0705 - 44 01 66

American Hill och Princess SW är hårt betrodda, ja många kommer att spika de två stona. Inte jag. Nej, Hubba Go Alone och Martin du Bos är givna singelstreck för mig.

Sex rätt senast då spiken Bo C åkte dit som trea i sista V75-avdelningen, det efter en tapper insats.
Jörgen Westholm skrällvann där med 35-oddsaren Remarkable Feet. Många har ansett att ekipaget borde ha diskats för att Jörgen genade i sista kurvan.
Jag har inte sett måldomarfilmen och jag tror inte heller att måldomarna har sett på den särskilt noga eftersom de ropade ut vinnaren nästan direkt.
Och, när måldomaren sedan kommenterar det hela med att säga att Jörgen ”inte är innanför någon pinne (kanske en)”, så bekräftar det min uppfattning då ekipaget var innanför mer än tio banpinnar i kurvan.
Nåja, domarna dömer …

Spiken från stall i toppform

Joakim Elfving har när detta skrivs 31 i segerprocent. 17 vinster på 55 starter, ja närmare 50 i platsprocent.
Han tränar Hubba go Alone, en 6-åring som kan ta femte segern i sjunde starten. I år har det blivit tre raka vinster och enligt Rikard N Skoglund har hästen vunnit med krafter kvar.
Ja, sådan information gillar vi som tränar, precis som ni som spelar på trav.
Jag går alltså emot American Hill och Princess SW som spikförslag tack vare intressant information.
Jag körde Clean Cash näst senast vi vann från spets.
Nu kör Peter Ingves och han kommer att ladda för ledning. Chansen att lyckas är stor och då är American Hill en favorit i fara.
Jag var tvåa senast med Vichy Grif och hon kändes riktigt fin. Med en smygresa kan hon fälla Princess SW.
Martin du Bos då? Ja, han vinner på sin hårdhet efter en vass Ingves-styrning.

Bara 177 m långt upplopp

Vädret ska visst bli helt okey på lördag, fast det finns trots allt risk för lite regn och då kan banan bli hård. Upploppet är bara 177 meter långt, så det gäller att ha en hygglig position när det ska avgöras.
I övrigt; Guld-racet samlade åtta hästar. Vem är förvånad? Svensk Travsport?

Mina tankar om V75-loppen

V75-1: 2 Barista Oak och 7 Quick Vald är två bra hästar från Christoffer Erikssons stall. Skulle Quick Vald spetsa är det hästen att slå, så bra är han i ledningen. Nu tycker jag att Barista Oak är en bättre häst, så han är min vinnare. Fem streck
V75-2: 2 Jori Boko är kraftigt på ”g” och han ska lättas i balansen, så från ledningen kan det bli vinst. Ja, jag tar en fräckis och spikar den här 4-åringen på lilla systemet. 10 Ready to Roll har ett perfekt läge på tillägg och har nu ett lopp i kroppen. Sex streck, där 6 Zinzan Cash är rysaren.
V75-3: 6 Hubba Go Alone har tre raka segrar i år och har verkligen övertygat. Springspår är helt okey och trots hyggligt motstånd väljer jag att singelstrecka då hästen kommer från ett stall med toppform.
V75-4: 6 American Hill är en talang och hon har verkligen varit duktig vid årets två segrar. 7 Clean Cash vann jag med näst senast och jag är inne på att hon tar ledningen här och hon är tillräckligt bra för att vinna då hon trivs ypperligt i spets. 14 Die Kaiserin kan vara ett lyxstreck då det finns risk för att det ska häxa från detta läge, men han har radat upp starka insatser.
V75-5: 4 Princess SW är bäst av Peter Untersteiners trio och är min vinnare. Stallkamraten 3 Ofelia OE slog ”Prinsessan” näst senast och kan göra det igen. 11 Vichy Grif körde jag senast och hon är duktig.
V75-6: 7 Religious har svarat för fyra starka insatser i år men nu är läget klart oddshöjande. Han är nog bäst i spets men kan även vinna bakifrån. Ja, det ska bli intressant att se vilken taktik Erik Adielsson väljer när han nu kör hästen för första gången. Jag streckar en sextett, där 1 Zio Tom Jet är en rysare från innerspåret.
V75-7: 7 Martin de Bos är en V75-häst av klass och han har tagit flera segrar i Silver. Visst är läget oddshöjande men Peter Ingves brukar köra offensivt så jag spikar.

Mitt V75-systemförslag till Mantorp

V75-1: 1, 2, 3, 6, 7. Res: 12-11.
V75-2: 2, 5, 6, 7, 8, 10. Res: 9-12.
V75-3: 6 Hubba Go Alone. Res: 1-8.
V75-4: 6, 7, 14.  Res: 11-4.
V75-5: 3, 4, 11. Res: 12-2.
V75-6: 1, 3, 5, 6, 7, 8. Res: 12-4.
V75-7: 7 Martin du Bos. Res: 3-4.
Systemet är på 1350 rader och kostar 675 kronor. Om man också singelstreckr nr 2 Jori Boko i avdelning 2 blir det systemet på 270 rader och det kostar då 135 kronor.