MILJONHÄSTAR

Hästar i vår träning under åren som tjänat mer en en miljon kronor.

 

Zorro Photo, 5,2 milj, egen produkt. Köptes av golfkompisar och hästägare i stallet som ettåring. Började startade som tvååring. Såldes till Frankrike som fyraåring efter seger i Breeders Crown lopp. En fantastiskt klok och fin häst. Med facit i hand skulle han aldrig sålts.

 

Excellens Ex, 3,6 milj, min bästa häst genom alla tider. Ägare Excellens Ex Trav HB. Vann 49 segrar på 118 starter. En säsong startade han åtta gånger i rikstoton och vann sju gånger. Började hos Roger Jonsson innan han kom till mig som fyraåring. Segrar i bl a Müllers, Färjestads Jubileums lopp och Sweden Cup.

 

Playing Tua, 2,3 milj, egen produkt. Ägare Stall Kalim AB. Gick från klarhet till klarhet under 2013. Stor häst med bra motor och fin fysik. Slog världsrekord med 1.11,2/1640 m voltstart i Halmstad 2016.

 

Active Trinity, 2,2 milj, egen produkt, bytte till mig honom av min gode vän Rolf "Bullen Almqvist och fick 5.000 kr mellan. Stor som ett hus och kunde inte trava. Började hitta stilen på hösten som treåring. Stark som en oxe och fint psyke. Vann i Eskilstuna på V75 tredje spår hela loppet. Såldes till Frankrike där han tog fem segrar.

 

Top Ten, 2,1 milj, egen produkt. Ägare Stall Musen. Kanonhäst rakt igenom med stor kapacitet. Tyvärr hade han problem med sina ben. Vann tre lopp i Frankrike. Såldes till Holland.

 

Musigny Degato, 2,1 milj, egen produkt. Ägare Lars-Gunnar Wiss. Stor talang men hade egentligen inte riktigt den fysiken som krävs av en topphäst. Började otroligt bra med åtta segrar på tio starter och vann totalt tolv segrar på sexton starter i vår träning. Vann försök i SprinterMästaren och Kungapokalen. Flyttades till Kari Lähdekorpi och gjorde det bra även där men fick ingen lång karriär.

 

Loverboy Pellini, 2,1 milj, egen produkt. Ägare Stall Pellini. En riktig Alf Palema häst som blev bättre med åren. Tog ett tag innan vi hittade rätt i balansen och den av våra miljonhästar som burit mest vikt. Startsnabb, lättplacerad och vann många lopp. Såldes till Norge och fick en nytändning och gick bra även där.

 

MULLIGAN, 1,9 milj, bara i början av karriären. 2:a i Derbystoet. Fortsättning följer...

 

Blue Hawaii, 1,5 milj. Kom till oss efter treårssäsongen från Håkan Hellerstedt.  Köptes av Per Nilsson och Benny Rosén. Fin häst men ibland utan rätta fighterinstinkten. Vann försök i SprinterMästaren och seger även i Frankrike. Skön kille som verkligen kunde koppla av i hagen. Hade hovproblem som förmodligen gjorde att inte alltid kämpade i loppen.

 

Mr Shimmer, 1,7 milj, kom till oss från Åke Svanstedt som åttaåring och hade haft kraftig lungblödning. Ägare Stall 77. Fick gå i hagen över sommaren men kom tillbaka mot alla odds och tjänade över miljonen hos oss. Har det bra som ridhäst på granngården numera.

 

Brian Ås, 1,5 milj, fick Stall Lundensis på köpet vid en annan affär på Blädingeås. Visade inget i träningen och jag körde bort honom i debuten men det misstaget gjorde jag inte om fler gånger. Flerfaldig V75 segrare och en häst som vi hade mycket roligt med under åren.

 

Ausa T.Y.C., 1,5 milj, egen produkt. Ägare Stall Flax HB. En av våra bästa ston genom tiderna. Vann Breeders Crown final som fyraåring efter en rykande avslutning. Vann även silverdivisions försök på V75. Snabbt sto som var riktigt bra som tre-och fyraåring.

