0705 - 44 01 66

Joakim Lövgren dömdes i våras av Länsstyrelsen i Skåne att inte få använda körspö under ett år, vilket jag har skrivit om tidigare i den här spalten. Jocke har överklagat domen i omgångar och nu fått rätt av Kammarrätten.

Det är en liten tröst att han fått rätt men jag tycker inte att det ska behöva gå så här långt. Länsstyrelsen som har noll kunnande om travet har för stora vapen och sådana här händelser kan vi lösa inom branschen.
Travsportens reglemente har ett mycket bra skydd för hästarna men det jag regerar starkast över är rättssäkerheten i det här fallet.
Hästen hade märken efter loppet i våras men ingen har kunnat se att Joakim driver för tufft. Det är fullt möjligt att travaren har fått ett rapp men ingen kan med säkerhet säga att det var Lövgren.
Han har tagit skada av hela den här soppan men som sagt är det en liten tröst att han nu fått rätt i Kammarrätten.

Miljonutdelning igen?
Jag hade ett par fina chanser på V75 på Åby förra helgen men fick nöja mig med två andrapris. Min egen Nova Mahiron fick inget gratis i ledningen och höll jättebra som tvåa.
Nu laddar vi mot finalen i Diamantstoet på Solvalla den 26 december och siktar på revansch och repris.
Förra året vann Nova Mahiron just Diamantsto-finalen på Annandagen.

Det var mycket svårt på förhand på Åby och utdelning för sju rätt blev över nio miljoner kronor. Även på Romme på lördag ser det svårt ut.
Calgary Games var mycket bra i comebacken på Solvalla i onsdags och det blir spännande följa honom. Trots att han var jättefavorit var hans lopp på V86-kupongen men på lördag har högsta klassen med bland andra Very Kronos hamnat utanför den stora spelformen.
Kallblodsstjärnan Grisle Odin G.L. är dock med på V75-spelet. Jag brukar spika  honom men den här gången väljer jag att gardera.

 

V75-1: Omgången inleds med ett klass I-försök över lång distans och 6 Gordini Brick ser ut att ha en bra chans men hästen har pausat och jag garderar. 2 Maestro Zon och 11 Mysterious Lucifer ser ut som hans värsta konkurrenter.

V75-2: 12 Grisle odin G.L. gjorde ett bra lopp som tvåa på Bergsåker. Jag spikade honom där men ska gardera den här gången. Kallblodet är inte helt stabil med voltstart och som förra gången har han dubbla tillägg. Pass upp för 3 Soldhöjdens Drake. 6 Tekno Jerven är ett tidigt bud om han sköter sig.

V75-3: Tredje avdelningen är en E3-revansch för treåriga ston. 3 Global Dancer ser ut att starta med passande förutsättningar och det ska var bra segerchans från ledningen. Jag spikar.

V75-4: Ett försök i Diamantstoet som jag försöker lösa på fem streck. 15 Digital Class går bra varje gång men det är många att runda. 1 Livi Princess H.M. och 6 Icecream In står bra till på startvolten. Streck även för 4 Somethingroyal och 13 Tullibardine Boe som kommer med fin form.

V75-5: Veckans klass II-försök låser jag på en stark trio. 2 Working Class Hero och 6 Kratos di Quattro är givna segerbud. Jag streckar också 4 Drizzle som har bra form och kan få en fin resa bakom favoriterna.

V75-6: Sjätte avdelningen är  ett vidöppet försök i näst högsta klassen. 11 Dark Roadster är mitt förstaval och spik på lilla systemet men han behöver tur från bakspår över kort distans. Bakom är det många om budet 2 Condior kan hålla undan från ledningen och 6 Anchor Man är ett roligt bud.

V75-7: 5 Hannibal Face var mycket bra när han vann i bronsdivsionen på Romme i oktober. Hästen är kvar i klassen och jag tycker att det känns som en starkt spikbud.

Thomas system
V75-1: 2, 3, 6, 7, 11. Res: 1-8.
V75-2: 3, 6, 8, 12. Res: 9-1.
V75-3: 3 Global Dancer. Res: 5-9.
V75-4: 1, 4, 6, 13, 15. Res: 3-5.
V75-5: 2, 4, 6. Res: 3-10.
V75-6: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 11. Res: 9-12.
V75-7: 5 Hannibal Face. Res: 3-1.
Spelförslaget är på 2 400 rader och kostar 1 200 kronor att lämna in. Om man spikar 11 Dark Roadster i den sjätte avdelningen blir systemet på 300 rader och kostar 150 kronor.