0705 - 44 01 66

På en skala ett till tio får årets Elitlopp en fyra.
Kallt, regn, favoriten Readly Express halt, Propulsion ur form och slutsegraren Dijon i passgång i försöket. Ja, med tanke på vad som också hände i fjol är nu varumärket Elitloppet allvarligt skadat.

Solvalla har en hel del att jobba med – för så här kan det inte fortsätta.
Mest allvarligt var att inte Dijon diskades för passgång i försöket. I finalen passerade han mål i trav, ja det var en stark insats av både häst och kusk.
Och, Makethemark och Ulf Ohlsson övertygade också som tvåa i försöket och trea i finalen. Tänk om ekipaget fått fritt tidigt i både försöket och finalen. Ja, frågan är hur tränaren Petri Salmela klarat av en sådan fantastisk framgång …?!
  
Intressant ”dagen efter” på Mantorp

Mantorp bjuder på ”dagen efter”, fina startfält och väderleksprognosen säger regn mest hela V75-dagen och plus 15 grader.
Något bättre väder för oss än i söndags, vi som frös i blåsten på Solvalla.
Jag spikar i första och sista avdelningen. Thrust Control med Björn Goop, Southwind Hydro med Örjan Kihlström – båda från Solvalla och tränad av Stefan Melander respektive Roger Walmann.
Om jag inte minns fel vann Örjan tre V75-lopp i fjol på Mantorp, bland annat Ina Scots Ära med Zack´s Zoomer. Nu kan det bli fortsättning följer med Thrust Control, nu med Björn i sulkyn.
Southwind Hydro har en oddshöjande rad men den här 5-åringen är bra. Jag tror också att det är plus att Örjan sitter upp nu. Inget ont om Kenneth Haugstad men Örjan är Örjan – om ni nu förstår mig rätt …

Jag kör tre hästar i V75

Stallet har två hästar till start i V75 och det är Youngblood Pellini (avd 3) och Waffle Cone (avd 4). Dessutom kör jag, som vanligt, Västerbo Exact (avd 5).
Trion är i fint slag och jag vet att Västerbo Exact hör till favoriterna. Han är snabb ut, men Dragster är ännu snabbare så det kan bli en riktigt tuff öppning.
Spets? Kanske. Men ledning är inget måste.
Och, jag streckar trion på detta system.
Jag är också med i Guidens V75-tävling och så här sa jag om mina uppsittningar där:
o Youngblood Pellini körde jag tufft med senast och han höll bra som tvåa. Formen är fin och det är en allround häst som går från alla positioner. Klart att det måste till lite tur från det här läget men har vi det samtidigt som det strular lite för favoriterna är han inte helt borta.
o Waffle Cone var bra i debuten för mig och vann utan att bottnas. Bör gå framåt med loppet och har ju visat förr att hon kan mycket. Hon tävlade ju i stenhårda lopp som tre- och fyraåring och vi hoppas att hon fortfarande tycker att det är roligt att tävla. Med klaff på loppet kan hon vinna.
o Västerbo Exact brukar göra bra lopp efter vila. Läget är bra och han är snabb ut men det är också Dragster och det är inte säkert att vi kan hålla ut honom. Men jag hoppas att vi är med i striden.

Mina tankar om respektive avdelning.

V75-1: 3 Thrust Control var ute mot kanoner som Campo Bahia och Attraversiamo senast i Kungapokalen och slutade trea. Inga sådana motståndare här och Björn Goop forcerar 4-åringen till spets, sedan blir det ett taktiklopp.
V75-2:4 Key West Snapper körde jag senast och vi ledde hela vägen, men dessvärre gick han över i passgång och vi diskades. Nu kan det bli snabb revansch, denna gång med Erik Adielsson i sulkyn. Jag streckar en kvintett där 9 Totti Face är en megarysare!
V75-3: 5 Short in Cash var mycket duktig i debuten för Björn Goop och vann på 1.12,9/2140 med krafter kvar. Han spikas på lilla systemet men på stora streckar jag fem hästar och givetvis får då min 8 Youngblood Pellini plats.
V75-4:1 Digital Track med Kihlström har ett fint läge och 4-åringen är klart bättre än vad resultatraden säger. Hon hade senast ett häxläge, före det mötte hon Conrads Rödluva och några till bra i två lopp. Min 11 Waffle Cone har övertygat i träning och hon vann på fint sätt i debuten. 12 Ginny Weasley är speedig och 6 Callmeawinner är snabb ut, så läget är helt okey.
V75-5:3 MT Joinville sprang in närmare 570.000 i fjol i tuffa V75-lopp. Han gjorde bort sig i årsdebuten men nu är läget klart bättre. Västerbo Exact blev sliten i mars men har nu tränat starkt och varit fin i jobb, så det här kan bli skoj. 8 Mack Dragan har övertygat i år och segern senast före On Track Piraten i Örebros långlopp imponerade på mig.
V75-6:10 Who´s Who såg fin ut i årsdebuten och Kihlström har ju vunnit Derbyt med honom, så han vet vad som finns i tömmarna. Jag streckar en sextett – och visst är ”Piraten” ett givet streck.
V75-7:6 Southwind Hydro blir knappast favorit, men har sett fin ut i två V75-lopp på slutet. Det lär gå fort från start, vilket är plus tycker jag.

Mitt V75-systemförslag till Mantorp

V75-1: 3 Thrust Control. Res: 9-6.
V75-2: 4, 5, 6, 8, 9. Res: 1-3.
V75-3: 1, 4, 5, 6, 8. Res: 10-11.
V75-4: 1, 6, 11, 12. Res: 5-14.
V75-5: 1, 3, 8. Res: 2-9.
V75-6: 2, 4, 5, 7, 8, 10. Res: 3-1.
V75-7: 6 Southwind Hydro. Res: 4-10.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar nummer 5 Short in Cash i avdelning tre blir det systemet på 360 rader och det kostar då 180 kronor.