QUIZTOLL_header.jpg

V75 i sista stund Solänget 9 sept.

Jackpot, risk för regn på en bana som inte tål blött och en V75:a utan klockrena singelstreck. Tufft. Jag spikar Palermo Broline i första och Michelangelo Ås i sista avdelningen, båda med Erik Adielsson.

Jag är på solkusten i Spanien, närmare bestämt i Fuengirola. Med dagens kommunikationer är det dock inga problem att ha koll på V75, så mellan golf-rundorna har jag läst in mig på lördagens V75:a.

Kollade också yr.no och Klar.se, allt för att se hur vädret blir. På fredag kan det komma rätt så mycket regn, klart mindre på lördag. Och, ni ska veta att Solänget-ovalen inte tål så mycket nederbörd.

 

 

Bankoll på lördag

Mitt råd är att ni ska ta reda på hur banan är kring lunchtid på lördag och hur prognosen ser ut.

Om det blir tung bana ska ni veta att Arnie´s Best Boy i V75-2 har styrkan som sitt främsta vapen, Narold Vox i ”Guld” är stark och på ”g”, Björs Viking i kallblodsloppet har lyckats fint på regntunga banor och att Calle Laday visade vid segern på Rättvik i juni att han fixar det här med regnblöt bana.

Nu hoppas jag att prognoserna slår fel och att Solänget kan bjuda på hyggligt bra väder, gärna sol mest hela tiden. Om inte, ja då sätts vi spelare på hårt prov denna eftermiddag.

Mina singelstreck känns mer som chansspikar. Palermo Broline har svarat för en stark comeback och han var nära V75-vinst senast trots att det mesta gick fel i loppet. Och, det är en klar fördel att Erik Adielsson känner hästen.

Michelangelo Ås får vinnartipset på sin startsnabbhet, men de flesta väljer väl att också strecka Nobel Amok. Jag sticker dock ut hakan och singelstreckar. Erik kör och han är definitivt omgångens nyckelkusk.

 

Njuter av travlivet

Efter Mulligans andraplats i Derby-stoet i söndags är jag nu alltså på solkusten, allt för att ladda batterierna inför senhösten och vintern. Mulligan svarade för en mycket stark insats men Cash Crowe blev för svår.

Nåja, en miljon i prispengar och 300.000 i uppfödarpengar känns helt okey som ägare till 50 procent.

 

Regnigt på Solänget kan ge lirarna problem

 

V75-1: 7 Palermo Broline är hyggligt snabb ut och nu vet Erik Adielsson vilken kapacitet den här 5-åringen har, så  det lär inte bli något passivt upplägg – ja, det kan till och med bli seger från dödens. Jag väljer att singelstrecka den här Timo Nurmos-hästen som nu har två lopp i kroppen efter lång vila.

V75-2: 6 It´s Showtime Zaz är också en Nurmos-häst och Adielsson får förtroendet att köra, så Timo-Erik kan få en riktigt lyckosam start denna V75-dag. 4-åringen har tänt till med barfotabalans, men har agerat osäkert så jag streckar ytterligare fyra till.

V75-3: 4 Shadow Woodland kan vara ett singelstreck, titelförsvarare som han är. Jag väljer dock att gardera med en kvartett – mycket för att jag håller Fossens Bonus högt, men Seedorf OMF har också visat Guld-takter. Rysare är 8 Bandit Hornline och 11 Narold Vox.

V75-4: 1 Björs Viking är snabb ut, dessutom hyggligt stark och med kapacitet att notera en tid kring 1.25.             9 Storsjarmören och 11 Odins Eld har hög kapacitet men är båda osäkra. Rysare är 6 Manfred Viking – mycket galopplysten men fart för seger vid felfritt.

V75-5: 3 Quantum Estelle V75-vann i säker stil på Bergsåker, men här kan det bli betydligt tuffare. Sju streck blev det innan det var klart, där 12 Greece Boko från stall Robert Bergh hamnat väl långt ner i rankingen på en del håll.

V75-6: 9 9 Bålsta Palema har övertygat vid V75-spetssegrar och 5-åringen kan ge Pär Hedberg en häftig seger, då han kommer ”hem” till Ö-vik som framgångsrik Axevalla-tränare. 3 Calle Laday är klart tuffast emot.

V75-7: 6 Michelangelo Ås är snabb ut och jag tror att han spetsar och då är det hästen att slå. Erik Adielsson vet hur startsnabb 6-åringen är och kör för ledning. 2 Nobel Amok och 11 Aron Palema är också duktiga, men jag står över den duon.

 

THOMAS SYSTEM

V75-1: 7 Palermo Broline. Res: 4-8.

V75-2: 2, 4, 5, 6, 7. Res: 9-11.

V75-3: 3, 4, 6, 8, 11. Res: 7-3.

V75-4: 1, 6, 9, 11. Res: 4-13.

V75-5: 2, 3, 4, 7, 8, 12, 14. Res: 13-10.

V75-6: 1, 2, 3, 5, 9.  Res: 7-8.

V75-7: 6 Michelangelo Ås. Res: 2-11.

Systemet är på 3500 rader och kostar 1750 kronor. Om man också singelstreckar nr 3 Quantum Estelle i avdelning 5 blir det systemet på 500 rader och det kostar då 250 kronor.