0705 - 44 01 66

Vi är framme vid den helg som man som tonåring såg fram emot. SprinterMästarhelgen var som lilla julafton för en Halmstadskille. Stort är det fortfarande men sedan 20 år tillbaka är inte Halmstad ens min hemmabana!
Det blev så då jag köpte gården i Munka Ljungby att licensen flyttades över till Jägersro och så har det varit sedan dess.
Någon större skillnad på avståndet mellan banorna är det inte och jag är stort sett på plats som aktiv varje tävlingsdag på bägge ställena.

Kritiserad
Vi lever som bekant en lite udda tillvaro för närvarande. Samtalsämnet var man än vänder sig är corona. Råkar man till att ha åsikter i fallet eller om de regler som finns kommer det raskt mothugg eller beröm.
Jag råkade i förra veckan tycka att man lite försiktigt kunde titta på möjligheten att öppna upp travanläggningarna för i varje fall hästägarna.
Det blev dock för mycket för en del som direkt tyckte att de som spelare hade minsann lika stor om inte större både rätt och anledning att vara på plats.
Jag vill dock bara påpeka att min åsikt var inte så allvarligt menad. Jag är inte jurist och kommer heller aldrig att bli. Det var bara ett förslag till att lätta upp reglerna. Rätt eller fel det tar jag ingen ställning till. Glad är jag i varje fall att vi får köra trav.

Oturlig galopp
Jag har haft det lite tunt med framgångar på sistone. Det går lite i vågor när man är aktiv i den här branchen. I måndags hade jag stora förhoppningar om att få sätta en seger med min fina treåring Stenson.
Han kändes också riktigt fin och allt var upplagt för en fullträff. Tyvärr blev det lite för tuff inledning av loppet och han svarade med galopp in i första sväng. Lite tråkigt men vi kommer igen. Han tjänar sina pengar. Var så säker.
Kommande vecka hoppas jag istället på Henri Sisu som har en passande uppgift på Jägersro tisdag. Han debuterade med en tredje plats. Har gått framåt med lopp i kroppen och är nu segeraktuell.
Tack o hej!

V75-1: Det är klart att Uniocsdue Gnafa blir hett betrodd. Han var fin i sin sverigedebut men kom ihåg att motståndet nu är tuffare. Jag gillar Johan Untersteiners duo Exclusive Matter och Quick Lane som båda är givna motbud. Redneck Woodland och Look Håleryd ses som outsiders.
V75-2: Öppet även här. Jag måste medge att jag ogillar så lång distans för hästar i låg klass. De kan bli märkta för livet. Tipset i varje fall till Matteo som klarat 2660 tidigare. Tyske segermaskinen Newport Beach är ett oskrivet blad. Twigs Got U. och Digital Crunch är tuffa hemmahästar.
V75-3: Gustafson gör årsdebut. Vi har sett den här holländaren tidigare och vet vilken sjutusan till häst det är. Han kvalade på 12,2 så form har han. Tufft att gå direkt ut och vinna men han kan det!
V75-4: Vidöppet lärlingslopp! Sju streck blir det för min del och jag är inte helt säker på att det räcker. Tipset i varje fall till Ies Juvel med duktige Mats E.Djuse i vagnen. Jag varnar för Souzy som gick bra mot tuffa hästar senast.
V75-5: Ett försök i Diamantstoet där Hossiana Boko blir min favorit. Hon fick en tuff inledning senast och galopperade då som slagen i sista sväng. Var mycket bra gången innan. Aura S.L. duger alltid i felfritt lopp. Princess S.W. eller Schatzi Fayline tar över vid favoritfall.
V75-6: Ett snabblopp där Cyber Lane är bästa hästen. Han har dock varit ojämn på sistone men jag hoppas att han har hittat formen när det nu är hemmaplan. Jag spikar på lilla men tar med en trio på stora lappen.
V75-7: Jag avslutar så med ett singelstreck. Robert Bergh kommer ut med Ivory di Quattro som var riktigt fin tvåa bakom Moni Viking i Harper Hanovers. Bra även i starten efter. Utan strul på vägen vinner han det här.

Thomas system
V75-1: 2, 4, 6, 7, 9 Res: 5-12.
V75-2: 2, 3, 5, 6. Res: 1-8.
V75-3: 4. Res: 10-11.
V75-4: 2, 6, 7, 9, 10, 12, 13. Res: 8-11.
V75-5: 3, 4, 6, 12. Res: 5-1.
V75-6: 2, 3, 6, 8. Res: 9-1.
V75-7: 4. Res: 1-7.
Systemet är på 2240 rader och kostar 1120 kronor att lämna in. Om ni även spikar 6 Cyber Lane i den sjätte avdelningen blir systemet 560 på rader och kostar 280 kronor.