pommeau_header.jpg

V75 i sista stund - Bollnäs 16 sept

Tränarprotester, arbetet med Chalmers om att få fram ett bättre körspö och så tippa V75 – förutom att hålla igång ett stall på 38 hästar med allt vad det innebär.

Ja, mest hela tiden är det intensivt men jag klagar inte. Det här är livet!
Nåja, vi börjar väl med V75 på snabba Bollnäs-banan. Jag är inne på att Peter Untersteiner får en riktigt bra dag och singelstreckar Springover (avd 1) och Generaal Bianco (avd 6).
Visst, båda har spår ett och det kan bli en fälla, så starten är väldigt betydelsefull för mina ”spikar”.
Om Springover är lika läcker som han var i debuten för Peter får de andra det tufft. Då speedade han ner Trot Kronos och Nobel Amok vid V86-vinsten.Hur gör Peter här?
Generaal Bianco har en ruskig speed, så med tanke på att 4-åringen kan bli het om Peter laddar från start lär det bli en safety-start.
Jag skulle tro att Peter försöker komma ut i andraspår så tidigt som möjligt och att han sedan låter ”Generaalen” går i ryggar för det finns ingen i det här fältet som kan stå emot ”Generaalen” när han får anfallsorder.
Omgången ser inte direkt svårlöst ut, då det finns flera starka favoriter. Ja, många kommer att singelstrecka Nadal Broline i ”Guld” och BW Sture är en stark segerkandidat i kallblodsloppet och vad jag läst mig till andas Jan-Olov Persson optimism – och den mannen har ju fullständig koll på allt vad kallblod heter i Norden.

Tränarprotest med sting
Jag var en många Jägersro-tränare som protesterade mot att Svensk Travsport och ATG inte låter Travtränarnas Riksförbund vara en del i processen gällande tävlingsplaneringen. Vi känner oss överkörda.
Nu ska Svensk Travsport ha ett möte med styrelsen i vår organisation den 25 september. Förhoppningsvis leder det till något konstruktivt i positiv anda.
Körspöet? Jo, vi är några som tycker att körspöet bör utvecklas och därför känns det rätt att presentera idéer och tankar för representanter från Chalmers tekniska högskola.
Spännande? Absolut!
 
Två Peter Untersteiner-hästar klara singelstreck
 
V75-1: 1 Springover fick ett vilsamt lopp i debuten för Peter Untersteiner, men oj så vasst hästen avslutade mot två snackhästar – ja, segern blev överlägsen. Motståndet här är inte lika tufft, distansen 2640 fixar han, precis som voltstart.
V75-2: 1 Unheard Of är snabb ut och kan kanske bli svårslagen från ledningen. 12 Dream Lane är visserligen rankad näst sist i programmet, men för mig är hon given i segerstriden trots ett småknepigt läge. Glöm heller inte Peter Untersteiners Sangria Knight i detta öppna stolopp.
V75-3: 1 Rebel Yell Face är snabb ut och kan vinna detta lopp i lägsta klassen från ledningen. 7 Weekend Fun från springspåret utmanar, båda om spets och seger. 11 Track Angle är en Morten Waage-häst, så trots läget är det ett givet streck.
V75-4: 5 BW Sture gjorde bort sig i kallblods-derbyt men vann i starten efter. Ja, det här är en riktigt bra 4-åring – och det är inte jag som påstår det utan tränar-ikonen av kallblod, nämligen Jan-Olov Persson. Jag väljer dock att gardera. 8 Gustav E har tänt till i ny regi och 3 Lome Annar och 15 Faste Viking från Öystein Tjomsland är givna.
V75-5: 3 Star Advisor Joli är draget i ”Guld”, alltså inte 2 Nadal Broline. Dels var Star Advisor Joli kanonbra senast, dels lär han få sitt lopp i ledningen och då är han svårslagen. Givetvis streckas också Sundsvall Ipen Trot-tvåan Nadal Broline, liksom     1 Spitcam Jubb och  7 Charrua Forlan samt rysaren 10 Habitat.
V75-6: 1 Generaal Bianco har spåret emot sig och visst kan det gå åt helsike, men hästen verkar förståndig och ber Peter om en tappstart tror jag inte det ska vara några problem, då 4-åringen har en överlägsen förmåga att speeda snabbt.
V75-7: 6 Kung Edward var duktig i Derby-kvalet som trea, dock inte lika bra senast men han får ändå tipsnicken. Här kan det skrälla, men jag har bara råd med fyra.
 
THOMAS SYSTEM
V75-1: 1 Springover. Res: 11-5.
V75-2: 1, 9, 10,11, 12, 14. Res: 4-6.
V75-3: 1, 7, 11. Res: 6-10.
V75-4: 3, 5, 8, 13, 15. Res: 7-12.
V75-5: 1, 2, 3, 7, 10. Res: 5-9.
V75-6: 1 Generaal Bianco. Res: 10-3.
V75-7: 6, 10,11, 12. Res:4-5.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nummer 5 BW Sture i avdelning fyra blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.