0705 - 44 01 66

Vi närmar oss med stormsteg semestermånaden med allt vad som tillhör. För oss travvänner är det rader av folkfester. Årjängs stora helg, Halmstads SprinterMästare, Hugo Åbergs och StoChampionatet. I många år har det varit givna mål för en lång rad av hästvänner.
I år är allt annat. Coronaepedemin med alla dess restriktioner har tvingat hästfolket till att andra utflyktsmål. Vad det vet i sjutton men lördagen verkar i varje fall fortsatt helig för V75. Förmodigen avnjuten hemma i tv-soffan.
Frågan är dock om det inte är på tiden att öppna upp i varje fall travrestaurangerna. Kanske reserverade för hästägarna?
De sportsliga godbitarna har inga begränsningar. Nu inleds alla unghästloppen. Säkerligen inrymmer lördagens E3-finaler blivande storstjärnor. Mina två förhandsvinnare Chablis Ribb och Global Bedman har båda visat talang utöver det vanliga.

Smålurig omgång
V75-tävlingarna avgörs i Sundsvall. Själv är jag inte på plats men kommer naturligtvis att följa travet.
När jag komponerade mitt system tvekade jag en del om singelstrecken.
Robert Bergh tillbaka på sin gamla hemmabana har dock en het chans i den första avdelningen i form av Vikens High Yield. Som han såg ut vid seger näst senast och som han höll i dödens gången efter är det svårt att se honom torska.
Min andra spik blir norske Odd Herakles som i kraft av sin startsnabbhet skaffar sig många längders försprång direkt. Dessa metrar blir sedan tufft för Månprinsen A.M att hämta in.

Väntar till måndag
Vilket jag sa tidigare är jag ledig under helgen. Det är faktiskt tunt med lopp över huvudtaget den närmaste tiden.
Jag har dock en intressant häst till start på måndag. Stenson en treårig lillebror till dubbelmiljonärskan Mulligan är inte redo för E3-final, men väl start i ett vanligt unghästlopp i Mantorp. Känns riktigt bra igen och min förhoppning är att vi ska kunna vara med och köra om segern.
Tack och hej!

V75-1: Robert Bergh känner varje meter på sin gamla hemmabana Bergsåker. Redan i första avdelningen greppar han taktpinnen. Hans Vikens High Yield spräckte segerraden senast men var ändå tapper i dödens. Har nu bättre läge och passande gäng. En spik!
V75-2: Björn Goop är inte på plats men har ändå ett antal heta segerkandiidater. Hans Armagnac nu med Erik Adielsson i vagnen har visad form och är mitt bud i ett annars öppet lopp. Pass upp framförallt med Jagger Boko och Exclusive Matter men det finns fler.
V75-3: E3-finalen för ston. Jag har imponerats av Chablis Ribb som vann sitt försök på bra sätt. Jag mötte henne i starten innan och blev då varse om hennes vassa slutrökare. Vi spikar på lilla förslaget men tar med ytterligare en kvartett på stora. Loaded Maria och Barbro Kronos är heta motbud.
V75-4: Man kan inte annat än rosa Odd Herakles. Norrmannen har i år vunnit samtliga sina sex starter. Står med dubbla tillägg men jag förvånas inte om han sitter i spets redan efter första kurvan. Han är svårslagen. Andra spiken.
V75-5: Smålurigt! Ulf Stenströmer har ett stall vars formkurva pekar rakt upp. Vien Ici är en av de som visat klassen. Var riktigt fin i spurtvinst som en skräll senast. Blir bättre påpassad denna gång. Mitt första streck men lika givna är i varje fall Messiah och Vaduz Wise As.
V75-6: Daniel Wäjersten har i Global Badman ett ämne till en topphäst. Visade klassen i uttagningen och är en given finalfavorit. Jag streckar även Global Bookmaker, Maestro Zon och Despot Power.
V75-7: Giant Shadow är naturligtvis första streck men har hastigt tagit sig upp i klasserna och motståndet hårdnar så jag garderar.

Thomas system
V75-1: 4 Vikens High Yield Res: 12-10.
V75-2: 4, 5, 9, 10, 11 . Res: 7, 3
V75-3: 1, 2, 3, 5, 6. Res: 4, 10
V75-4: 7 Odd Herakles. Res: 11-1
V75-5: 2, 3, 7, 8, 9. Res: 12-10
V75-6: 1, 2, 3, 4. Res: 12-5
V75-7: 1, 2, 3, 7, 9, 10 . Res: 6-5
Systemet är på 3000 rader och kostar 1500 kronor att lämna in. Om ni även spikar 2 Chablis Ribb i den tredje avdelningen blir systemet 600 på rader och kostar 300 kronor.