0705 - 44 01 66

Vi fick se många fantastiska prestationer på Solvalla och jag längtar redan till nästa elitloppshelg.

Det är lika bra att ta det direkt: historien med Propulsion som vevats i tidningar, radio och tv de senaste dagarna är inte alls rolig. Nioåringen fick till slut vinna Elitloppet i sin femte start, men nu ser det ut som att han kan bli fråntagen segern efter att det framkommit att hästen nervsnittats under sin tid i USA.
Vi får se vad det mynnar ut i. Klart är i alla fall att det är flera fel som begåtts, men jag tror ingen har gjort det medvetet.
I övrigt måste jag säga att jag är riktigt nöjd med helgen. Det var så klart trist att den engagerade elitloppspubliken uteblev men de sportsliga prestationerna gick verkligen inte av för hackor. Många hästar presterade fantastiskt bra. Jag skulle kunna nämna hur många som helst i den här krönikan men det som verkligen stack ut för mig var sättet Equrie D vann Fyraåringseliten. Vilken häst! Men vi får inte glömma Reijo Liljdendahls Admiral As som länge utmanade Frode Hamres stjärna trots en utvändig löpning.
Förra veckans systemförslag satt där det skulle. Det kändes aldrig som att mina spikar, Double Exposure och Moni Viking, var i fara. Det var dock en relativt favoritbetonad omgång, men skrällarna Man at Work och Valiant Dream gjorde så att värdet steg en aning och sju rätt betalade till slut närmare 5 500 kronor. Inte så illa.
Vi går för sjuan den här veckan också. Den här gången gör vi det med hjälp av singelstreck på Alma Prins och Award Kronos. Den förstnämnde borde kunna hitta till ledningen och då blir han svårslagen. När det gäller Award Kronos så tycker jag att den går ner lite i klass den här gången.
En rolig skräll är Louie Brodde i den sjätte avdelningen. Han såg riktigt fin ut på Åby senast och kan mycket väl vinna med rätt resa.

V75-1: 6 Armagnac har väl kanske inte riktigt stayerblod i ådrorna, men hästen är spetsfavorit och Björn Goop brukar få bestämma när han hittar till ledningen. 1 Will I Am är en fin fyraåring som kan utmana min vinnare.
V75-2: Jag tycker att det här står mellan 1 Spang Viktor och 3 Alma Prins men jag tar ställning och spikar den sistnämnde. Alma Prins är mer travsäker än Spang Viktor och Jomar Blekkan kan nog nå ledningen här och då tror jag han blir svårslagen.
V75-3: Ojämnt lopp. 9 Fort Knox är i grunden en jättebra häst men raden är ju sisådär. Nu verkar det dock som att han är på gång igen. Han gjorde ett bra lopp som tvåa i Halmstad och sex segrar på tio starter säger ganska mycket om hans kapacitet. Värsta motbudet är 1 Global Winner.
V75-4: Här tycker jag att 9 Award Kronos går ner lite i klass och han kommer från ett stall i form. Han borde ha en bra chans att vinna loppet.
V75-5: 2 Messiah har stått för två riktigt starka insatser över 3140 meter den senaste tiden och är min vinnare i loppet. 9 Pleasure for Cash är också riktigt bra och given på kupongen.
V75-6: Jag tycker att 1 Lexington Hall såg fin ut i snabbloppet under elitloppshelgen så den ska med. Min förstahäst i loppet är dock 6 Louie Brodde. Han såg riktigt fin ut på Åby senast och jag tycker att Kim Moberg kör honom på ett bra sätt. Med rätt smyglopp är han ett hett vinstbud.
V75-7: Jag tycker att 1 Cyber Lane, 3 Handsome Brad och 7 Campo Bahia höjer sig rejält över mängden. Jag tycker inte att 8 Double Exposure är bättre än någon av dessa tre och dessutom har hon ett uselt utgångsläge. Du tar jag hellre med 9 Un Etoile Gar som kan få ett bra lopp om hon öppnar bra.

V75-1: 1, 3, 6, 7, 8. Res: 9-5
V75-2: 3 Alma Prins. Res: 1-12
V75-3: 1, 3, 4, 9. Res: 11-2
V75-4: 9 Award Kronos. Res: 14-12
V75-5: 1, 2, 3, 7, 9. Res: 6-5
V75-6: 1, 2, 4, 6, 7, 9, 10. Res: 3-8
V75-7: 1, 4, 7, 9. Res: 8-10
Systemet är på 2 800 rader och kostar 1 400 kronor att lämna in. Om man också singelstreckar 6 Armagnac i den första avdelningen blir systemet på 560 rader och kostar 280 kronor.