0705 - 44 01 66

Med tur och skicklighet kan jag kanske rama in V75:an på Kalmar denna söndag. Ja, jag spikar min Cobbys Olifant i V75-1 och med rätt resa kan Mulligan överraska i den avslutande avdelningen.

Kalmar bjuder oftast på en perfekt bana och denna söndag lär inte bli något undantag. Sol, kring 20 grader och svag vind – vad mer kan vi begära?

Ja, det är givetvis att V75 startat 14.30 och inte 16.20 som nu. Jag var i Stockholm i onsdags då styrelsen i Travtränarnas Riksförbund hade möte och givetvis fanns starttiden för V75 på dagordningen.

Vi tränare gör allt för att det åter ska bli 14.30, men hittills har det varit en fruktlös kamp.

Fina vinstmöjligheter denna söndag

Både Cobbys Olifant och Mulligan är i fin författning. Och, när det gäller Cobbys Olifant är jag riktigt optimistisk.

Han är snabb ut och kan ta ledningen, vilket givetvis är ett önskescenario. Nu är dock spets inget måste, då han visat förr att han också är stark bakifrån.

Jag såg att Travronden spikat Cobbys Olifant och jag hoppas och tror att de får rätt.

Mulligan gör sin tredje start för året. Hon var duktig tvåa i årsdebuten bakom Queen of Sand och senast blev det lite fel då jag tog rygg på ledaren och hon var inte speciellt bra den dagen.

Nåja, nu kan jag ta rygg på startsnabba Shadow Gar och därmed få en bra start. Sedan hoppas jag att det blir tuff körning därframme, vilket gynnar Mulligan.

Strecka Red Rock Canyon Ås

Jag kör Red Rock Canyon Ås åt Jerry Riordan och vi är rankad tvåa i Guiden. Hästen är fyra år, har tre raka segrar varav de två senaste med mig och han är under stark utveckling.

Jag räknar också med att vi är med i segerstriden.

Aquamarin som jag kör i V75-6 har jag vunnit V75 med tidigare men det här ser väl tufft ut.

Ni som läser Guiden vet att jag är med i tipstävlingen mellan tränare och kuskar, nu tvåa bakom ledande Peter Untersteiner. I V75-4 står det att jag tippat Dokonjo etta men det ska vara Uppohoppa.

Mina tankar om loppen

V75-1: 4 Cobbys Olifant kan öppna bra och skulle vi få ledningen kör jag i den positionen, men spets är inget måste. Barfota, helstängt och en svensk jänkarvagn – ja, det är som vanligt. 1 Sevilla är väl den tuffaste motståndaren. Han var extremt bra senast, men trots det väljer jag att spika min Cobbys Olifant. Går det, så går det …

V75-2: 1 Copaca Banan har ett lurigt läge men blir det ledning bör det räcka hela vägen. 4 Maple Hill´s Eto´o är snabb ut och kan faktiskt spetsa. Flemming Jensen har en luring i 6 Beylade. Sex streck där 10 Blue Mustasche är rysaren.

V75-3: 4 Pastore Bob är snabb ut och han var duktig i Sweden Cup som tvåa i försöket och oplacerad i finalen med sent fritt. Jag gillar 1 Policy of Truth och han kan också öppna snabbt. 3 Coktail Fortuna är svårplacerad och 7 Baron Gift kan blixtra till. Jag tar dock inte med 5 Disco Volante …

V75-4: 9 Velten Versailles är en obesegrad 4-åring med fem raka segrar, varav två fullträffar i Sverige – bland annat i V75. Jag spikar väl medveten om att tysken tagit sina segrar från tätposition. Läget är oddshöjande liksom att det är årsdebut.

V75-5: 4 Uppohoppa växer i ledning men 1 Secret Mission är nog för snabb ut, fast en lugn dödens behöver inte vara fel. 9 Hazard Boko och 12 Ragazzo da Sopra är väl de främsta från bakspår- 3 Just Wait and See kan avsluta rejält. Rysare? Ja, Wingait CH kan öppna snabbt och är bra.

V75-6: 1 New Life Whells har varit fin i två raka, speciellt då senast då han bland annat slog Bret Boko. 14 Platon Face trivs över tre kilometer, så han är också streckvärd liksom rysaren Smevikens Crusier.

V75-7: 6 In Toto Sund är härdad i Stoeliten och hon kan vinna detta lopp över 2140 från dödens. 2 Shadow Gar är given spetsfavorit och kan leda länge. Min 9 Mulligan ska tävla barfota, svensk jänkarvagn och helstängt. Det kan gå!

Mitt V75-systemförslag till Kalmar

V75-1: 4 Cobbys Olifant. Res: 1-3.

V75-2: 1, 3, 4, 5, 6, 10. Res: 7-2.

V75-3: 1, 3, 4, 7. Res: 9-5.

V75-4: 9 Velten Versailles. Res: 5-6.

V75-5: 3, 4, 6, 9, 12. Res: 10-2.

V75-6: 1, 8, 14. Res: 9-3.

V75-7: 2, 6, 9. Res: 3-1.

Systemet är på 1080 rader och kostar 540 kronor. Om man också singelstreckar nr 4 Pastore Bob i avdelning 3 blir det systemet på 270 rader och det kostar då 135 kronor.