0705 - 44 01 66

Elitloppshelgen levde upp till förväntningarna med många högklassiga lopp.
Till helgen körs V75 på Mantorp och höjdpunkten är Ina Scots Ära med flera fina fyraåringar.
Elitloppet var jättebra, två fina försök och en spännande final. Vinnaren Don Fanucci Zet var utan chans från svårt läge i försöket men han säkrade andraplatsen med lite sparade krafter.
Till finalen ryckte Daniel Redén skorna runt om på femåringen och hästen var snäppet bättre barfota. Don Fanucci Zet fick göra jobbet i tredjespår och var mycket bra. Han blev lite rullig till slut men höll sig till rätt gång. Det är små marginaler i travsporten och trots det så är det ofta Örjan Kihlström som står som segrare när krutröken lagt sig.
Jag trodde en del på franske Gelatic Cut och han vann försöket och satt faktiskt lite fast i finalen. Ecurie D. var jättebra i sitt heat men fick två tuffa lopp och var ursäktad.

Häftig kallblodsduell
Men det var bra sport i många lopp. I Elitkampen för kallblod bjöd Odd Herakles och H.V.Tuuri på en häftig duell.
Daniel Redén hade ytterligare en vass vinnare. I
Fyraåringseliten slog stoet Sister Sledge killarna på topptid efter ledning från start till mål.
I Harper Hanovers lopp trodde jag på Who’s Who och han var bra som tvåa men här får jag ta på mig dumstruten. Vinnaren Wild Love, Anders Lindqvist och Bengt Simberg var hos mig i början av förra veckan och
körde ett jobb.
Stoet var lysande efter fin styrning av Kevin Oscarsson och sprang världsrekord.
Wild Love går nu på Norrlandsturné.
Min egen Flirting Diamond var duktig trea i klass II-finalen från sämsta läget. Hästen är fyra år gammal och uppfödd i Norge. Nu laddar vi för Derbyt på Bjerke senare i höst och lång distans är en fördel.
På lördag är det Mantorp som gäller och det bjuds på en trevlig V75-omgång. Ina Scots Ära för fyraåriga
hästar är höjdpunkten.
Önas Prince vann nyligen Kungapokalen men från spår åtta bakom bilen är hästen sårbar.

Imponerade på topptid – blir svårslagen igen

V75-1: 7 Sato har gått bra på sistone men är inte helt att lita på med voltstart. Trots vettigt läge väljer jag att gardera. 2 Amerindienne är tidig, likaså 11 Bordeaux S. Glöm inte 8 Quite E.Wood om det skulle lösa sig från svårt läge.
V75-2: Jag spikar 3 Edens Boy i lägsta klassen. Hästen var jättebra på Charlottenlund senast där han pressade utvändigt om Venture Capital som vann final på Solvalla förra helgen. Lång distans är ett plus och spåret är mycket bättre än i förra loppet
V75-3: I högsta klassen är det många om budet.  4 Short In Cash kan komma till ledningen och jag spikar på lilla systemet men det finns intressanta motbud.
8 Handsome Brad är bra och har inget emot lång distans. 1 Antonio Trot kommer med full form och räknas tidigt bara spåret inte blir en fälla.
V75-4: Stona gör upp i den fjärde avdelningen och här kan det skrälla. 5 Call Me Brodda är startsnabb och har vettigt läge. 11 Lipstick Tooma är segervan och gynnas av att bara möta ston.
V75-5: 4 Zorro Wind är obesegrad på svensk mark efter två starter och står perfekt inne i klass I-försöket. Hästen vann på starka 1.10,3 över kort distans på Solvalla förra helgen och sexåringen blir svårstoppad om han svarar för en liknande insats igen.
V75-6: 8 Önas Prince kommer från seger i Kungapokalen och är motiverad favorit men det saknas inte motbud och kan strula från spår åtta bakom bilen. 7 Selected News och 11 Mister Hercules är värst emot men jag streckar även lägesgynnade 1 Mr Mah Can och
3 Sidney Celeber.
V75-7: 1 Algot Zonett kommer från rejäl insats och är bästa hästen men från innerspår bör han garderas. Hästen är ingen blixt bakom bilen och jag garderar med 3 Gerry och 9 Alcide Roc.

Thomas system
V75-1: 7, 8, 2, 11. Res: 1-3.
V75-2: 3 Edens Boy. Res: 4-11.
V75-3: 4, 8, 1, 2, 11, 9. Res: 10-5.
V75-4: 5, 11, 4, 3, 1, 6, 7. Res: 9-8.
V75-5: 4 Zorro Wind. Res: 5-7.
V75-6: 8, 7, 11, 3, 1. Res: 5-6.
V75-7: 1, 3, 9. Res: 7-5.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Short In Cash i den tredje avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.