0705 - 44 01 66

I helgen avgörs ”Vägen till Elitloppet” på Gävletravet och min vinnare är Billie de Montfort som gjort det bra i båda sina starter på svensk mark.

Årets roligaste travhelg är visserligen en vecka bort men det är fritt fram att börja spekulera redan nu. I skrivande stund är elva hästar inbjudna och efter lördagens V75-omgång är de minst tolv då vinnaren av Gulddivisionen på Gävletravet är garanterad en plats om kretsen runt hästen är intresserad av att starta.
Min vinnare på lördag är Billie de Montfort. Det nioåriga stoet har gjort det bra på svensk mark och den här gången borde hon få ett bättre slagläge än det hon fick på Åby för två veckor sedan. Det kanske till och med kan bli ledningen då jag tror att hon är snabb nog att ta sig förbi Conrads Rödluva från start.
Men motstånd saknas inte. Racing Mange har visat att han hänger med alla hästar och han har gått bra på slutet. En annan utmanare är Ferrari B.R. som spurtade riktigt fort i sin näst senaste start.
Kollar man på de som hittills har blivit inbjudna så är det bara att konstatera att det är de bästa som finns att tillgå även om jag saknar Heart of Steel som borde vara självskriven efter sin fina insats i Copenhagen Cup.
Vi fick ingen vidare start på förra veckans V75:a. I den första avdelningen missade vi precis Cobbys Nana och i den andra hann inte Björn Goop dit med spiken Vincero’ Gar. I övriga lopp hade vi alla rätt men det hjälpte föga då det inte blev någon utdelning på femmorna.
Det innebär som bekant att det är jackpot denna lördag och jag tycker mig ha hittat två intressanta spikar. 3 Carry Cash i den andra avdelningen har en hög kapacitet och såg riktigt bra ut senast. Håller hon sig bara på benen så blir hon svårslagen.
Min andra spik hittar jag i kallblodsloppet där 9 Spang Viktor står ut i konkurrensen. Insatsen i den förra starten var av bästa märke och gör han om den vinner han nu också.

Lopp för lopp:
V75-1: 7 Vikens High Yield har imponerat den senaste tiden och är min vinnare i den första avdelningen. Det finns dock risk för att han får ett tufft lopp utvändigt om den troliga ledaren 5 Falcon Am. 11 Hobby de L’iton är en fin häst i grunden som kommer att fälla många över upploppet.
V75-2: Det är lite vinna eller försvinna över 3 Carry Cash som galopperat i tre av sina fem senaste framträdanden. Hon gjorde det dock riktigt bra sist och håller hon sig till rätt gångart även den här gången så tror jag att det är hasten att slå. Jag spikar.
V75-3: Svårlöst lopp. Jag tror mest på 1 In Royalty Boko som är snabb ut och kan leda det här runtom. Det saknas dock inte motbud. 2 Stonecapes Superb, 3 In Love Boko, 4 Merritt, 5 Feerie de Fael, 10 Four Guys Dream och 11 Mas Capacity måste alla med på kupongen.
V75-4: 9 Spang Viktor stod för en ruskigt bra insats i sin senaste start och gör han om den bedriften får konkurrenterna det riktigt svårt att rå på honom. Det är en eller alla som jag ser det.
V75-5: 7 Staro Leonardo gjorde ett jättebra lopp sist. Det är så klart svårt att vinna från det läget men han måste med på kupongen. Min vinnare i loppet är dock 6 Valley Brodde som inlett året bra med tre raka segrar.
V75-6: Jag tycker att 2 Billie de Montfort borde ha en bra chans att vinna det här. Hon gick bra från tredje invändigt senast men det är svårt att ta så mycket över upploppet mot så pass bra hästar. Den här gången borde hon få ett bättre lopp och då blir hon svårslagen.
V75-7: 5 Expensive var ute mot Aetos Kronos och Green Manalishi i sin näst senaste start och slutade femma. Senast avgjorde han enkelt mot lite lättare motstånd. Hästen att slå.

V75-1: 6, 7, 11 Res: 1-2
V75-2: 3 Carry Cash Res: 1-8
V75-3: 1, 2, 3, 4, 5, 10, 11 Res: 6-12
V75-4: 9 Spang Viktor Res: 2-10
V75-5: 2, 5, 6, 7, 11 Res: 8-1
V75-6: 1, 2, 4, 5, 7 Res: 3-9
V75-7: 2, 3, 5, 6, 10 Res: 11-1
Systemet är på 2 625 rader och kostar 1 312,50 kronor att lämna in. Om man också singelstreckar 2 Billie de Montfort i den sjätte avdelningen blir systemet på 525 rader och kostar 262,50 kronor.