0705 - 44 01 66

I lördags kördes VM-loppet på Yonkers utanför New York och i det stora hela var det en bedrövlig tillställning. Av någon konstig anledning representerade Kennedy Sverige – han är varken ägd eller tränad här numera. I sändningen fick vi inga tidsnoteringar och överlag var det amatörernas afton.

Men det allra värsta var drivningen av vinnaren Cokstile. Jag tycker synd om hästen och det var bedrövligt att se. Cokstile är uppfödd och tävlade för Norge men han är numera ägd och tränad i Italien och har italiensk körsven.

Ytterligare en skandal är när man läser medicinska protokollen att flera travare fått smärtstillande medel. Jag tycker att vi i Sverige har lyckats med att få en fin och bra travsport och VM-loppet ska överhuvudtaget inte sändas i Sverige.
Om jag hade fått bestämma hade Sverige bojkottat det här loppet och jag tror att vi även hade fått med oss de andra nordiska länderna.
Europaderbyt för de bästa fyraåringarna kördes i fredags på Vincennes och jag hade hellre sett att det var större fokus på det loppet. Stefan P Petterssons Iznogoud Am gjorde ett jättebra lopp som tvåa och belönades med över en miljon kronor. Franske Ideal du Pommeau var en mycket duktig vinnare.

Borde ha blivit avstängd
Jag gillar Magnus A Djuse och han är en av landets största kusktalanger. Förra helgen var han oense med domarna i Solänget och fick 5 000 kronor i böter.
Det är fullt naturligt att man har olika åsikter och jag själv har haft mina duster med domarna men den här gången gick Magnus A Djuse över gränsen vad gäller ordvalet.
Jag tycker att han kom billigt undan och Magnus borde ha blivit avstängd för att det inte ska hända igen.
Det är min åsikt. Sedan läser jag i Travronden att han blir jämförd med Zlatan och då vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.

 

V75-1: 1 Quenchless Tile ser ut att hålla bra form och är hästen att slå från ledningen men det finns ett par intressanta motbud. Skrällen är 8 Lucky Guy Boko som gick bra på Åby senast. Själv får jag svårt att vinna med 10 Hawker Typoon. Han måste ha överpace för att komma in i matchen.

V75-2: I Diamanstoet har jag två hästar och 3 Marabou Brodda är min bästa chans i omången. Hon var fin i onsdagens träning och nu blir det barfota fram. Jag hoppas att vi kommer till ledningen. Peter Ingves kör 6 Wilma Töll åt mig. Hon vann lätt senast och har också bra form men hästen står lite tufft inne här. Loppet är öppet och jag tar med båda mina hästar. Som sagt är det fördel Marabou Brodda.

V75-3: I lägsta klassen tror jag att det räcker långt med tre streck. 4 Smile Silvio samt springsspårshästarna 6 Con Crowe och 7 Lozano Boko.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett stayerlopp och 2 Kash Keeper står bra till på startvolten. Han kan leda hela vägen. Fredrik Persson har toppform på stallet och jag vill varna för 4 Bowler Day.  Bäst av hästarna längst bakom är 15 Under Armour. Jag kör 9 Elephant åt Steen Juul och det blir nog svårt att vinna.

V75-5: 1 Bravo Sabotage vann säkert i Kalmar senast och har perfekt läge över sprinterdistans. Jag tror att han leder hela vägen. 11 Stenson känns fin men det blir tufft från det här läget över 1 640 meter.

V75-6: Spets och slut kan det även vara genom 1 Laradja Vrijthout. Om hästen sköter sig blir han svår att slå.

V75-7: I gulddivisionen kör jag 5 Born Unicorn och jag tror att vi har lite skrällchans. 2 Unico Broline avslutade bra som tvåa i SM senast och har läget den här gången. 11 Esprit Sisu ser ut att ha bra form och honom tycker jag att ni inte ska glömma bort.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 5, 8. Res: 9-10.
V75-2: 1, 3, 4, 6, 7, 9, 12. Res: 2-15.
V75-3: 4, 6, 7. Res: 2-5.
V75-4: 2, 4, 10, 12, 15. Res: 14-3.
V75-5: 1 Bravo Sabotage. Res: 7-4.
V75-6: 1 Laradja Vrijthout. Res: 6-8.
V75-7: 2, 5, 6, 8, 11. Res: 12-9.
Spelförslaget är på 2 625 rader och kostar 1 312,50 kronor att lämna in. Om man spikar 3 Marabou Brodda i den andra avdelningen blir systemet på 375 rader och kostar 187,50 kronor.