 

Speedy Gayle, 1,5 milj. Kom till oss från Jörn Morten Kvikstad. Ägare Stall Husaren (Benny Rosén). Hade passgångarblod och fick gå med speciell balans. Vann 25 lopp för oss, hade allt och gick över alla distanser. Debuterade i gulddivisionen som målfotoslagen. Fick någon slags åkomma efter det och kom aldrig riktigt upp i samma kapacitet. En udda sak med honom var att han blev nervös redan när vi  tog fram resebandagen i stallet. Det var ändå ett positivt sätt. De gånger han var lugn gick han inget…

 

Wiss Night Hawk, 1,5 milj. Kom till vår träning från Steen Juul. Ägdes av Ingvar Wiss i Skillingaryd. Lite tanig i kroppen när han kom men han svarade otroligt bra på träningen. Tjänade 850.000 kr en säsong hos oss och tävlade om årets bästa Jägersrohäst med Going Kronos. En rolig seger var när vi tog chansen och anmälde till Östersund i V75. Det var långt att åka och han hade rykte om sig att inte gå iväg i voltstart, men han skötte sig och vann säkert sedan konkurrenterna kört stafett.

 

New Line, 3,2 milj. kom till oss med ca 40.000 kr insprunget och hade galopperat mycket. Ägare Thomas Christensen. Vi tränade på och i den första starten gjorde han allt fel så jag rekommenderade kastration. Efter det gick det på rätt håll och han blev bättre och bättre. Framförallt fick han förtroende för kusk, tränare och skötare. Utvecklades fantastiskt till en gulddivisions häst och sedan skildes våra vägar. Han har fortsatt att gå bra för sina nya tränare.

 

Home Blåbjerg, 2,8 milj. Fick jag tips av min vän och kollega Staffan Nilsson att hästen var till salu. Ägare Stall Husaren mfl. Ett riktigt lyckoköp. Han vann i princip allt som fyraåring bl a Danskt Derby. Som femåring fick möta gulddivision och det blev lite tuffare men han klarade sig bra. Liten oansenlig häst med mycket fint löphuvud.

 

Beauty Lion, 1,2 milj. Min första gulddivisions vinnare. Ägdes av Bernt Granath, skrothandlare i Skåne med stallnamnet Ekeborg. Kom från Kacke Nilsson på Solvalla och vann många lopp för oss. Härlig häst med stor kapacitet.

 

Brown Demilo, 1,2 milj. Ägare två härliga killar från Blekinge, Curt Ohlsson och Bosse Benninge. Kom från Tommy Sääv på hösten som treåring. Han vann första starten för oss med 50 meters galopp. Fem starter senare var han i Derby-final. Det var samma år som Good As Gold vann på tung bana. En stor häst med grov aktion med en härlig inställning.

 

Jealous Broline, 1,1 milj. egen produkt. Ägare Stall Husaren m fl. Årskamrat med Zorros Photo och i stort sett lika bra. Lovade mycket som treåring men fick en gaffelbandskada och var borta länge. Kom tillbaks som femåring och vann flera V75 lopp med både försök och final. Har alltid stoppats av skador och inte fått visa hela sitt register. Klokare häst får man leta efter. Håller fortfarande V75-klass.

 

Hard Value, 1,1 milj. kom till oss från Kari Lähdekorpi med många galopper och dåliga hovar. Ägare Lexis Invest AB. Otroligt snabb häst som vann flera lopp hos oss. Togs hem av ägaren ett år men kom tillbaks igen och blev förbättrad efter kastration. Hovarna blev bättre också.

 

Danne Hof, 1,1 milj. var en av våra första stjärnor sedan vi flyttat till Munka-Ljungby. Köptes till Lars-Gunnar Wiss för 50.000 kr. Ingen ville ha Ron B Hanover-hästar men modern var efter franske Tibur och det var på modet. Han tjänade 500.000 kr som treåring och lika mycket som fyraåring. En riktigt fin häst som blev fast i derby-kvalet och hade garanterat klarat sig bra i finalen. Fick övertränings problem som femåring. Skickades av ägaren till Frankrike men det var inte lyckat. En talangfull och tidig häst men han utvecklades inte som äldre förmodligen beroende på överträningssymptomen.

 

Bright And Early, 1,2 mil. egen produkt. Ägdes av Kjell och Bertil från Rynge utanför Ystad  (Wallander-land) där jag varit många gånger och jagat hare och anka. Kom igång ganska bra som treåring. En riktig snygging men inte så tuff alltid. Kvalade in till Kungapokalen och vann bl a en rikstotofinal. Såldes för ganska mycket pengar till Frankrike men där fungerade han inte.

 

 

Travtränare Thomas Uhrberg

Storegård, Rössjöholmsvägen 25, 266 94 Munka Ljungby

Tel.: 0431 - 43 23 17, 44 01 59 (stall), 0705 - 44 01 66 (mobil)

 

email: info@thomasuhrberg.se

 

2017 | DESIGN BY SIDMAKARN