0705 - 44 01 66

I helgen ska Prix d’Amérique avgöras i Frankrike och här hemma har vi spännande jackpot på V75. Jag är själv inte på plats men har en trio ut på Axevalla och Rustico, Dogleg och Stenson är samtliga tänkbara.

Prix d’Amérique på Paris-banan Vincennes kördes för första gången 1920 och på söndag är det dags för årets upplaga av det franska storloppet.
Idao de Tillard, som tränas av Thierry Duvaldestin, är favorit och min klara förstahäst i loppet. Jag är medveten om att han varit sjuk och säkerligen stått över lite men jag har verkligen blivit imponerad och han är något alldeles extra.

Jean-Michel Bazires titelförsvarare Hooker Berry är lika klar andrahäst. Daniel Redéns Hail Mary och Joviality, som tränas av Sabine Kagebrant är svenskhoppen. Jag skulle bli förvånad om någon av dessa kan rubba Idao de Tillard och Hooker Berry men förhoppningsvis har jag fel.
Båda svenskhoppen får inrikta sig på spårsnåla resor i den främre träffen.

Tre outsiderbud på V75
Det är inte bara Prix d’Amérique som står på menyn utan det bjuds på topptävlingar både lördag och söndag på Vincennes.

Förra veckan var det ingen utdelning på fem rätt i Bollnäs och Axevalla bjuder på jackpot på V75
Jag har svårt att hitta starka spikbud och det känns minst sagt öppet på förhand. Jag startar tre hästar i omgången och samtliga kan vinna men det är inga toppchanser. Om jag tvingas att välja framhåller jag Rustico (V75-4) i lägsta klassen som bästa segerchansen.

Jag ska till Spanien ett par dagar där bland annat golf står på schemat men jag litar fullt ut på Gustav Johansson och André Eklundh som sköter styrningarna på Axevalla.
På tal om Gustav får jag gratulera till första tränarseger som kom i måndags med Böhmaren. Han blir intressant att följa.
Givetvis kommer jag att titta på V75 och de största loppen från Frankrike och helt ledig är jag inte. På söndag ska jag prata med Christian Olsson i Radiosporten om Prix d’Amérique.

 

V75-1: Gulddivisionen inleder omgången och det är inte så tufft lopp. 9 Edibear är yngst och kraftigt på gång även om det inte syns i resultatraden. Han satt fast i Kalmar och har bra chans om det blir tuff körning i inledningen. Det är en svår omgång och jag chansspikar Edibear.

V75-2: Ett ganska öppet stolopp över kort distans och 5 Vikens Bonjous och 7 Kelly Smartface är givna vinstbud. Loppets stora skrällbud är 1 Listas Sirena från innerspår.

V75-3: Även tredje avdelningen är ett stolopp. 7 Heartbeat Julie är ett bra sto och mitt förstaval men det kan bli svar i spetsstriden. 10 Mose Eagle gynnas om det blir tuff körning om ledningen. Jag streckar även 5 Mission Beach och 6 Rosemary Tile.

V75-4: Min 8 Rustico ska passas i klass II-försöket. Hästen var klart bra på V75 i Kalmar och jag tycker att insatsen var positiv. Jag tror att hästen kan ha nytta av loppet i kroppen och känner mig inte slagen. 1 Woodbank har passande läge och ser ut att bli favorit men jag tycker att det ser ut som ett öppet lopp och streckar sju hästar.

V75-5: 1 Cassius Clay D.E. har varit bra på sistone och är mitt andra spikbud i omgången. Precis som Ediebar står Stefan och Linda Persson bakom hästen. 5 Dogleg ska räknas ganska tidigt där bakom. Hästen känns jättefin i träningen.

V75-6: 2 Judge D. var mycket bra från spets senast men jag är inte helt säker på att han kan svara ut 4 Black Fire i startrusningen. Båda är givna bud och jag tar även med 7 Mulberry.

V75-7: Ett öppet silverförsök avslutar. 5 Bottnas Idol gillar distansen och räknas tidigt. 1 Olga Utca skrällde senast och måste tas på allvar igen. Min 4 Stenson vann från spets senast och kändes jättefin. Han hanterar lång distans och är ett skrällbud.

Thomas system
V75-1: 9 Edibear. Res: 1-8.
V75-2: 1, 3, 5, 6, 7. Res: 9-12.
V75-3: 5, 6, 7, 10. Res: 4-2.
V75-4: 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9. Res: 5-10.
V75-5: 1 Cassius Clay D.E. Res: 4-5.
V75-6: 2, 4, 7. Res: 6-5.
V75-7: 1, 2, 4, 5, 6, 11. Res: 9-3.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 5 Bottnas Idol i den sjunde avdelningen blir systemet på 420 rader och kostar 210 kronor.