0705 - 44 01 66

Jägersro bjuder på en spännande V75-omgång med bland annat Svensk Uppfödningslöpning på schemat. 4 Monster Wine (V75-4) är min vinnare men det är en öppen och intressant final för landets bästa tvååringar.

Förra helgen kördes Breeders Crown-finaler och det var skoj att A Fair Day segrade i finalen för fyraåriga hingstar och valacker. Kusken Oscar Ginman var inne på att hästen skulle vinna hela veckan och han vann plättlätt efter att ha öppnat snabbt till ledningen.

Väldigt skoj för tränaren Elisabeth Almheden och alla runt hästen men även roligt för Kalmartravet som fått fram en ny stjärna. Mångfalden är viktigt i travsporten och Almheden visade att mindre stall fortfarande kan plocka fram kulltoppar. A Fair Day kommer att nämnas i alla sammanhang framöver.

San Moteur imponerade
I söndags kollade jag på det första ”B-loppet” inför Prix d’Amérique och San Moteur spurtade återigen strålande. Björn Goop fick en bra start men man fyllde på med hästar i andraspår hela tiden och 1 000 kvar satt San Moteur sista men han gick som sagt jättebra och jag blir mer och mer inne på att stjärnan kan vinna Prix d’Amérique. 2700 meter passar och fransk voltstart verkar också vara ett plus.

Däremot gäller det att att San Moteur kvalar in. Han har nog inte tillräckligt med pengar på kontot för att vara garanterad en plats och det låter som att man ska prova i ett nytt B-lopp. För att säkra en plats gäller det att sluta bland de tre främsta.
Frankrike har speciellt system och jag kan tycka att det bästa hästarna ska vara med i det största loppet men det blir nog svårt att få fransoserna att ändra på reglerna.

I helgen är det V75 på min hemmabana och jag har varit nöjd med stallformen på sistone. Det har gått extra bra på Jägersro med segrar för Rustico, Marabou Brodda och Love Silvio.
Nova Mahiron vann på V75 i slutet av oktober och går ut i silverförsöket på lördag. Hon har hittills tolv segrar och hälften har av vinsterna har kommit i V75.

 

V75-1: 3 Always a Pleasure ser ut att ha bra segerchans i klass I-försöket. Hästen vann direkt efter lite paus senast och siktar på att leda från start till mål.

V75-2: Andra avdelningen är ett vidöppet stolopp med 15 hästar. 2 Mi Amore Bros har gått bra och är mitt förstaval. 1 Bold Face var finalist i Stochampionatet i somras och räknas tidigt från passande spår. 6 Japiro Queen är snabb ut och har gått bra hos André Eklundh.

V75-3: 10 Kentucky River blir favorit i gulddivisionen men galopperade i debuten i ny regi senast och är svårbedömd. Jag garderar med 6 Rackham som mött tufft motstånd och 7 Four Guys Dream som vann direkt efter vila på Charlottenlund senast.

V75-4: Det är många om budet i Svensk Uppfödningslöpning och jag tycker att det är helt rätt att loppet ligger på V75-kupongen. De större loppen för tvååringarna ska ligga på de största spelformerna. 4 Monster Wine såg fin ut i uttagningarna och är mitt förstastreck men det är ett öppet lopp och jag streckar halva fältet. 2 Oriana Boko såg också bra ut i kvalet och räknas tidigt. Jag tar fem streck i lägsta klassen.

V75-5: 3 Qillerbee har fint läge och håller bra form. 9 Credityuan och 11 Klondyke River känns värst emot.

V75-6: Jag startar 6 Nova Mahiron i silverförsöket. Hästen var jättebra senast och känns fortsatt fin i träningen. Jag hoppas att formen håller i sig och hon ska streckas ganska tidigt. 12 Sayonara var jättefin senast och är ett tidigt bud trots spåret. 2 Rossi Garline har varit bra en längre tid och 1 Natorp Bo streckas också.

V75-7: Mitt andra spikbud kommer i bronsförsöket. 3 Eddie the Eagle galopperade i spetskörningen när han gästade Jägersro senast men nu är det bättre läge och han har bra chans att komma till spets.

Thomas system
V75-1: 3 Always a Pleasure. Res: 6-5.
V75-2: 1, 2, 3, 6, 7, 10, 15. Res: 9-4.
V75-3: 6, 7, 10. Res: 1-8.
V75-4: 1, 2, 3, 4, 5, 7. Res: 9-10.
V75-5: 3, 5, 6, 9, 11. Res: 10-7.
V75-6: 1, 2, 6, 12. Res: 8-3.
V75-7: 3 Eddie the Eagle. Res: 11-5.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 2 Mi Amore Bros i den andra avdelningen blir systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.