0705 - 44 01 66

Allt såg så rätt ut i lördags. Spikarna satt klockrent och det såg vattentätt ut. Detta tills min gamle arbetskamrat Peter Untersteiner slog till med Generaal Bianco.
Spruckit på V75 det har jag gjort förr men det här var extra surt eftersom jag nyligen körde mot Generaalen och noterade hur förbättrad han var.
Men men det går inte att gråta över spilld mjölk. Det är bara att komma igen.
Innan vi ger oss in på lördagens omgång så måste vi ändå blicka tillbaka på halmstadsveckan. SprinterMästare vinnaren Don Fanucci Zet var helt fantastisk och man kan bara lite stilla fråga sig vad han egentligen kan. De 09,7a som han nu noterade verkade inte alls bekomma honom. Vem skall egentligen kunna utmana honom i Derbyt?

Vädret ställde till det
Fortsättningen på veckan blev inte lika skoj. När det blev lördag och ny V75-omgång var som vanligt vädergudarna ur form. De bjöd på ett inte bara ihållande utan också iskallt regn. Jag körde för min del tre lopp och fy f-an vad jag frös.
Men det är bara att vända blad och komma igen.

Tufft jobb
Det har ju hänt en del inom svensk travsport under senare tid. En hel del kritik har riktats från olika håll över organisationens agerande.
I måndags kom så beskedet att säkerhets och utredningschefen Steen Morten Eidsmo Johansen med omedelbar verkan slutar sin tjänst.
För knappt två år sedan lämnade Johan Nilsson på eget initiativ samma jobb.
Klart är att det inte är en lätt uppgift att ha den här tjänsten.

Traditionell folkfest
Vi har alltså klarat av en SprinterMästarvecka utan publik. Det gick även om det kändes konstigt. Än mer märkvärdigt blir det till helgen då Årjäng bjuder in till sitt stortrav. Den tävlingsdagen har alltsedan Frances Bulwark på 50-talet kom på besök orsakat invasion och trafıkaos. På lördag blir det ingendera. Men loppet, Stora Sprinterloppet, körs med ett toppgäng på plats.
Tack och hej!

V75-1: Ett bra Klass I lopp inleder omgången. Norske Strong Pepper föregås av ett strålande rykte och det är bara att ta rygg och plita ned tipsettan. Det är dock inga duvungar som utmanar så en trio sällskapar på systemförslaget.
V75-2: Karamel Hill har imponerat men har samtidigt hastigt klättrat i klasserna. Står nu 20 meter sämre till på exempelvis Millie Millionaire. Björn Goop väljer dessutom att köra Zarina Bi som sitt vapen. Därmed är tre streck klara. Även hästar som Lipstick Tooma, starka Cobbys Nana och Ti Amo Face är streckvärda.
V75-3: Jag imponerades av Randemar R.D. då han barfota mer eller mindre skenade till seger för tre starter sedan. Noterade då 10,7a. Han har visat fin styrka förr så distansen här skrämmer inte. Ändå känner jag för att gardera friskt. Fort Knox och The Real Star är givna motbud men det skadar inte att markera ytterligare en trio.
V75-4: Två toppston från Norge drar ögonen till sig i detta lopp. Jag nöjer mig med ett streck och spikar Ulsruds Tea. En topphäst som vunnit 86 lopp i karriären.
V75-5: Civilon blir singelstreck för många men bakspår på kort distans skrämmer. Slippery Runway är bra och leder länge. Bastian Boom har haft otur och passas, Även Pine Muscle och Quickly S.W. bör streckas.
V75-6: Zap di Girifalco imponerade vid seger senast. Är tveklöst ett ämne till en topphäst. Har nu passande läge och inga distansbekymmer. Mitt andra singelstreck.
V75-7: Anrika Årjängs Stora Sprinterlopp har som vanligt samlat ett knivskarpt gäng. Mellby Free med två lopp i kroppen blir mitt första streck. Disco Volante om han kan lura sig till spets är förste utmanare. Spurtstarka duon Milligan’s School och Milliondollarrhyme kan båda dyka upp i striden

Thomas system
V75-1: 2, 3, 6, 7 Res: 5-9.
V75-2: 3, 6, 7, 12, 14, 15. Res: 5-1.
V75-3: 2, 4, 6, 7, 9, 12. Res: 1-11.
V75-4: 8. Res: 6-1.
V75-5: 1, 2, 4, 5, 9. Res: 10-8.
V75-6: 4. Res: 9-10.
V75-7: 2, 3, 4, 9 . Res: 7-8.
Systemet är på 2880 rader och kostar 1440 kronor att lämna in. Om ni även spikar 3 Strong Pepper i den första avdelningen blir systemet 720 på rader och kostar 360 kronor.