0705 - 44 01 66

Daniel Redéns Award Kronos kan vinna E3-finalen för ston, Sten O Janssons Belker den för hingstar och valacker. Ja, det är två tränare som är mil ifrån varandra när det gäller resurser, men ett gemensamt har duon – de är grymt skickliga tränare!

Örjan Kihlström respektive Torbjörn Jansson kör.

Om jag tvingas välja vem som ska vinna av de två så går min röst till Torbjörn Jansson – mannen som symboliserar svensk travsports kusk- och tränarkår.

Visst, Kihlström är det stora affischnamnet utåt men tänk dig scenen med 3-årige Belker, tränaren och uppfödarna Sten O, ägaren Ingela Jansson och Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln efter E3-segern på Sundbyholm.

Gladast av alla? Vem vet, men Sten O Jansson är den som ska ta åt sig mest av äran.

Stefan ”Tarzan” Melander äger Scarlet Knight som är pappa till Belker så han lär nog också njuta om det skulle bli en seger.

Ja, vilken fest det kan bli.

Upplagt för fartfest på Sundbyholm

De två E3-finalerna håller hög klass med fyra-fem tänkbara vinnare i respektive race. Ja, det är bäddat för sport av högsta klass.

Väderleksprognoserna visar på kring 23 grader, sol och moln men inget regn.

Med andra ord kan det travas fort på Sundbyholm och då kan det bli flera vinnare från tidig tätposition som spets, vinnarhålet eller andra utvändigt.

Intressant i det här sammanhanget är att vinnarna i spårlottningen båda valde spår ett – alltså Kihlström tog spår ett med Award Kronos och Sten O Jansson spår ett med Belker.

De vågade kan välja att spika duon med vetskap om detta – jag, garderar. Varför? Ja, det är så bra motståndare helt enkelt.

Eelis och Bucks to Burn singelstreckas

Jag valde att singelstrecka Eelis, vinnaren av Harper Hanovers lopp. 5-åringen var riktigt vass som oplacerade i Finland och han går nu ner i klass.

Bucks to Burn i V75-7 är en chansspik. Silver-finalen är vidöppen och i valet mellan en eller många sa plånboken en. Så blev det.

I övrigt; ja, efter Sundbyholm väntar V75 på Halmstad 4 och 6 juli, en av årets häftigaste travfester med bland annat Sprintermästaren.

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 3 Eelis avslutade snabbast av alla upploppet ner i Kymi Grand Prix som vanns av Racing Mange, det från köposition. Nu är det final i Bronsdivisionen, i Finland mötte han etablerade Guld-hästar av yppersta klass. Björn Goop kör och ekipaget känns bara som bäst, så jag singelstreckar.

V75-2: 5 Falcon Am var ute i ett tufft gäng senast och såg fin ut som oplacerad. Gången före V75-vinst i överlägsen stil och bland de slagna återfanns 4 Global Winner, då trea. Båda är givna på kupongen, liksom Goops Sugarcraft och Berghs Macelleria.

V75-3: 1 Award Kronos har ett spännande läge och det var Örjan Kihlström som valde innerspåret, så han är väl inne på att hon kan öppna snabbt. 9 Zolly kan avsluta rappt och ta sjätte raka segern. Mattias Djuse valde detta läge framför ett hyggligt framspår. 3 Mascate Match är också bra och 2 Grande Diva Sisu har hysterisk form.

V75-4: 11 On Track Piraten avslutade bra i Norrbottens Stora Pris men var chanslös då Propulsion fått bestämma tempot i spets. Given förstahäst för mig, fast jag streckar hela sju ekipage.

V75-5: 9 Zalie Gar är ett fantastiskt 4-årigt italienskt sto med en skicklig Rene Legati i sulkyn – ja, jag singelstreckar ekipaget på lilla systemet men på stora garderar jag med en trio. 10 Fleet Admiral är den tuffaste utmanaren men 3 Randemar RD och 4 Grandfather Bill kan överraska.

V75-6: 1 Belker gillar spets och han har tagit en handfull vinster från den positionen. Svante Båths duo 2 Bythebook och 3 Global Adventure utmanar liksom 4 Guzz Meras och Jerry Riordans 10 Aetos Kronos. Han är rysaren.

V75-7: 5 Buck to Burns är en av många med vinstchans i denna spännande Silver-final och jag spikar, mer av kostnadsskäl än av övertygelse att han bara vinner.

Mitt V75-förslag till Sundbyholm

V75-1: 3 Eelis. Res: 10-1.

V75-2: 3, 4, 5, 6. Res:12-2.

V75-3: 1, 2, 3, 9. Res:10-6.

V75-4: 1, 4, 9, 10, 11, 13, 15. Res: 2-5.

V75-5: 3, 4, 9, 10. Res: 2-5.

V75-6: 1, 2, 3, 4, 10. Res: 12-5.

V75-7: 5 Bucks to Burn. Res: 2-3.

Systemet är på 2240 rader och kostar 1120 kronor. Om man också singelstreckar nummer 9 Zalie Gar i avdelning 5 blir det systemet på 560 rader och det kostar då 280 kronor.