0705 - 44 01 66

Bollnästravet tar han om helgens V75-tävlingar och jag har två mycket starka spikbud till omgången. Global Caps (V75-1) är en klassklättrare och Phoenix Photo (V75-5) har toppchans till spets och slut i guld.

Förra lördagen i Kalmar var ganska händelserik med flera duktig vinnare.  Jag måste börja med att berömma tioåriga Olga Utca som är helt fantastisk. Hon överraskar hela tiden och vann lätt efter fin spurt i ett stolopp. Det är en liten märr och bara att lyfta på hatten till gänget kring Olga. Tränaren Sara Brodin har gjort ett mycket bra jobb.

I högsta klassen vann Lulius Boko och Timo Nurmos häst kan bli ett utropstecken i de större loppen. Det var inte det tuffaste försöket i guld men han fick en hemsk inledning till dödens och det var starkt att avgöra.
Jag körde Four Guys Dream och vi hade nog slutat tvåa om hästen hade travat hela vägen. Lulius Boko har bara gjort elva starter och ser ut som en riktigt kanon.

Tror mycket på Kingsman
Jag hade förhoppningar på Kingsman i klass II-försöket men tyvärr slog han sig på ett knä 1 100 kvar och galopperade när vi var på väg mot dödens. Han kändes annars jättefin och jag tror mycket på honom framöver. Nu ska jag försöka fixa till balansen och han startar på V86 på onsdag.

Jag hade även Dogleg och Rustico i Kalmar och båda hästarna gick godkänt som trea.
Nu har nomineringarna till Årets Häst-galan kommit och det är en stark kvartett som gör upp om titeln Årets Häst. San Moteur vann ifjol Paralympiatravet, Årjängs Stora Sprinterlopp, ett stort lopp i Paris samt var tvåa i Elitloppet.
Han är min vinnare men Fame And Glory, Barack Face och Joviality är också mycket bra.

Nästa vecka är det Prix d’Amérique och det blir spännande att se vilka hästar som kommer med.
Favoriten Idao de Tillard har stått med feber och det är alltid svårt att säga hur det påverkar men allt ska vara bra och man vill såklart se de bästa hästarna.

 

V75-1: 3 Global Caps har vunnit nio av tio starter och vann lätt trots spår tolv över sprinterdistans i comebacken. Hästen känns bra för näst lägsta klassen och såväl Timo Nurmos som Jorma Kontio ser ut att hålla toppform.

V75-2: 5 Grace Trot blir favorit i lägsta klassen och visst har hon inlett lovande men hästen orutinerad och ska prova kort distans för första gången. 1 G.K.Talisman och 2 Light In är tidiga motbud. Jag streckar även 6 In Your Time.

V75-3: Silverförsöket och är öppet för alla ston och jag tycker att 1 Barbro Kronos har en fin chans från innerspår. Hon har gjort många bra lopp och närmar sig en vinst. Även 5 Aurelia Express står bra inne loppet. Fem streck totalt.

V75-4: 10 Stumne Fyr har varit jättebra. Hästen vann i Bollnäs i december och är ett tänkbart spikbud men jag provar att gardera. 2 Guli Fantom står bra till på startvolten och kan hålla undan om han kommer till ledningen. 
13 Våler Nikolai kan avsluta snabbt om han får draghjälp under slutvarvet. 14 Oppgårdsdrängen kommer från seger och är inte borta på visad form.

V75-5: 2 Phoenix Photo kommer från seger i guldfinalen och då hade han inga bekymmer att hålla undan från ledningen. Hästen har perfekt spår och motståndet är inte tuffare här. Det är toppchans till en repris från förra loppet.

V75-6: Ett stolopp över lång distans och det är omgångens svåraste lopp. Jag tar totalt åtta streck. 8 Penthouse ska räknas tidigt och 11 Florence Ima är ett roligt rysarbud.

V75-7: 5 Esposito är segervan och kommer med bra form. Hästen vann från spets senast men det är inte givet att han kommer till ledningen igen. 12 It’s Peppertime är jättebra och tidig trots spåret. 1 Jewilla håller fin form och har perfekt läge. Streck även för 3 One Cristal.

Thomas system
V75-1: 3 Global Caps. Res: 7-6.
V75-2: 1, 2, 5, 6. Res: 8-9.
V75-3: 1, 2, 5, 9, 10. Res: 11-8.
V75-4: 2, 10, 13, 14. Res: 5-9.
V75-5: 2 Phoenix Photo. Res: 3-5.
V75-6: 1, 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11. Res: 13-2.
V75-7: 1, 3, 5, 12. Res: 10-6.
Spelförslaget är på 2 560 rader och kostar 1 280 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Barbro Kronos i den tredje avdelningen blir systemet på 512 rader och kostar 256 kronor.