0705 - 44 01 66

Det verkar som att Sveriges travbanor snart får börja släppa in publik igen.
Ett otroligt välkommet beslut – vi aktiva har verkligen längtat efter att få se lite folk på publikplats.

Det var i tisdags som regeringen meddelade att det från och med den 15 oktober kommer att tillåtas 500 sittande personer på idrottsevenemang. Exakt vad det innebär för landets travbanor återstår fortfarande att se men som det verkar kommer Solvalla att smygstarta redan den 9 oktober med att servera lunch i samband med tävlingarna som avgörs den dagen då det redan nu är tillåtet att ta in fler än 50 personer på restaurangen.
Jag ser verkligen fram emot det då det har varit lite trist att tävla inför tomma läktare.

Kriteriet och Oaks avgjordes i lördags och det går verkligen inte att klaga på underhållningen. Örjan Kihlström vann Kriteriet tillsammans med Brambling efter en heroisk insats. Hästen såg ut att bryta och vara halvrullig hela vägen men den lyckades vinna ändå och det var riktigt starkt gjort.
Stefan Persson vann Oaks med Björn Goops Eagle Eye Sherry efter en perfekt insats i vagnen. Hoboken Am var heroisk tvåa efter ett lopp i dödens.

Vi var nära att sätta sjuan förra helgen. Vi satt med sex rätt efter sex avdelningar och värdet låg på drygt 13 000 kronor inför sista, men spiken Pleasure for Cash levde tyvärr inte upp till de högt ställda förväntningarna så vi fick nöja oss med drygt 6 000 kronor för en sexa och ett gäng femmor. Lite surt, men vi tar nya tag denna vecka. Min första spik hittar jag i den femte avdelningen och det är Timo Nurmos femåring Seismic Wave som ser ut att ha en väldigt rimlig uppgift. Han blir streckad därefter (84 procent i skrivande stund) men är han lika bra som han varit tidigare i år så vinner han.
I loppet efter väljer jag att spika Svante Båths Very Kronos då även han ser ut att ha en lämplig uppgift.

LOPP FÖR LOPP
V75-1: 12 Västerbo Pokerface är den bästa hästen men läget är hemskt och det kan bli tufft att vinna därifrån om det inte blir någon strykning. 1 Mellby Granat har ett intressant utgångsläge och möter lite lämpligare motstånd den här gången jämfört med senast.
V75-2: Jag har streckat sex hästar i den här avdelningen och jag hoppas att det ska räcka med dessa. 10 Leave Your Sox On har vunnit fem raka men det är svårt att sjämföra honom med hästarna som startat på Solvalla. Skrällen är 7 Zodiac Kronos som kan bli farlig med rätt resa.
V75-3: Tangen Haap blir rätt så stor favorit men jag väljer att dubbla systemet med 4 Mel Odin. Det är en bra häst som med största sannolikhet kommer att gå i ledningen. Då får Tangen Haap troligtvis gå i dödens och det är alltid tufft att vinna lopp därifrån.
V75-4: 7 Elsa Mearas är en rolig tipsetta. Jag tycker att det är en fin häst som alltid gör bra ifrån sig. 4 Mellby Hope är bra men det är inte säkert att Erik Adielsson hittar till tät fårn det spåret, speciellt inte om Ove A Lindqvist vill ha ett ord med i laget.
V75-5: 6 Seismic Wave gör det bra varje gång även om han kanske inte var helt på topp senast. Det enda som oroar den här gången är att det är en lite längre resa, men samtidigt så är det ett betydligt mer överkomligt motstånd han stöter på den här gången jämfört med den senaste starten.
V75-6: Jag tycker att 13 Very Kronos har en bra uppgift här. 2 Algot Zonett är väl tuffast emot då Daniel Wäjerstens hästar går otroligt bra för dagen. Men med tanke på den långa distansen så tror jag att Very Kronos hinner ikapp.
V75-7: 11 Cab Lane var grym senast när han vann från ledningen. Nu har han dock lottats till ett bakspår och det är en lite svårare uppgift så vi garderar på det stora systemet. 6 Cargo Door har jag kört flera gånger, det är en fin häst som är rätt så snabb ut. Hittar han till ledningen utan att det kostar för mycket kan han bli tuff att slå.

SYSTEMET
V75-1: 1, 12, 8, 9, 5. Res: 3-4
V75-2: 10, 2, 8, 11, 1, 7. Res: 6-12
V75-3: 5, 4. Res: 6-2
V75-4: 7, 13, 4, 10, 1, 12. Res: 8-2
V75-5: 6 Seismic Wave. Res: 2-11
V75-6: 13 Very Kronos. Res: 2-1
V75-7: 11, 6, 5, 1, 7. Res: 2-10