mulligan_1709_header.jpg

V75 i sista stund - Färjestad 23 sept

Kan en häst ha något emot en travbana och därför tävla sämre där? Kanske, så det skall bli intressant att se hur omgångens megabank Västerbo Hard Cash agerar på Färjestad. Jag garderar ”Cashen”. Rätt eller fel ...?!
Ja, det här med att det inte blir framgångar på en speciell bana kan vara en ren tillfällighet. Västerbo Hard Cash har startat fem gånger på Färjestad och resultatraden är 5-5-2-0-0.

Läs mer...

Quiz Töll - veckorapport

Vecka 37. Quiz Töll närmar sig start. Hon var ute i ett banjobb i tisdags och visade 1.22 i bakvarv, låg puls och helt okey. Nu blir det ett jobb till på banan innan hon ska göra comeback efter två månaders tävlingsvila. Hon har ju mer än tillräckligt med poäng (2110), så det gäller bara att finna en lämplig uppgift.  Och, som jag berättat tidigare, ska hon få göra några lopp under senhösten för att sedan gå till vintervila.

Helg-mys och bus med Uhrberg v 37

I sex dagar från och med denna lördag är jag avstängd från allt tävlande, men det blir inte semester utan tiden är vikt åt arbete på gården.
Efter ett par dagar brukar jag få abstinensbesvär – saknaden av att tävla är stor liksom allt däromkring med förberedelser, själva loppen och snacket efteråt.
 
Ni som läser den här krönikan med en viss regelbundenhet vet att jag ådrog mig två avstängningar om vardera tre dagar och 2.000 kronor i böter under Derby-helgen på Jägersro, så nu är det dags att "sitta av" det straffen.

Läs mer...

V75 i sista stund - Bollnäs 16 sept

Tränarprotester, arbetet med Chalmers om att få fram ett bättre körspö och så tippa V75 – förutom att hålla igång ett stall på 38 hästar med allt vad det innebär.

Ja, mest hela tiden är det intensivt men jag klagar inte. Det här är livet!
Nåja, vi börjar väl med V75 på snabba Bollnäs-banan. Jag är inne på att Peter Untersteiner får en riktigt bra dag och singelstreckar Springover (avd 1) och Generaal Bianco (avd 6).
Visst, båda har spår ett och det kan bli en fälla, så starten är väldigt betydelsefull för mina ”spikar”.
Om Springover är lika läcker som han var i debuten för Peter får de andra det tufft. Då speedade han ner Trot Kronos och Nobel Amok vid V86-vinsten.

Läs mer...

Helg-mys och bus med Uhrberg v 36

Strålande sol, njutbara 25 grader, mycket golf, god mat och trevliga vänner – ja, här i Furengirola på solkusten i Spanien är allt toppen.

Rapporterna från Sverige om regn och småkallt och att Solvalla ska konkurrera med min hemmabana Jägersro på tisdagar under 2018 är givetvis inte bra, men jag tar först det positiva här i livet.

Läs mer...

Sida 1 av 100