0705 - 44 01 66

Förra helgen avgjordes V75 i Östersund och Daniel Wäjersten tog en imponerade trippelseger. Hans hästar ser starka och fina ut och går från klarhet till klarhet. I fjol hade han ett mycket bra år och han är en av fyra proffs som är nominerade till Årets Tränare på stora Hästgalan.
Daniel håller till utanför Sundsvall men är en riktig Mölndalsprodukt som i princip är född och uppvuxen på Åby. Mina söner är i hans ålder och när han gick skolan jobbade Wäjersten hos mig under två somrar.

Gymnasiet gick han på Wången men Daniel kom på sent att han vill gå där och jag och Jan Halberg hjälpte honom. Om jag minns rätt fick han plats på Wången efter att det hade blivit avhopp.
Efter gymnasiet har han bland annat jobbat hos Svante Båth och numera håller han till på Båths gamla gård utan för Sundsvall. Daniel är bara i början av tränarkarriären och jag tror att han kommer att tillhöra toppen under många år.

Den här helgen reser många travsupportrar till Paris och Prix d’Amérique. Det blir såklart spännande på söndag.
De franska topparna blir favoriter men jag tycker att det ser ut om en ovanligt öppen upplaga av storloppet på Vincennes.
Daniel Redén startar Honey Mearas och Don Fanucci Zet och Björn Goop har med Moni Viking. Hästarna har kapacitet att sluta långt framme men det är frågetecken för formen på både Don Fanucci Zet och Moni Viking.

Wilma är bästa chansen
Jag åker inte till Frankrike utan kör i Halmstad i helgen. Vädret har varit stabilt på sistone och jag tror att vi får en kanonfin bana för årstiden på lördag.
Wilma Töll (V75-6) är snabb ut och min bästa chans men jag har också en bra känsla för Frodo Cash (V75-4.)

V75-1: 2 Con Crowe vann på en bra tid senast och ser ut att ha passande förutsättningar med bra spår och lång distans. Det ser ut som en toppchans. Jag kör 8 Muscle Morique. Hästen blev bakrädd och var stressad senast. Nu ska han gå mer dövad och då ska det inte vara någon galopprisk men trots att formen är jättebra får vi svårt att slå Con Crowe.

V75-2: Jag hoppas att fyra streck räcker i lägsta klassen. 1 Barabobbitt har läget men 7 Steady Roger och 10 Frankie Godiva är också bra hästar. Mitt skrällbud är 4 Prutti di Mare som kan överraska om det stämmer under vägen.

V75-3: I gulddivisionen tar jag ställning och spikar 7 Four Guys Dream. Hästen är sylvass med ryggresa och den i loppet med bäst form. Jag tror att det blir körning från början och då blir Four Guys Dream svår att stå emot till slut.

V75-4: 12 Wish Me Magic blir favorit men här vill jag gardera. 8 Frodo Cash har fin form och är vass när han får spara speeden. Jag har har en bra känsla och tycker inte att vi är borta. Peter Ingves låter uppåt på 3 Amazing Hazel och 2 Håna Am kommer från en fin insats.

V75-5: Femte avdelningen är ett öppet försök i bronsdivisionen och jag streckar många hästar. Min styrning 6 Peakadilly är tempostark och gick bra när jag vann med honom näst senast. Formen borde bli allt bättre och han har chans.

V75-6: Min bästa chans på lördag är 3 Wilma Töll. Det blev ett ganska tufft lopp senast och hon höll bra. Hästen känns fin och jag hoppas på ledningen. 5 In Style är en tuff konkurrent och bäst från tillägg ser 12 Love No Pain och 13 Olga Utca ut att vara.

V75-7: Silverförsöket håller hög klass och det kan bli körning mellan 3 Eros Zola och 4 Unique Creation. 5 Gasolin gick jättebra Axevalla och även 8 Digital Summit och 9 Behind Bars är bra.

Thomas system
V75-1: 2 Con Crowe. Res: 4-6.
V75-2: 1, 4, 7, 10. Res: 11-2.
V75-3: 7 Four Guys Dream. Res: 6-1.
V75-4: 2, 3, 8, 12. Res: 11-10.
V75-5: 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9. Res: 10-12.
V75-6: 3, 5, 12, 13. Res: 6-15.
V75-7: 3, 4, 5, 8, 9. Res: 7-1.
Spelförslaget är på 2 560 rader och kostar 1 280 kronor att lämna in. Om man spikar 7 Indigo i den femte avdelningen blir systemet på 320 rader och kostar 160 kronor.