0705 - 44 01 66

Stallet har elva treåringar och sällan har det sett bättre ut. Flertalet har kvalat som tvååringar och alla har fått tung träning i vinter. I takt med att vårvärmen kommer har vi börjat köra banjobb och skärpa till träningen. Några är i startgroparna för att komma till start under april – maj och vi ser med optimism fram emot säsongen.

STON

BISCUIT, sto e Raja Mirchi – Blue Tee, kval 22,3/2140 m, första avkomman till mkt kapabla Blue Tee som är syster med Mulligan. Blue Tee fick aldrig göra sig rättvisa utan fick avsluta tävlingskarriären för tidigt. Biscuit har fått mycket träning och i kvalet som tvååring avslutade hon sista varvet e 1.18. Har tränat på under vintern med mycket tung träning. Har i banjobb tränat 1.24 full distans och allt ser bra ut.

CELAKENO, sto e Hard Livin – Playone, kval 19,6/2180 m, trevlig häst men inte så stor som hänger med bra i träningen utan att utmärkas sig. Joggade 1.17,5 sista varvet i kvalet som tvååring utan problem och imponerade på oss. Är väl framme träningsmässigt och kan nog starta april – maj.

FOREVER MY QUEEN, sto e Quite Easy U.S. – Nelli Fire Queen, kval 24,9/2140 m, var extremt trög i början men tog sig till kval som tvååring. Har utvecklats mycket under vintern och vuxit till något över medelstorlek. Tränar bra och visat 1.25/1600 m i banjobb. Okomplicerad och travsäker men inte så tidig.

MEROPE WIK, sto Orecchietti – Asterope, kval 21,7/2160 m, har haft lite problem under vintern. Vuxit mycket och tappat i muskulaturen. Tränas bara lite lugnt för dagen. Kvalade fint som tvååring men behöver lite tid på sig.

NOVA MAHIRON, sto Maharajah – Staro Ironmaid, kvalade inte som tvååring. Väldigt fin häst som haft problem med att vara stänkrädd. Vi har provat ny utrustning som hjälper och vi provar att kvala henne under våren. En tidig häst bara vi får det att fungera.

WILMA TÖLL, sto Conway Hall – Greta Töll, kval 21,3/2160 m, toppfint sto e Conway Hall med fint möderne. Har gjort allt rätt så här långt. Har tränat 1.25/1600 m i banjobb. Är en medelstor, svart och jättesnygg häst som vi hoppas mycket på.

HINGSTAR

DOGLEG, val e SJ’s Caviar – Music la Marc. lillebror till Mulligan. Har vuxit mycket under vintern och blivit kastrerad. Han kommer att bli av rejäl storlek trots pappa SJ’s Caviar. Tränar i 1.25-fart men vi pressar honom inte och han håller mest på med backträning. Klart lovande häst som kommer att få tid på sig.

HAWKER TYPOON, hingst e Maharajah – Ready to Fly, kval 21,4/2160 m, finfin häst och intressent stam med Fridhems Ambra som mormor. Är lite stänkrädd, men han hanterar det väl och det ska inte vara några problem. Visar väldig fin styrka och kommer att vara startklar under våren om inget oförutsett inträffar men den stora utvecklingen ska komma under hösten när de stora loppen ska avgöras.

IKAROS SISU, hingst e Googoo Gaagaa – Sweet Alabama, kval 19,8/2160 m, Googoo Gaagaa-hingst med härlig utveckling inköpt på Elitauktionen. Kvalade fint som tvååring. Har tränat på under vintern och var toppfin på 1.25/2140 m i sitt första banjobb. Springer mest och leker men tar sig samman när det gäller. Blir spännande att följa.

LUST FOR LIFE val e Hard Livin – I can see Clearly, kval 24,2/2160 m, kom lite sent till oss och varit lite efter i träningen. Men har kommit ifatt och kvalade fint som tvååring. Det ska blir intressant att se utvecklingen.

UNCLE SILVIO, val e. Uncle Lasse – Vacation Silvio, spännande härstamning med fina Vaction Silvio, 11,0, V75-vinnare och vindsnabbe Uncle Lasse som far. Är ganska lik sin mamma men det fattas ännu lite muskulatur och han behöver mer tid. Har tränat på hela vintern och är under stor utveckling.