0705 - 44 01 66

Förra söndagen var det mycket fina Breeders Crown-semifinaler på Solvalla och jag är glad att Ikaros Sisu kvalade in till finalen för fyraåriga hingstar och valacker. Jag trodde på chans innan loppet och nu blev vi fast med vinnarkrafter som tvåa.

Hästen sprang 1.12,1 full väg med sparat och såklart har jag en bra känsla inför finalen. Den körs i Eskilstuna söndag den 13 november med 800 000 kronor till vinnaren.

Vi har spår fem i finalen. Kullettan Francesco Zet imponerade i kvalet och blir att slå – men vi är med och ska göra ett försök.
Jag hade också med Nova Mahiron i semifinalerna och även om hon blev oplacerade gjorde hästen en fin insats i skymundan. Vi var bortlottade och hade ingen tur med tempot.

Toppar till Frankrike?
Nu drar vintermeetinget i Paris igång och det blir lite extra kul att titta på om vi har några svenska hästar att följa. Därför är det spännande att både Aetos Kronos och Calgary Games sprungit godkända kvallopp den här veckan.
Aetos Kronos är mycket bra när han är i ordning och Calgary Games såg mycket fin ut på Solvalla i onsdags kväll. Det är roligt att Calgary Games är tillbaka och det ska bli intressant att följa honom om man satsar mot Paris.

Veckans V75-tävlingar kör på Bjerke i Oslo och det är en svår omgång med hästar från Norge, Sverige och Danmark.
Conrad Lugauer provar i högsta klassen med Laradja Vrijthout och har innerspår bakom bilen för femte (!) gången i rad. Det måste vara rekord? Min vinnare är Stoletheshow som har varit mycket bra en längre tid men han har bakspår över kort distans och en felfri Laradja Vrijthout kan ge min spik en match.

Frode Hamre tränar Stoletheshow och jag tror även att han har vinnaren i fyraåringsloppet Axel Jensens Minneslöp.
Asteriod är en mycket fin häst som jag vann med i ett lopp på Åby i våras.

 

V75-1: Lördagens omgång inleds med stoavdelningen av Axel Jensens Minneslöp och jag tror på svensk seger. 6 Global Collection var finalist i Stochampionatet och det ser ut som att hon har höjt sig ytterligare under hösten. Jag tar ställning och spikar.

V75-2: Andra avdelningen är inte lika enkel. Jag tror mest på 8 Alegrito som var favorit i Derbyt i Norge näst senast och är bra för den här låga klassen men läget är ingen höjdare. 3 Mercenary är bra och kan komma till ledningen men hästen har inte startat sedan i somras och formen är svårbedömd. Som sagt behövs lite streck här.

V75-3: 10 Stoletheshow gör det bra varje gång och är van tuffare motstånd än han möter den här gången. 1 Laradja Vrijthout är bra när han sköter sig men hästen är inte att lita på och jag tror att Stoletheshow rundar samtliga.

V75-4: Fjärde avdelningen är ytterligare ett öppet lopp och jag streckar sex av tolv hästar. 8 Imperatur Am var finalist i Derbyt i Sverige och måste räknas tidigt. 4 Fortnite spurtade bra på Jägersro senast och är också ett tidigt bud. 10 Bold Request är stark.

V75-5: Här är mitt förstaval 2 Manual Flight men hästen är inte att lita på och jag streckar ytterligare tre hästar. 4 Wish Me Magic är speedig med rätt resa och även 1 Zenato och 5 Missing Tooma får plats på min kupong.

V75-6: 7 Asteroid har fin chans i Axel Jensens Minneslöp men det är snabba och duktiga konkurrenter på insidan och jag vågar inte lite på honom helt. 3 Cronos Degli Dei är segervan och 4 Nugget Zon öppnar snabbt bakom bilen.

V75-7: Jag hoppas att fyra streck räcker här. 3 Callas står fint inne och ser ut att prestera bra varje gång. 6 Rose Hill D.E. har gått bra och är ett tidigt motbudet. Jag tar även med 2 Affinity Face och 7 Elvira Damgård.

Thomas system
V75-1: 6 Global Collection. Res: 3-1.
V75-2: 1, 3, 5, 8, 11. Res: 12-10.
V75-3: 10 Stoletheshow. Res: 1-5.
V75-4: 1, 4, 5, 6, 8, 10. Res: 9-2.
V75-5: 1, 2, 4, 5. Res: 3-10.
V75-6: 3, 4, 5, 7, 9. Res: 6-1.
V75-7: 2, 3, 6, 7. Res: 1-9.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 8 Alegrito i den andra avdelningen blir systemet på 480 rader och kostar 240 kronor.