Se filmen om oss här:

HÄSTAR I TRÄNING

TRÄNING

Thomas Uhrbergs fasta punkt i tillvaron, både som tränare och människa är Storegård strax norr om Munka Ljungby i nordvästra Skåne. Här slog han sig ned 1992 och byggde efterhand ut gården till en modern och väl fungerande träningskamp. Efter några köpte han också annexfastigheten som idag kallas Lillgården.

    På de 150 tunnlanden finns idag en 1 000 meters rundbana, en rakbana på 1 200 meter, uppförsbacke för styrketräning, ridsandbana och gott om hagar. Allt kompletterat med drygt tio kilometer körvägar i det brutna landskapet som i mångt och mycket består av barr- och lövskog (mycket bok) på Hallandsåsens östra sydsluttning.

    Här finns stallplats för ett 80-tal hästar och i skogen utrymme för både rådjur och vildsvin vilket ger möjlighet för jägaren Uhrberg att strosa runt i skogen eller i alla fall sitta i ett gömsle med gevär och hund.

 

Unghästprojektet som skapar vinnare

De senaste åren har vi ändrat inriktning och satsar mer och mer på unghästarrna. Vi tror att unghästarna är framtiden och det är den rätta vägen mot framgångarna. En satsning som slagit väl ut. Varje år har stjärnor kommit ur vårt koncept. Hästar som Zorros Photo, Jealous Broline, Carlos Lightning, Prada Pellini, Mr Big, Playing Tua och nu senast Mulligan är några bra exempel.

    Inkörningen sker på hösten och när unghästen väl kommit i vagn körs den fem dagar i veckan. Efterhand läggs lite fartlek in i den dagliga träningen. I slutet av februari – början av mars börjar heatkörning på rundbanan två dagar i veckan.

    Efter ca två månader är unghästarna klara för premielopp. All träning sker på gården och faktum är att unghästarna inte sett tävlingsbanan förrän det är dags för premielopp.

    Efter premieloppet kör vi snabbjobben på rakbanan och snart är det dags för kvallopp. Unghästarna pressas aldrig under uppträningen utan får springa på efter talang och kunnande.

    Går allt som det skall och kvalet är avklarat är det dags för den sista finslipningen. För att unghästarna ska komma ner i startklara tider läggs även in lite backträning som komplement. Vi använder pulsmätare varje träningsjobb och har full koll på hästarnas utveckling.

 

Travtränare Thomas Uhrberg

Storegård, Rössjöholmsvägen 25, 266 94 Munka Ljungby

Tel.: 0431 - 43 23 17, 44 01 59 (stall), 0705 - 44 01 66 (mobil)

 

email: info@thomasuhrberg.se

 

2017 | DESIGN BY SIDMAKARN