lågt rankad bland experterna, lär stå mellan 20 och 30 gånger och det blir tufft att vinna. Hon är snabb ut och stark, så helt borta är inte det 4-åriga stoet.
Speedy Foxy Vicane är ett tufft sto som jag kör åt David Källgren. Jag har vunnit med henne på Jägersro och kan göra det igen.

Den enes bröd, den ...
Seethestar kör jag åt Lars I Nilsson, som i vanliga fall anlitar Christoffer Eriksson. Han blev dessvärre avstängd den här helgen, ja det är tufft i den här branschen och avstängningarna slår verkligen olika.
Nåja. Jag tror nu att det blir väl svårt att vinna med Seethestar men en rysare kan det vara från ledning.
Singelstreck då? Ja, det var tämligen givet att välja Generaal Bianco och Volstead – den förste från stall Peter Untersteiner, den andre från Stefan Melanders stall.
”Generaalen” har övertygat stort och det här med debut med voltstart löser rutinerade och framgångsrike Peter Untersteiner.
Volstead i sin tur vill ha fast underlag och det har Jägersros bana. Jag är inne på att han spetsar och leder runt om, så bra är Volstead över sprinterdistans. Han tog ju hem Sweden Cup från dödens.

Perfekt med start 14.30
V75 på lördag startar 16.20 men i V75 på söndag är starttiden 14.30 och det är något jag tycker är positivt, både för publik, hästägare, tränare och hästskötare.
Nu kan vi alla komma hem i hyfsad tid.

Generaalen Bianco bäst
– Volstead tar hem Guld
 
V75-1: 7 Generaal Bianco blir svårstoppad trots att han står med 20 meters tillägg. Jag tror inte att det är någon fara att han galopperar i sin debut med voltstart, då det är lättare att komma iväg felfritt med hästar framför. Och, Peter lär nog snirkla iväg i en lugn start och ta dem till slut. En spik.
V75-2: 2 Shorthanded Jag var nära att ta sig till Derby-finalen. Han är både stark och speedig, fast spår två i volten kan vara lurigt. Jag kör Seethester och vi fick ett bra spår och han vann ju V75 från spets, men nu är det tuffare. Han blir förstareserv.
V75-3: 2 Volstead är snabb ut och allt talar för ledning då 4 Magic Tonight fick sår utvändigt om min tipsetta. Jägersros bana är bra, så jag tror inte att Stefan Melander behöver oroa sig. Nej, jag spikar Volstead även om det är mycket snack om 7 DD´s Hitman. Frågan är bara hur han ska komma till från spår 7 bakom bilen.
V75-4: 8 Jula Extreme är draget i det vidöppna Lördagsloppet. Han har visat klar uppåtform och lång distans är inga problem. 3 Skyper står bra till och skulle han spetsa kan han bli svårfångad. Min 1 Ridgehead Laurette är jätterysaren.
V75-5: 2 Global Trust lär bli mångas favorit, ja ett hett singelstreck men jag hoppas kunna segerstrida med 9 Youngblood Pellini. Han är klart bättre än resultatraden. 1 Enjoy the Life kommer att se till att det blir fartfest vilket gynnar min häst och Goops 11 Rolex Broline.
V75-6: 3 Electric Light kan bli hårt streckad men det är en favorit i fara, då jag tycker han är bättre bakifrån, som senast i Derby-kvalet, än i spets. Och, det var länge sedan han vann. 6 Mellby Drake är en tuff utmanare och jag kör loppets outsider, nämligen 1 Speedy Foxy Vicane – ett givet streck.
V75-7: 7 Victory Kåsgård kommer att köras offensivt och kan vinna från dödens. 3 Angle of Attack kan leda länge. Fyra streck här.
 
THOMAS SYSTEM
V75-1: 7 Generaal Bianco. Res: 11-2.
V75-2: 1, 2, 4, 6, 11. Res: 3-5.
V75-3: 2 Volstead. Res: 4-7.
V75-4: 1, 3, 6, 12, 13, 14. Res: 4-11.
V75-5: 1, 2, 9, 11.  Res: 6-7.
V75-6: 1, 3, 6, 10, 11. Res: 4-9.
V75-7: 2, 3, 4, 7. Res: 10-5.
Systemet är på 2400 rader och det kostar 1200 kronor. Om man också singelstreckar nummer 7 Victory Kåsgård i avdelning 7 blir det systemet på 600 rader och kostar då 300 kronor.