QUIZTOLL_header.jpg

Unghästprojekt

Unghästprojektet som skapar vinnare

De senaste åren har vi ändrat inriktning och satsar mer och mer på unghästarrna. Vi tror att unghästarna är framtiden och det är den rätta vägen mot framgångarna. En satsning som slagit väl ut. Varje år har stjärnor kommit ur vårt koncept. Hästar som Zorros Photo, Jealous Broline, Carlos Lightning, Prada Pellini och nu senast Mr Big är några bra exempel.

Inkörningen sker på hösten och när unghästen väl kommit i vagn körs den fem dagar i veckan. Efterhand läggs lite fartlek in i den dagliga träningen. I slutet av februari – början av mars börjar heatkörning på rundbanan två dagar i veckan.

Efter ca två månader är unghästarna klara för premielopp. All träning sker på gården och faktum är att unghästarna inte sett tävlingsbanan förrän det är dags för premielopp.

Efter premieloppet kör vi snabbjobben på rakbanan och snart är det dags för kvallopp. Unghästarna pressas aldrig under uppträningen utan får springa på efter talang och kunnande.

Går allt som det skall och kvalet är avklarat är det dags för den sista finslipningen. För att unghästarna ska komma ner i startklara tider läggs även in lite backträning som komplement. Vi använder pulsmätare varje träningsjobb och har full koll på hästarnas utveckling.